PRIJE & POSLIJE: Istražili smo tko “radi” najbolje grudi u Hrvatskoj!

Grudi su simbol ženstvenosti, dio tijela o kojemu, tako barem kažu, muškarci najviše razmišljaju, ali i koji žene najviše žele korigirati. Prema rezultatima godišnjeg svjetskog istraživanja estetskih i kozmetičkih postupaka za 2022., povećanje grudi i dalje je među top tri najizvođenija kirurška estetska zahvata. Žene naprosto žele ljepše grudi i zavodljiv dekolte. I žele to zbog sebe!

Popuniti i podići grudi

Za razliku od brojnih drugih estetskih zahvata, za kojima se potreba povećava s godinama i progresivnim pojačanjem znakova starenja, augmentacija grudi specifična je i po dobnoj skupini pacijentica – najveći dio pacijentica su djevojke u dobi od 20 do 30 godina, dok se ostatak odnosi na žene iznad 35-e koje žele popuniti i podići grudi nakon dojenja… 

Razlozi mogu biti različiti, ali svima je zajedničko jedno – premale, spuštene, asimetrične grudi su izvor nesigurnosti, nelagode i frustracija. Ipak, za razliku od nekih prošlih vremena kada je bujno poprsje bilo imperativ, žene danas žele sofisticiran izgled – povećane i podignute grudi, ali bliže prirodnoj veličini i prikladne tjelesnoj građi.

Međutim, baš kao niti jednom drugom zahvatu, niti operaciji grudi nije se poželjno podvrgnuti bez adekvatne pripreme, istraživanja i konzultacija. Pritom je važno odabrati najbolje. A u Lijepoj našoj ih doista ne manjka! Kad je riječ o stručnosti, ali i o osjećaju za lijepo, sljedeća su imena izbor s kojim ne možete pogriješiti. 

Dr. Hrvoje Kisić

Dr. Hrvoje Kisić jedan je od najtraženijih zagrebačkih plastičnih kirurga. Nakon diplome na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, specijalizirao je opću kirurgiju, a potom je završio i subspecijalizaciju iz plastične kirurgije. Dio subspecijalističke edukacije proveo je u Sveučilišnoj bolnici u Padovi, s posebnim naglaskom na mikrokirurgiji te rekonstruktivnoj kirurgiji dojke. 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Hrvoje Kisić (@dr.hrvojekisic)

Osim iznimnog zadovoljstva pacijenata, dr. Kisić uživa i veliko povjerenje kolega – mnogi od njih smatraju ga jednim od najperspektivnijih kirurga mlađe generacije. Izniman talent i posvećen pristup svakako ga svrstavaju među najbolje hrvatske kirurge za grudi. Polikliniku Duduković & Kisić pokrenuo je s partnerom, dr. sc. Mladenom Dudukovićem.

Doc. dr. sc. Dinko Bagatin

Specijalist opće i subspecijalist plastične, rekonstruktivne i estetske kirurgije, dr. Dinko Bagatin, uz brata, dr. Tomicu Bagatina, napravio je revoluciju u svijetu estetske medicine u Hrvatskoj. Nakon završenog Medicinskog fakulteta u Zagrebu, specijalizaciju iz opće i plastične kirurgije odradio je na Klinici za kirurgiju u Kliničkom bolničkom centru Rebro. Aktivno sudjeluje na brojnim međunarodnim kongresima i tečajevima u Beču, Glasgowu, Frankfurtu, Istanbulu, Chicagu, Atlanti te Bangkoku i mnogim drugima. Jedan je od najvećih autoriteta u regiji kad je riječ o operaciji grudi.

Dr. Dinko Bagatin izvrstan je estetski i rekonstruktivni kirurg kojem su pacijenti na prvome mjestu, što dokazuje i njegova često ponavljana rečenica da mu je glavni cilj omogućiti pacijentima najbolji mogući izgled, ali i bolji život s više samopouzdanja. U obiteljskoj Poliklinici Bagatin radi od njenog otvaranja 2002. godine. 

Dr. Rebeka Held

Ona je žena broj jedan u Hrvatskoj ako se želite zaputiti na rekonstrukciju, povećanje, smanjenje ili bilo koji postupak vezan uz operaciju grudi. Nakon specijalizacije u zagrebačkom KB-u Dubrava te subspecijalizacije u Belgiji, ova specijalistica plastične, rekonstrukcijske i estetske kirurgije postala je članica tima prim. dr. Siniše Glumičića u klinici Glumičić Medical Group. 

Na opću radost brojnih pacijenata i pacijentica, 2021. godine otvorila i vlastitu Polikliniku dr. Rebeka Held. Iako još nije napunila 40 godina, dr. Rebeka Held nalazi se na svim top listama plastične kirurgije u Hrvatskoj. 

