Formule s “cooling“ efektom koje će spriječiti zatezanje nakon povratka s plaže

Jedva ste dočekali s užarenog asfalta pobjeći na pješčanu plažu, obližnje jezero ili pak na omiljeni bazen, no nakon nekoliko sati uživanja na otvorenom primijetili ste osjećaj zatezanja, žarenja, pa čak i peckanja na čelu, obrazima, nosu ili ramenima?

Pregrijanoj koži ima spasa

Sunčevo zračenje snažnije je no ikada, a čak i ako ste se zaštitili visokim UV faktorom, dugotrajno izlaganje jakom suncu može kožu pretjerano zagrijati te izazvati površinska oštećenja koja ćete početi osjećati tek nakon nekoliko sati.

Srećom, reagirate li na vrijeme, pregrijanoj koži ima spasa, a on dolazi u obliku rashlađujućih formula koje će iritiranoj i oštećenoj koži pružiti olakšanje i osjećaj vlage.

Smanjuju zatezanje i vraćaju mekoću

Kreirane posebno za osvježenje kože nakon izlaganja suncu, ove će „cooling“ formule djelovati brzo i učinkovito, a istovremeno će smanjiti osjećaj zatezanja, suhoće i nadraženosti te vratiti vlagu i mekoću nakon cijelog dana da plaži.

Zamišljene kao „brzi spas“, ovi će proizvodi postati vaši omiljeni ljetni saveznici bez kojih na godišnji odmor više nećete ni pomišljati.

Perricone MD Cocoa Moisture Mask

Iznimno bogata maska sa snažnim hidratizirajućim svojstvima, Perricone MD Cocoa Moisture Mask odiše mirisnim notama kakaa, a glavna joj je funkcija dubinski njegovati kožu i vratiti joj vlagu nakon izlaganja suncu. Zahvaljujući hijaluronskoj kiselini, ekstraktu kakaa i DMAE kompleksu, vidljivo će potaknuti blistavost, učvrstiti kožu i vratiti joj vlagu do najdubljih slojeva, a na licu će ostati samo ugodan rashlađujući osjećaj.

Ova „čokoladna“ maska sadrži mikrokapsule koje se na licu transformiraju u zavodljivu brončanu nijansu, a proizvod je potrebno nakon nekoliko minuta isprati s lica. Idealna nakon izlaganja suncu, hranjiva će formula koži pružiti „plump“ efekt i zagladiti sitne dehidracijske borice koje često nastaju ljeti.

Susanne Kaufmann After Sun Gel Moisturizing

Ako ste, unatoč upozorenjima, sa sunčanjem zaista pretjerali, Susanne Kaufmann After Sun Gel Moisturizing pravo je rješenje za vas. Umirujući gel obogaćen je aloe verom, a koži u trenu pruža hidrataciju, ublažava iritacije i potiče sintezu kolagena (što će nakon izlaganja suncu biti više nego potrebno). Ovaj je gel bogat regeneracijskim, antiupalnim sastojcima, ali i nutrijentima koji će oštećenu kožu ohladiti i njegovati.

Odmah nakon nanošenja pruža nježan osjećaj hlađenja, a nanosite li ga redovito, može i sačuvati preplanuli ten mnogo dulje nego što ste očekivali. Neovisno o tome jeste li plaži zaspali i sada osjećate posljedice ili licu i tijelu samo želite pružiti malo dodatne njege i osvježenja nakon sunčanja, ova će formula biti pun pogodak. Vraća vlagu svim slojevima kože i potiče prirodnu obnovu dermisa, kako bi izbjegli nepoželjne pojave poput ljuštenja i crvenila.

Soleil Toujours Organic Aloe Antioxidant Calming Mist

Prošlu su godinu u svijetu kozmetike obilježile „mist“ formule. Ove nježne, osvježavajuće maglica i samoj teksturi duguju rashlađujući efekt, no kada se u priču uključe i umirujući sastojci, jasno nam je da je riječ o pravom ljetnom savezniku. Soleil Toujours Organic Aloe Antioxidant Calming Mist je „after sun“ formula u spreju, namijenjena smanjenju upala i borbi protiv slobodnih radikala nakon duljeg izlaganja suncu.

Zahvaljujući visokoj koncentraciji aloe vere, ovaj će sprej u trenu umiriti nadraženu kožu, dok će ekstraktom zelenoj čaja djelovati protiv štetnog utjecaja slobodnih radikala. Sadrži i ulje sjemenki grožđa, poznato po sposobnosti omekšavanja i hranjenja kože, a zbog iznimno čistog sastava bez parabena i sintetičkih spojeva, formula će odgovarati i iznimno osjetljivoj koži.

Pročitajte još i ...