Predstavljamo nutricionistički žiri natječaja Estetica Premium Product 2022

Od davnina je poznata neraskidiva veza između onoga što jedemo i pijemo i našega zdravlja, ali vanjskog izgleda, izgleda naše kože i kose te našeg subjektivnog osjećaja. Suvremeni način života – puno stresa, kratkih rokova, pregršt obaveza koje obično prati brza, visokokalorična, često i masna i neizbalansirana prehrana, ostavlja svoj neželjeni trag na našem organizmu. Upravo zato, sve više ljudi – bilo da žele smršaviti, poboljšati status svoje kože, riješiti se akni, ekcema, rozaceje, osnažiti svoju kosu i nokte ili naprosto – osjećati se bolje, odlučuje se savjet potražiti kod nutricionista.

No, često se može čuti i pitanje – što nutricionist zapravo radi i kako nam može pomoći? Nutricionist je stručnjak koji će, uvidom u vaše prehrambene načine, detaljnim razgovorom i analizom, a ponekad i kroz nalaze laboratorijskih pretraga ili različite druge analize organizma, najprije saznati sve o vašoj prehrambenoj situaciji, eventualnim problemama te željama. Potom će vas savjetovati o mogućnostima za rješavanje situacije zbog koje ste došli, preporučiti vam namirnice, recepte, raspored uzimanja obroka te vam, ukoliko to želite, izraditi specifične personalizirane jelovnike.

Često im se obraćaju i sportaši, vrhunski i oni drugi, koji žele postići bolje rezultate, vratiti se u formu i slično. Proces suradnje s nutricionistom može biti različit – od jednog susreta i jednokratne konzultacije pa do svakodnevnog zajedničkog rada na promjenama prehrambenih navika.

Stoga, zaboravite brze, ‘čudotvorne’ i nezdrave dijete koje obećavaju uspjeh preko noći i svoju prehranu oblikujte u suradnji sa stručnjacima. Oni će vam odgovoriti na sva (vjerujemo, brojna) pitanja o hrani, kombiniranju namirnica, potrebnom unosu tekućine, vježbanju  i svemu drugome što vas zanima, a vjerujete da bi vam moglo biti od pomoći u procesu kojega želite započeti.

To se, naravno, odnosi i na dodatke prehrani, kojih danas na tržištu ima toliko da se ponekad čini nemogućim odabrati ono pravo za sebe. Stoga smo ove godine, u naš stručni žiri natječaja ESTETICA PREMIUM PRODUCT 2022, uz vrsne dermatologe, uključili i nutricioniste. Oni su, redom,  dr. sc. Mirela Marić, mag. nutr., Marija Andrijašević, dipl. ing. nutr. i Nenad Bratković, mag. nutr., univ. mag. pharm i ocjenjivat će proizvode nominirane u kategoriji Dodaci prehrani.

dr. sc. Mirela Marić, mag. nutricionizma

Dr. sc. Mirela Marić diplomirala je 2000. godine na Prehrambeno-biotehnološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu – studij Prehrambene tehnologije, smjer Nutricionizam, gdje i završava poslijediplomski studij. Doktorirala je 2019. godine na Sveučilištu u Zagrebu s temom “Procjena alergijskoga potencijala voća i povrća u funkciji proizvodnih procesa”.

Od 2004. zaposlena je u Poliklinici Aviva, gdje radi kao Voditeljica Centra za regulaciju tjelesne težine. Uz suvremenu medicinsko – biokemijsku dijagnostiku, stručan tim nutricionista i u suradnji sa liječnicima, psiholozima i kineziolozima, priprema kompletna nutricionistička rješenja za sve dijetoterapije i preventivna ulaganja u zdravlje. Svojim multidisciplinarnim pristupom radi sa svim dobnim skupinama djece i odraslih prilagođenih svim fizičkim aktivnostima – sportašim (rekreativcima i profesionalcima), te liječničkim dijagnozama.

Unutar nutricionističke ambulante izrađuje cjelovite analize tjelesne mase, određivanje vitaminsko-mineralnog statusa, suplementacije (nadopuna prehrane), izrađuje individualne programe prehrane, te aktivno sudjeluje u svim marketinškim aktivnostima. U javnosti je poznata i po sudjelovanju u TV emisijama Život na vagi, Kod nas doma, Dobro jutro, Hrvatska i dr, a surađuje i s ostalim medijima te sa svim nadležnim zdravstvenim institucijama,.

