Proizvodi koji će vam pomoći održati mladolikost u pedesetoj!

2008. godine u znanstvenom časopisu Health Care for Women International (Vol. 29, No. 1) grupa psihologa ispitala je 349 žena i muškaraca iz Meksika i SAD-a o stavovima prema ženama u njihovim ključnim reproduktivnim fazama. Te faze su uključivale tinejdžerstvo, trudnoću, pa ženu s djetetom, ženu koja menstruira, ženu koja je u predmenstruacijskoj fazi, ženu u menopauzi i ženu kojoj je odstranjena maternica. Ispitanice i ispitanici su morali napisati najmanje pet riječi koje su ih asocirale na svaku od žena u različitim “životnim” fazama. Ispitanici obje kulturološke i spolne grupe opisale su trudnicu i ženu s djetetom s daleko ljepšim epitetima od žena u ostalim fazama. Žene u menopauzi opisane su najgore s čak 52 riječi, odnosno termina, koji su se odnosili na bolest i starost. Jedna zanimljiva revizijska studija potvrdila je da u preko 30 istraživanja na temu percepcije vlastitog tijela i izgleda, žene u menopauzi opisuju uglavnom negativno. Odnosno da imaju negativan stav o vlastitom tijelu i izgledu. To zapravo i nije neobično! Kao društvo još puno moramo raditi da se promjene staromodni uzusi o ženama u menopauzi koje su, kao, na zalasku života. No, uz sve promjene koje četrdesete i pedesete godine donose u životu žene, najmanje se treba bojati starenja.

Danas na tržištu postoji cijeli niz i dermatoloških i kozmetičkih proizvoda koji će ženama omogućiti što sretniju i “bezbolniju” tranziciju iz menstrualnih u menopauzalne godine. Jer osim što menopauza donosi velike promjene u tijelu, one koje se najviše vide su na – licu.

Životne promjene

Tijekom peri i postmenopauze menopauze, odnosno u četrdesetima i pedesetima,  žene primjećuju čak 70% manju elastičnost kože i 60% više bora.  U tom razdoblju žene izgube i do 30% kolagena u prvih nekoliko godina i 57% vrlo važnih lipida. Uz to, pod utjecajem i zbog izostanka spolnih hormona ženama u menopauzi i kosa ispada, pojavljuju se problemi s kožom poput prištića, a i koža cijelog tijela, a ne samo lica, postaje isušena.Što znači da se žene u svojim najboljim godinama suočavaju s hiperpigmentacijskim mrljama, suhom kožom koja se počinje intenzivnije borati što je pak posljedica smanjenja produkcije i kolagena, ali i elastina kojem dugujemo mladolikost kože. Stoga, potrebno je koristiti proizvode koji svojim sastavom odgovaraju zrelijoj koži, te koji ciljano djeluju na umanjenje bora i suhoće, ali također preveniraju nastanak novih.

Neovadiol noćna njega za gustoću i obnovu kože u perimenopauzi

Lagana osvježavajuća noćna njega koja trenutno osvježava kožu za 2,7 C* , a uz pomoć anti-age sastojka Proxylana, ekstrakta sjemena sene i LHA kiselina djeluje protiv gubitka gustoće i za oblikovanje kontura lica.

Lierac Arkeskin noćni fluid za lice

Noćni hranjivi tretman koji korigira znakove hormonalnog starenja i menopauze na koži te joj vidljivo smanjuje suhoću, gubitak gustoće i čvrstoće. S 96% sastojaka prirodnog podrijetla sadrži Lieracov noćni bio-peptidni kompleks koji reaktivira regeneraciju i staničnu obnovu kože, sjemenke lana koje vraćaju gustoću, učvršćuju ekstrakt cikorije te hijaluronsku kiselinu koja hidratizira i popunjava kožu.

Dermalogica AGE Smart Dynamic Skin Recovery SPF 50

Namijenjena upravo za kožu koja stari i gubi kolagen, Dermalogica AGE Smart Dynamic Skin Recovery SPF 50 pruža dubinsku hidrataciju, potporu kolagenu, ali i zaštitu od oksidativnog stresa. Posebno će povoljno djelovati na dehidriranu zrelu kožu kojoj kronično nedostaje vlage, a na lice, vrat i dekolte nanosi se barem pola sata prije izlaganja suncu.

Pročitajte još i ...