Savršeno tijelo u 40-ima

, , 17, July 2015.- German model Heidi Klum is back for presents new campaign of her own lingerie brand Heidi Klum Intimates ©DJ / TPC - 17/07/15 *Hands out pics*, Image: 253094358, License: Rights-managed, Restrictions: Pictures in this set: 3 As the promotional pictures in this set are defined as 'Hands Out', the supplier can´t be considered responsible of subsequent sales or any other legal matter concerning to the material provided. These promotional pictures has been provided without  any compromise between the parts and it is only under the responsibility of the recipient, who acknowledges the reception of these pictures as 'Hands Out'., Model Release: no, Credit line: Profimedia, Target Press

Gubitak energije i vidljivi znakovi starenja u 40-ima nerijetko dovode do osjećaja nezadovoljstva. Metabolizam više nije brz kao prije i kilogrami se lakše nakupljaju, a teže ih se riješiti. U tim godinama mnoge su žene već majke, stoga ni koža trbuha nije idealno zategnuta kao u 20-ima. Brojne poliklinike upravo zato imaju niz kombiniranih usluga pod nazivom makeover za mame.

Podizanje grudi

Iako trudnoća, dojenje, a zatim i godine i gravitacija čine svoje, postoje metode kojima se tijelo može uljepšati. Dame u 40-ima, primjerice, vrlo se često odlučuju za podizanje grudi. Zahvatom podizanja grudi odstranjuje se suvišna koža dojke, a bradavica se, kao i krug oko nje (aerola) podižu. Koža oko areola oblikuje se i redizajnira kako bi se dobile ljepše grudi, a šavovi se uglavnom smještaju oko areola. Nerijetko se uz podizanje grudi radi i povećavanje, a u tom se slučaju stavljaju i implantati. Cijena zahvata podizanja grudi iznosi oko 22 000 kuna i više (ovisno o poliklinici). U kombiniranim paketima poliklinike nerijetko daju posebne ponude, a ovdje možete pogledati poseban cjenik poliklinike Arcadia.

Cindy Crawford for Omega.

Zaobljenija stražnjica

Gubitkom težine ili starenjem može doći do pojave obješenog tkiva na području stražnjice, čime ona dobiva obješeni i plosnati izgled. Podizanje stražnjice jedan je od zahvata na koji se također često odlučuju žene nakon 40-e. Zahvatom se uklanja višak kože s efektom podizanja tkiva stražnjice na nekadašnju razinu. Višak se uklanja, a obješeno tkivo podiže te na taj način plosnata stražnjica postaje zaobljenija i uspravnija. Podizanjem i učvršćivanjem kože na stražnjici poboljšava se izgled cjelokupne figure. Cijena podizanja stražnjice iznosi oko 25 000 kuna i više, ovisno o poliklinici.

Ravan trbuh

S obzirom na stanje kože trbuha nakon trudnoće ili zbog variranja tjelesne težine, dame u 40-ima mogu se odlučiti i za abdominoplastiku – zahvat kojim se uklanja višak kože s trbuha. Radi se o estetsko-rekonstrukcijskom zahvatu kojim se zateže opuštena prednja trbušna stijenka i uklanja višak kože s područja trbuha, odnosno zateže se koža čitave trbušne stijenke, a u slučaju dislociranih trbušnih mišića, postavljaju se trajni šavovi koji ih vraćaju u prvotni oblik. Cijena abdominoplastike uglavnom se kreće od 20 do 30 000 kuna, ovisno o tome radi li se o mini abdominoplastici ili abdominoplastici i o kojoj se poliklinici i metodi radi.

Heidi Klum Intimates

Liposukcija je jedan od zahvata na koje se odlučuju žene u svim godinama, a u 40-ima je ona posebice popularna upravo zbog većeg nakupljanja masnih stanica i sporijeg metabolizma. Liposukcija je vrlo učinkovita metoda jer se pomoću nje odstranjuje suvišno masno tkivo iz tijela zajedno sa stanicama u kojima se mast taloži.

Ovisno o preferencijama, kao vrsta liposukcije može se izabrati laserska lipoliza tijekom koje se laserskom zrakom rastapa masno tkivo. Lasersku zraku uvodi se pod kožu ubodom promjera 3 milimetra te ona potom izaziva pucanje masnih stanica koje se pretvaraju u emulziju, istovremeno zaustavljajući krvarenje iz manjih krvnih žilica i uzrokujući reorganizaciju kolagena. Tako rastopljeno masno tkivo odstranjuje se iz organizma. Metoda ne nedostaje pa postoji i Vaser liposukcija koja koristi ultrazvučne valove kako bi se ciljano razbile masne naslage, uz istovremeno očuvanje bitnog tkiva. Sve ove metode pomažu održati vitkost i uz redovito vježbanje i održavanje težine, rezultati su dugotrajni. Cijena liposukcije formira se ovisno o metodi i regiji tijela, a može varirati, ovisno o poliklinici.

Zadovoljstvo je ključ dobrog izgleda, a uz redovitu tjelovježbu, pravilnu njegu kože lica i tijela i pokoju pomoć stručnjaka, možete zadržati vitkost i mladenačku energiju i u godinama koje dolaze.

Pročitajte još i ...