Dr. Duje Ostojić

Renomirani zagrebački estetski kirurg završio je Medicinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, a specijalizirao kirurgiju lica i vrata te otorinolaringologiju na KBC-u Zagreb. Kao i čitav tim njegove Ordinacije Ostojić, dr. Ostojić kontinuirano prati najsuvremenija medicinska i tehnološka dostignuća i saznanja. Poznat je kao prvi liječnik u Hrvatskoj koji je izvršio operaciju nosnog septuma kod pacijenta s transplantiranim srcem, čime mu je osigurana bolja kvaliteta života. 

Pacijenti ga, osim zbog iznimne stručnosti, vole i zbog stava da “doktor koji se bavi estetskom kirurgijom i kozmetičkim tretmanima uvijek mora najprije biti doktor i čovjek, a tek onda privatni poduzetnik”.

Prim. dr. sc. Jadranko Kovjanić 

Rođeni Siščanin studij medicine je završio na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu 1992. godine. Specijalizaciju iz Opće kirurgije završio je u KB-u Sestara Milosrdnica u Zagrebu. Godine 2004. završava poslijediplomski studij iz područja kirurgije te stječe naziv magistra znanosti. 

Užu specijalizaciju iz Plastične, rekonstrukcijske i estetske kirurgije završava 2007. godine u KB Dubrava u Zagrebu. Dugogodišnji znanstveni rad rezultira obranom doktorske disertacije 2017. godine te stjecanjem naziva primarijus. Uspješno se bavi kirurgijom šake, rekonstrukcijom defekata nastalih traumom ili tumorima, plastičnom kirurgijom lica i kože. Polikliniku Kovjanić osnovao je 2022. godine u Sisku.

Dr. Mario Zambelli

Specijalist plastične, estetske i rekonstruktivne kirurgije jedan je od najcjenjenijih hrvatskih plastičara, koji je iskustvo stjecao u najvećim centrima za plastičnu i estetsku kirurgiju diljem SAD-a, a od 1993. do 2001. bio je pročelnik odjela za plastičnu i rekonstrukcijsku kirurgiju u KBC-u Rijeka. Počasni je član Upravnog odbora Hrvatskog Društva za Estetsku Medicinu Hrvatskog Liječničkog Zbora te vlasnik privatne prakse u riječkoj Poliklinici Zambelli. 

Ovaj je liječnik doajen estetske kirurgije u Hrvatskoj te jedan od najistaknutijih plastičara u Hrvatskoj, ali i regiji. Polikliniku Zambelli ugledni je liječnik otvorio danas već davne 2005., nakon dugogodišnjeg kliničkog iskustva u KBC Rijeka, KC Ljubljana, Louisville Hand Surgery (SAD) te privatne prakse u Poliklinici Tagora, a ovaj se vrsni stručnjak može pohvaliti i članstvom u Američkom društvu plastičnih kirurga (ASPS).

Dr. sc. Davor Mijatović

Renomirani plastičar i nacionalni trener za rekonstrukciju i estetsku kirurgiju dojke prof. dr. sc. Davor Mijatović – ujedno predstojnik Zavoda za plastičnu kirurgiju i voditelj Katedre za kirurgiju zagrebačkog Medicinskog fakulteta – neprijeporni je autoritet kad je riječ o kirurgiji dojke – u području augmentacija, podizanja i rekonstrukcija grudi. 

U svojim intervjuima često naglašava da je za uspješno umetanje implantata nužan – dobar i iskusan operater. Jednom je prilikom za Esteticu.hr izjavio: “Najvažnije je da pacijentice shvate da operirana dojka nije samo implantat. Tu su i koža, potkožno masno tkivo te žljezdano tkivo dojke. Sve te strukture mogu reagirati inicijalno ili kroz neko vrijeme, i dovesti do promjena u rezultatu”.

Dr. sc. Mladen Duduković

Vrhunski plastični, rekonstruktivni i estetski kirurg svoj je život posvetio zdravlju i ljepoti ljudi. Nakon dugogodišnjeg rada u Kliničko-bolničkom centru Zagreb, gdje se specijalizirao za rekonstrukciju dojke nakon liječenja karcinoma, u potpunosti se posvetio radu s pacijentima u vlastitoj poliklinici.

Prvi je hrvatski dobitnik Avonove globalne stipendije za liječenje raka dojke, a edukaciju u sklopu iste, odradio je u Americi, na Zavodu za plastičnu i rekonstruktivnu kirurgiju najbolje bolnice na svijetu, Johns Hopkins Hospital u Baltimoreu, u državi Maryland. Danas je njegovo ime među najistaknutijim hrvatskim kirurzima, a kad su u pitanju grudi – pacijentice u njegovu polikliniku hrle iz cijele Hrvatske. Polikliniku Duduković & Kisić pokrenuo je s partnerom, dr. Hrvojem Kisićem.

Pročitajte još i ...