Prirodna formula koja umiruje iritacije i preosjetljivost kože u trenu

Sve veći broj osoba u svim dobnim skupinama u današnje se vrijeme bori s iritacijama i preosjetljivosti kože. Velik postotak ponavljajućih iritacija, svrbeža i simptoma pretjerane reaktivnosti i osjetljivosti uzrokovano je atopijskim dermatitisom.

Riječ je o vrlo čestoj kroničnoj upalnoj bolesti kože, kod koje se izmjenjuju razdoblja egzacerbacije (pogoršanje) i razdoblja remisije (poboljšanje). Ključ preuzimanja kontrole nad atopičnom kožom je u produljenju faze poboljšanja, odnosno smanjenju učestalosti pogoršanja.

Kako smanjiti učestalost pojavljivana simptoma?

To se prvenstveno može postići pravilnom i ustrajnom higijenom i njegom kože, pri čemu su naročito važni emolijensi, jer atopična koža nikada ne miruje, a upalni markeri su uvijek prisutni, čak i kada to nije vidljivo golim okom.

Uz jačanje oštećene kožne barijere, primjenom prilagođenih proizvoda za higijenu i njegu kože sklone atopiji postupno se produljuje i vrijeme između dviju faza pogoršanja. I to je to, čini se da taj notorni atopijski dermatitis uopće nije toliko strašan. Ali kako to često biva, dogodi se život. Stvari ne idu uvijek onako kako smo planirali, pa mnogim oboljelima nije lako ustrajati u njezi kože. Zapravo, dvije glavne pritužbe atopičara su prekomjerni svrbež i pridržavanje preporuke o svakodnevnoj primjeni emolijensa koje je mukotrpno i odraslima, a pogotovo djeci.

Victoria's Secret has posted a photo on Instagram with the following remarks: Be honest—you'd know these pink stripes anywhere. #OnlyAtVS Instagram, 2015-07-30 16:29:57. Photo supplied by insight media. Service fee applies. This is a private photo posted on social networks and supplied by this Agency. This Agency does not claim any ownership including but not limited to copyright or license in the attached material. Fees charged by this Agency are for Agency's services only, and do not, nor are they intended to, convey to the user any ownership of copyright or license in the material. By publishing this material you expressly agree to indemnify and to hold this Agency and its directors, shareholders and employees harmless from any loss, claims, damages, demands, expenses (including legal fees), or any causes of action or allegation against this Agency arising out of or connected in any way with publication of the material., Image: 254235353, License: Rights-managed, Restrictions: Photo supplied by insight media. For editorial use only. Single rate handling fee required., Model Release: no, Credit line: Profimedia, Insight Media

Njega atopične kože sada je mnogo lakša

Stoga mnogi s vremenom odustanu i tako dopuste suhoći i svrbežu da pobijede. Kako bi svakodnevna rutina nanošenja emolijensa od naporne obveze postala zadovoljstvo, stručnjaci Laboratorija A-Derma osmislili su inovativno rješenje: A-Derma Exomega Control emolijentni sprej, prvi prirodni emolijentni sprej uz koji će njega atopične kože biti mnogo jednostavnija i brža.

Prvi prirodni emolijentni sprej nadopunjuje liniju Exomega Control emolijensa i dobro će nam doći u onim danima kada smo u strci, a trebamo uvesti novu rutinu u dnevni raspored – vlastiti ili onaj našeg djeteta.

S mogućnošću primjene 360°, iz različitih položaja, čak i ako je okrenut naopako, ovaj sprej raspršit će nevoljkost i otpor prema njezi koja se posebno često javlja kod manje djece.

Lagana tekstura koja se brzo upija

A kad su odrasli u pitanju – ova funkcionalnost će nam omogućiti da iritacije, svrbež i druge neugodne simptome osjetljive i atopične kože umirimo gdje god se nalazili. U samo nekoliko potisaka spreja za lice i tijelo nanošenje emolijensa postaje lakše no ikad.

Fluidna i neljepljiva tekstura brzo se upija, što omogućuje lako i brzo odijevanje – osobina koju ćemo posebno cijeniti ujutro, kada se užurbano spremamo za posao ili druge dnevne obaveze.

Exomega Control proizvodi svakodnevno uspješno djeluju na iritacije i svrbež zahvaljujući umirujućem djelovanju ekstrakta organski uzgojenih izdanaka Rhealba® zobi. Da bi se učinkovitost maksimalno povećala, ovaj je ekstrakt u kombinaciji s BioVect® tehnologijom: vektori prirodnog podrijetla olakšavaju transport i apsorpciju djelatne tvari u gornjim slojevima epidermisa. Filaxerin®, u kombinaciji s vitaminom B3, ojačava poroznu barijeru atopične kože. Trigliceridi, biljni glicerol i shea maslac imaju relipidirajuće djelovanje i osiguravaju ugodnost.

Exomega Control emolijentni sprej sadrži 97 % sastojaka prirodnog podrijetla, a pakiranje je eko-dizajnirano – unutar spreja nalazi se hermetična vrećica koja sadrži i štiti formulu. Dušik, koji pokreće sprej, smješten između vrećice i stijenki boce, nije u kontaktu ni sa samom formulom ni s okolišem.

Pročitajte još i ...