3 koraka za guste i njegovane obrve koje ste oduvijek željeli

Izražene i guste obrve u posljednje su vrijeme postale jedan od glavnih beauty imperativa te se može reći kako su se zapravo nametnule kao „trend sa sebe“. S obzirom na to da našem licu daju tzv. okvir,  čak i najmanja promjena u obliku ili gustoći obrve, može u potpunosti promijeniti naš izgled lica.

Uloga obrva

Osim što su među najupečatljivijim značajkama lica, obrve spadaju među rijetke dlačice kojih se zapravo ne želimo riješiti. Licu daju simetričan izgled, a imaju i brojne funkcije – sprječavaju ulazak stranih tijela i vlage u oko, a imaju i ogroman značaj kada je u pitanju raspoznavanje lica.

Prema istraživanjima poznatog MIT Sveučilišta ljudi teže raspoznaju lica na fotografijama na kojima su izbrisane obrve, nego na fotografijama na kojima su izbrisane oči. One nam pomažu i u iskazivanju emocija – izraz iznenađenja popraćen je i podizanjem obrva, bez kojih ovaj karakterističan izraz lica ne bi bio niti moguć.

Najmanje promjene uvelike mijenjaju lice

Budući da obrve imaju veliku ulogu kada je u pitanju prepoznavanje lica i iskazivanje emocija, čak i najmanja promjena može uvelike promijeniti izgled lica, a pravilan oblik čitavom licu daju skladan izgled te osiguravaju simetriju lijeve i desne polovice lica.

Sept. 15, 2015 - New York, USA - Badgley Mischka..MODEL ON BACKSTAGE, WOMAN, NEW YORK FASHION WEEK 2016 WOMEN READY TO WEAR FOR SPRING SUMMER, DEFILE, FASHION SHOW RUNWAY COLLECTION, PRET A PORTER, MODELWEAR, MODESCHAU LAUFSTEG FR�œHLING FRUEHLING SOMMER.NYPAPSS16, Image: 259553224, License: Rights-managed, Restrictions: * Austria Rights Out *, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Zuma Press - Archives

Isto tako, svaku obrvu pokreće drugi mišić te o tome ovisi njezino pozicioniranje i izgled kada se uspoređuje s drugom obrvom. Osim što se obrve razlikuju po debljini, odnosno gustoći, svakoj osobi obrve se pružaju drugačije te rastu drugačije, pa u cilju ostvarivanja “idealnog” luka obrve često završimo s pretjeranom počupanim, tankim obrvama koje „ne pašu“ našem licu.

Rijetke obrve često mogu biti posljedica bolesti ili neodgovarajuće njege

Iako je životni vijek obrva četiri mjeseca, pravilna njega ključan je čimbenik kako bi obrve brže rasle te se obnovile. Učestalo čupanje obrva pincetom ili voskom jedan je od razloga stanjivanja, no i genetske predispozicije i fizička oštećenja uvelike utječu na prorjeđivanje obrva, a s tim se problemom danas suočavaju mnoge žene.

Stanjivanje i prorjeđivanje obrva koje gube svoju prirodnu formu, odnosno oblik, najčešće ukazuje na usporeni rad štitnjače, čime dolazi do nedovoljne proizvodnje hormona tiroksina, najvažnijeg hormona kada je riječ o proizvodnji folikula dlake. Također, kvalitetna i odgovarajuća prehrana bogata vitaminima A, B i D pomaže u promicanju rasta dlačica, čime se poboljšava gustoća i kvaliteta obrva.

S obzirom na to da su obrve postale jedan od najprepoznatljivijih beauty trendova današnjice, kozmetička industrija razvila je brojne formule koje ne samo da doprinose boljem izgledu obrva, već njegujućim svojstvima formula hrane i promiču rast dlačica, čime se poboljšava forma i gustoća obrva. Donosimo nekoliko proizvoda čija je namjena pružiti vam prekrasne, guste obrve prirodnog izgleda.

ILLAMASQUA Brow Build

Gelasta formula Illamasqua Brow Build proizvoda za obrve pomaže u postizanju gustih i zavodljivih obrva koje će dodatno naglasiti i uokviriti ljepotu lica. Ovaj je proizvod idealan za postizanje pravilnog i gustog izgleda obrva, a pomaže i u promoviranju ponovnog rasta dlačica na mjestima gdje su one otpale.

Precizno nanošenje ovog gela u boji s aplikatorom djeluje na folikule dlake te daje obrvama trenutačnu definiciju. Dugotrajna formula s ugrađenim vlaknima definira i poboljšava prirodne obrve te promovira zdrav rast dlake kako bi se postigao prirodan oblik. Proizvod dostupan u tri različite nijanse, savršen je odabir koji vizualno popunjava obrve te ih s vremenom čini i prirodno gušćima.

BBBLONDON Nourishing Brow Oil

Njegujuće noćno ulje BBBLONDON Nourishing Brow Oil luksuzni je tretman koji jača i njeguje obrve dok spavate, promičući rast dlačica. Jednostavan aplikator u obliku kuglice djeluje na poboljšanje gustoće i forme obrva tijekom noći, budući da tada koža luči hormon rasta te se regenerira.

Lagana formula sadrži organsko ulje slatkog badema i ružmarina koji njeguju obrve, dok ekstrakti lavande i sandalovine smiruju kožu. Brzo upijajuća i neljepljiva tekstura proizvoda namijenjena je svakom tipu kože i obrva. Ovo hranjivo ulje bez parabena prirodno djeluje na promicanje rasta dlačica, njegu obrva i njihovo jačanje, budući da je najčešći uzrok slabih obrva fizičko oštećenje te razne hormonalne promjene.

LASHFOOD BrowFood Tinted Brow Enhancing GelFix

LASHFOOD BrowFood Tinted Brow Enhancing GelFix lagan je gel za obrve u boji koji definira i njeguje obrve te promiče rast dlačica. Proizvod koji progušćuje obrve sadrži dvostruki aplikator s tankim i dugim dlačicama koji omogućava precizno nanošenje proizvoda bez obzira imate li guste ili tanke obrve.

Formula bogata nano-peptidnim kompleksom, moćnom mješavinom peptida koji pomaže u obnavljanju folikula obrva kako  bi se postigao puniji i gušći izgled obrva, koji će dodatno naglasiti ljepotu lica. Lagani pigmentirani gel naglašava prirodnu boju obrva čak i do 12 sati, čime one postaju izraženije te istovremeno njegovane i nahranjene.

Pročitajte još i ...