Redovito sudjeluje na znanstvenim usavršavanjima te predaje na brojnim znanstveno – stručnim domaćim i međunarodnim kongresima i konferencijama.

Marija Andrijašević, dipl. ing. nutr.

Marija Andrijašević diplomirana je nutricionistica i apsolventica kineziologije te voditeljica fitnessa. Članica je Odbora Fitness Učilišga, ustanove za obrazovanje odraslih gdje se educiraju budući instruktori fitnessa u teretani, kao i instruktori grupnih programa. Osim toga, Marija je i Adidasova ambasadorica, međunarodna fitness-prezenterica i predavačica na fitness-konvencijama diljem svijeta.

Diplomirala je na Prehrambeno-biotehnološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu te apsolvirala na Kineziološkom fakultetu. Također, članica je

Ova energična, jedinstvena i optimistična trenerica svojom je pozitivnom energijom potaknula mnoge da se krenu baviti tjelovježbom, a svojim će nutricionističkim znanjem i savjetima uvijek rado pomoći u ostvarenju nekog od prehrambenih i fitness ciljeva.

 

Nenad Bratković, mag. nutr., univ. mag. pharm

Nenad Bratković voditelj je i vlasnik NutriKlinike – nutricionističkog centra za dijetoterapiju i sportsku prehranu, koji djeluje već 15 godina te direktor tvrtke NutriConsult d.o.o. za konzalting u nutricionizmu.

Nakon završenog studija na Prehrambeno-biotehnološkom fakultetu, završio je i poslijediplomski specijalistički studij Fitofarmacije s dijetoterapijom na Farmaceutsko-biokemijskom fakultetu u Zagrebu te studij sportske prehrane u Engleskoj.

Od 2007.godine do danas, radi s najrazličitijim profilima klijenata – osobama s raznim zdravstvenim indikacijama koje zahtijevaju dijetoterapiju ili sportašima iz skoro svih sportova s ciljem optimizacije izvedbe i oporavka.

Kontinuirano se obrazuje na edukacijama, tečajevima te stručnim skupovima u inozemstvu i u Hrvatskoj, surađuje s mnogim uglednim zdravstvenim stručnjacima, ljekarnicima, kineziolozima, psiholozima, i drugima.

Sudjeluuje na kongresima i stručnim skupovima kao predavač, organizira simpozije te je jedan od utemeljitelja integrativnog pristupa zdravlju u Hrvatskoj. Često gostuje u medijima te kao kolumnist ili gostujući autor surađuje s brojnim tiskanim i elektronskim medijima.

Službeni je sportski nutricionist slovenskog kluba KK Cedevita Olimpija Ljubljan te predaje na Fitnes učilištu u Zagrebu. Objavio je brojne znanstvene i stručne radove, organizira i provodi javnozdravstvene projekte kojima se povezuju nutricionizam i sport.

 


Generalni sponzor projekta Estetica Premium Product 2022 je brend LUUN ® Luxury Uniforms. Hrvatski brend luksuzne i moderne medicinske odjeće stvoren je kako bi medicinskom osoblju donio osjećaj udobnosti i elegancije u jednom. Kombinacijom modernog dizajna i besprijekorne funkcionalnosti –  kreirane su očaravajuće, luksuzne medicinske uniforme u kojima ćete se svakog dana osjećati jedinstveno. Iskusni tim strastvenih profesionalaca kreirao je medicinske uniforme koje donose dašak ekskluzivnosti i mode u svakodnevnu radnu rutinu – luksuz se u slučaju LUUN ® uniformi ne odnosi samo na vrhunski dizajn, već i na funkcionalnost, kvalitetu izrade i materijala, sofisticiranost, eleganciju i jednostavnost. U medicinskoj profesiji prvi dojam je presudan, a odjeća koju nosimo odražava i ciljeve i viziju naše tvrtke. LUUN ® Luxury Uniforms na pitanje: „može li odjeća medicinskih radnika biti moderna i elegantna“? odgovara: „može!“, a kao najveću inspiraciju ističu zadovoljne kupce iz cijelog svijeta, koji neprestano daju moć istraživanja, rasta i razvoja.

Pročitajte još i ...