Predstavljen dugoočekivani pametni serum: inteligentna kozmetika za 21. stoljeće

Šarmantni ambijent seoske idile, okružen brežuljcima i prošaran zalaskom sunca, poslužio je kao savršena kulisa za predstavljanje novog, pametnog proizvoda iz Dermalogice. Riječ je o Dermalogica Smart Response Serum.

Živimo u pametnim kućama u koja nam ugrađuju pametna stakla, nosimo pametne satove i koristimo pametne telefone, pijemo pametne lijekove, a sada nam je na raspolaganju i – pametna kozmetika.

 

Pitate se kako krema ili serum za lice mogu biti pametni? Dermalogica odgovara na to pitanje svojim novim preparatom Smart Response Serum u kojem je primijenjena tzv. tehnologija pametnog odgovora (Smart Response Technology) – a ta tehnologija omogućuje da se njegova četiri ključna sastojka aktiviraju samo kada je to potrebno. To konkretno znači da svaki od ta četiri sastojka može prepoznati signal koji šalje koža kad joj nešto treba, a potom i spriječiti posljedice te uzbune –   prije nego što postanu vidljive golim okom. Radi se, naravno, o ključnim potrebama kože – za smirivanjem, učvršćivanjem,  posvjetljivanjem i hidratacijom.

Pametna tehnologija

No, da bismo shvatili vrijednost Smart Response Seruma, dobro je podsjetiti se kako koža uopće funkcionira. Dakle, kao i svaki organ, koža neprestano nešto poručuje, a njene ‘poruke’ manifestiraju se u obliku crvenila, bora, tamnih mrlja i dehidracije. No, kad te promjene postanu već vidljive,  znači da je šteta već nanesena, da je došlo do oštećenja koja se možda ne mogu ispraviti  – ili će, u najboljem slučaju, za ‘popravak’ trebati dosta vremena.  Upravo stoga je Smart Response Serum revolucionaran: njegovi sastojci aktiviraju se na znak problema koji može uzrokovati štetu, te  pružaju koži ono što joj treba i kad joj treba – prevenirajući tako nastanak oštećenja. A što ako koža nema neki od spomenutih problema? Sastojak odgovoran za njegovo rješavanje naprosto se neće aktivirati – u tome je inteligencija ovog preparata.

A koji su to pametni sastojci sa sposobnošću prepoznavanja signala koje im šalje koža?

Galna kiselina dobivena iz japanske trešnje Cornelia, koja neutralizira slobodne radikale i sprečava proizvodnju citokina, inače odgovornih za nastanak upala. Galna kiselina reagira na stanični disbalans izazvan oksidativnim stresom – na taj način štiti kožnu barijeru od oštećenja, te prevenira upalne procese u koži, koji uzrokuju neugodno crvenilo, osjećaj vrućine i peckanja.

Manoza-6 fosfat, molekula koja daje energiju fibroblastima, stanicama koje stvaraju kolagen. Uz to, dovoljno je pametna i da detektira nedostatak energije u stanicama, odnosno, smanjenu razinu kolagena – što se na koži manifestira gubitkom čvrstoće i pojavom bora. Reagirajući na prve znakove starenja, manoza-6-fosfat u ovoj je formuli zaslužna za zaglađivanje kože i učvršćujući učinak.

Hidrolizirano pšenično brašno, bogato oligosaharidima, aktivira se po potrebi kad postoji opasnost od nakupljanja melanina – što uzrokuje neujednačenu boju kože. Jedan od ključnih igrača u nastanku hiperpigmentacija, odnosno prvi u slijedu enzimatskih procesa koji rezultiraju stvaranjem tamnih mrlja na koži, je enzim TRP-1. A hidrolizirano pšenično brašno u ovom serumu može otkriti prekomjernu količinu tog enzima, ali i ograničiti njegovu aktivnost – kako ne bi došlo do pigmentacijskih mrlja.

Hidrolizirani beta glukan,  koji inače povezujemo sa zdravljem imunosnog sustava, u ovom je slučaju pametna molekula koja detektira oštećenje kožne barijere – a njena ranjivost stvara preduvjete za gubitak vode. Iznimno je važno što prije riješiti problem dehidracije, a na te signale reagiraju oligosaharidi iz hidroliziranog beta glukana i oni pomažu koži da održi optimalnu razinu vlage.

Ova četiri pametna sastojka jednako su važna, djeluju u sinergiji i odvojeno – ovisno o stanju kože. Zbog toga Smart Response tehnologija, koja njima upravlja, nudi personaliziranu njegu u pravom smislu te riječi: ako koža ne šalje ciljanu poruku nekom od aktivnih sastojaka, on naprosto neće poduzimati ništa. I obrnuto.

Smart Response Serum nije samo ‘pametan’ nego je i ‘multiaktivni’ preparat. Sve su to obilježja kozmetike 21. stoljeća, u kojem je vrijeme jedna od najvećih dragocjenosti: razapetoj između posla, želje da ugodi obitelji i želje da ugodi sebi, suvremenoj ženi postala je nezamisliva njega u 10 koraka.  Na cijeni su višenamjenske kreme i serumi, koji na jednostavan način zadovoljavaju razne potrebe kože, a Dermalogica svojim novom revolucionarnom formulom udara na četiri najčešća problema – dehidriranost, crvenilo, bore i tamne mrlje.

Djelić šarmantne atmosfere s glazbenim potpisom Nike Turković pogledajte u nastavku:

 

Pročitajte još i ...