Probiotici i u kremi? Zašto ne!

Probiotici su postali hit u kozmetici. I to s punim pravom! Naime, ti maleni ali vrijedni mikroorganizmi u dovoljnoj količini mogu pomoći u održavanju zdravlja domaćina.

Već dugo je poznato da su probiotici izuzetno važni za normalno funkcioniranje probavnog sustava, a prema najnovijim dermatološkim istraživanjima probiotici su zauzeli vrlo važnu ulogu u obrani i obnovi koži.

Koža i zdravlje

Koncept korištenje probiotika u kozmetici razvio se na ideji da su svi problemi naše kože vezani uz poremećen mikrobiom – prirodan sustav bakterija na površini naše kože. Znamo kako se na našem tijelu nalaze milijarde živih organizama, a baš svaka od njih ima specifičnu ulogu u zdravlju tijela. Isto pravilo vrijedi i za kožu – bakterije koje se prirodno nalaze na našoj koži nazivamo i “dobrim bakterijama”, a njihova je uloga održavanje zdravog i uravnoteženog mikrobioma, sprječavanje množenja štetnih bakterija, obrana od štetnih utjecaja iz okoline, umanjivanje štetnosti onečišćenja iz okoliša, osnaživanje imuniteta, regulacija kiselosti kože te hidriranje i omekšavanje kože.

Ukratko – proizvodi na bazi probiotika održavaju zdravi balans korisnih bakterija na površini naše kože, održavaju kvalitetnu imunosnu barijeru i sprječavaju širenje štetnih organizama – točnije, pomažu vašoj koži da “sama od sebe” postane kvalitetnija, punija, ljepša i zdravija.

Zdravlje u kozmetičkoj torbici

Kad su proizvodi s probioticima u pitanju, posebno se ističe Probiotik krema hrvatskog brenda Nikel. Ova je formula namijenjena obnavljaju vrlo oštećene kože, a sadrži mliječni protein koji minimizira reakcije uzrokovane iritacijom kože. Osim toga, aktivnim će djelovanjem smanjiti vrijeme trajanja upala i ubrzati oporavak fiziološkog stanja kože. Samo neki od simptoma na koje djeluje izrazito blagotvorno su oštećenja kože, crvenilo, ljuskanje, seboreični dermatitis, a pomaže čak i u terapijama psorijaze.

Još jedna zanimljivost koja ovu kremu čini posebnom je činjenica da je riječ o prvoj hrvatskoj probiotičkoj kremi, koja je u 15-ak godina na tržištu osvojila brojne svjetske zlatne medalje u području inovacija.

—————————–

Generalni sponzor projekta Estetica Premium Products 2021. je Philips Lumea. Za rijetke koji još nisu upoznati s ovim revolucionarnim novitetom iz Philipsa, riječ je o IPL uređaju za kućnu upotrebu za dugotrajno i bezbolno uklanjanje dlačica iza kojeg stoji više od 15 godina istraživanja Philipsovih stručnjaka u suradnji s dermatolozima diljem svijeta. Intenzivno pulsirajuće svjetlo djeluje po jedinstvenom principu – impulsi visokonaponskog svjetla koje ima više valnih duljina usmjeravaju se u folikul dlake, pri čemu melanin (tamni pigment) u folikulu apsorbira tu svjetlost. Djelujući direktno na korijen dlake, svjetlost “uspavljuje” korijen za novi rast, čime se postiže dugotrajno glatka koža bez dlačica. Ovaj je uređaj prvi u svijetu sa zaobljenim nastavcima za određena područja na licu i tijelu, a SenseIQ senzor prepoznaje ton puti i automatski predlaže jačinu intenziteta svjetlosnih impulsa – što svaki tretman čini personaliziranim.

Pročitajte još i ...