Proizvodi koji će prekriti proširene vene u trenu

Bolesti vena među najčešćim su zdravstvenim problemima današnjice. Dugo stajanje, sjedenje, nošenje visokih potpetica i manjak fizičke aktivnosti te genetsko nasljeđe doprinose narušenom zdravlju krvožilnog sustava, a procjenjuje se da gotovo 80% stanovnika ima veće ili manje tegobe s venama, dok između 10 i 15% populacije ima proširene vene.

Osim što predstavljaju zdravstveni rizik za razvoj bolesti poput venske tromboze, proširene vene velik su estetski problem – žene se zbog ove pojave ne osjećaju ugodno u svojoj koži, a najčešće se odriču i omiljenih haljina samo kako svijetu ne bi otkrile plave linije koje se protežu duž potkoljenica, a nerijetko i po čitavim nogama. Iako pravog lijeka nema te se preporučuje uklanjanje proširenih vena pjenom, laserom ili pak kirurškim putem, na tržištu se mogu pronaći proizvodi koji će ih prekriti ili barem bitno smanjiti njihovu vidljivost.

Zbog svoje su učinkovitosti popularni diljem svijeta – ovi će preparati biti vaš saveznik za one dane kad se omiljene haljine ipak ne želite odreći.

Vichy Dermablend 3D Correction

Ideja o nanošenju tekućeg pudera na noge može se učiniti pomalo nevjerojatnom, no riječ je o triku koji profesionalni vizažisti neprestano koriste na snimanjima kampanja za kupaće kostime i ljetne kolekcije.

Činjenica je kako noge ne biste trebali prekrivati makeupom za lice svakodnevno, no želite li da vam noge izgledaju besprijekorno – bez ijedne mrljice ili proširene vene na vidiku – za posebne prilike na kritična područja nanesite malo pudera s visokom prekrivnom moći pomiješanog s omiljenom kremom za tijelo.

Vichy Dermablend 3D Correction, zahvaljujući specijalnoj blur tehnologiji, prekriva sve nepravilnosti, a kremasta tekstura nalik pjeni omogućava lako razmazivanje i upijanje te cjelodnevnu postojanost. Zbog vrlo širokih mogućnosti primjene, ovaj se puder okitio i nadimkom „Photoshop u bočici“ , a vaše će noge učiniti besprijekornima čak i u najkraćoj ljetnoj haljini.

Tan-luxe Instant Hero

Prikladnog naziva Tan-luxe Instant Hero, ovaj proizvod će vam pomoći da postignete blistavu i ujednačenu put na čitavom tijelu. Lagani učinak iluminacije odbijat će svjetlost i vizualno umanjiti vidljivost nepravilnosti, a sadrži i efekt samotamnjenja.

Shay Mitchell (shaymitchell / 15.05.2018): Just thinking about how much I truly love Mondays and also how important it is to match your bathing suit to your beach bag, especially when you dont even go to the beach "", Image: 371748165, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Face To Face A

Žene ga obožavaju jer se nanosi vrlo brzo i jednostavno – kožu prekriva u trenu i pruža joj blistavost, a zahvaljujući brzo sušenju, ne ostavlja tragove na odjeći.

Ovaj proizvod sadrži kombinaciju vitamina B, C i E te aloe vere i kofeina, pa će osim instant ujednačavanja boje i bluranja nepravilnosti, djelovati i na smanjenje crvenila, celulita i proširenih vena. Nanočestice i mikropigmenti na koži će ostaviti potpuno prirodni efekt, a učinak traje do 24 sata, nakon čega se ispire tuširanjem. Izvrstan je i za dane kada želite samo lagani sjaj, ali i za prigode kada je nogama potrebno potpuno prekrivanje – razinu prekrivanja moguće je nadograditi nanošenjem u slojevima.

Estée Lauder Double Wear Maximum Cover Camouflage

Double Wear Maximum Cover Camouflage tekući je puder za lice i tijelo, a namijenjen je potpunom prekrivanju i postizanju mat finiša. Iz tog ga razloga obožavaju dame čije noge skrivaju mnoge nepravilnosti, a posebno proširene vene – već i mala količina ovog moćnog pudera prekrit će čak i izražene vene na nogama, ali i ožiljke, pa čak i tetovaže.

Najbolji ćete učinak postići nanesete li ga klasičnom četkicom za tekući puder ili prstima na očišćenu kožu, nakon hidratantne kreme. Idealan je i za ljetne izlaske u omiljenoj haljini, jer prekrivnu moć zadržava čak 24 sata, a u sastavu ima nevjerojatnih 30 % čistih pigmenata. Da je riječ o idealnom ljetnom savezniku za cijelo tijelo, dokazuje i činjenica da sadrži SPF 15, kako izlaganje štetnom UV zračenju ne bi dodatno pogoršalo stanje kože i proširenih vena.

Pročitajte još i ...