Puderi koje možete koristiti na tijelu – prekrivaju čak i proširene vene

Bolesti vena među najčešćim su zdravstvenim problemima današnjice. Dugo stajanje, sjedenje, nošenje visokih potpetica i manjak fizičke aktivnosti te genetsko nasljeđe doprinose narušenom zdravlju krvožilnog sustava, a procjenjuje se da gotovo 80% stanovnika ima veće ili manje tegobe s venama, dok između 10 i 15% populacije ima proširene vene.

Osim što predstavljaju zdravstveni rizik za razvoj bolesti poput venske tromboze, proširene vene velik su estetski problem – žene se zbog ove pojave ne osjećaju ugodno u svojoj koži, a najčešće se odriču i omiljenih haljina samo kako svijetu ne bi otkrile plave linije koje se protežu duž potkoljenica, a nerijetko i po čitavim nogama. Iako pravog lijeka nema te se preporučuje uklanjanje proširenih vena pjenom, laserom ili pak kirurškim putem, na tržištu se mogu pronaći proizvodi koji će ih prekriti ili barem bitno smanjiti njihovu vidljivost.

Zbog svoje su učinkovitosti popularni diljem svijeta – ovi će preparati biti vaš saveznik za one dane kad se omiljene haljine ipak ne želite odreći.

Vichy Dermablend 3D Correction

Ideja o nanošenju tekućeg pudera na noge može se učiniti pomalo nevjerojatnom, no riječ je o triku koji profesionalni vizažisti neprestano koriste na snimanjima kampanja za kupaće kostime i ljetne kolekcije.

Činjenica je kako noge ne biste trebali prekrivati makeupom za lice svakodnevno, no želite li da vam noge izgledaju besprijekorno – bez ijedne mrljice ili proširene vene na vidiku – za posebne prilike na kritična područja nanesite malo pudera s visokom prekrivnom moći pomiješanog s omiljenom kremom za tijelo.

Vichy Dermablend 3D Correction, zahvaljujući specijalnoj blur tehnologiji, prekriva sve nepravilnosti, a kremasta tekstura nalik pjeni omogućava lako razmazivanje i upijanje te cjelodnevnu postojanost. Zbog vrlo širokih mogućnosti primjene, ovaj se puder okitio i nadimkom „Photoshop u bočici“ , a vaše će noge učiniti besprijekornima čak i u najkraćoj ljetnoj haljini.

Dior Backstage Face & Body Foundation

Dior Backstage Face & Body Foundation puder je kreiran za korištenje na lice i tijelu, a završni efekt je izrazito prirodan. Otporan na vodu i znojenje, ovaj je proizvod idealan za prekrivanje nepravilnosti na cijelom tijelu, uključujući noge, vrat i ramena.

Idealan je za sve tipove kože, jer ne začepljuje pore, a formula je vrlo lagana i kremasta te omogućuje lako razmazivanje i upijanje. Zbog nježne i prozračne teksture, mnoge ga žene koriste i na licu, a njegova formulacija izvrsno podnosi visoke temperature i vlagu, pri čemu pigmenti u puderu kreiraju savršeno prirodan i ujednačen izgled kože. Savršen je odabir za prekrivanje kapilara, vena i drugih nepravilnosti na nogama, tijekom čitavog ljeta.

Shay Mitchell (shaymitchell / 15.05.2018): Just thinking about how much I truly love Mondays and also how important it is to match your bathing suit to your beach bag, especially when you dont even go to the beach "", Image: 371748165, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Face To Face A

Estée Lauder Double Wear Maximum Cover Camouflage

Double Wear Maximum Cover Camouflage tekući je puder za lice i tijelo, a namijenjen je potpunom prekrivanju i postizanju mat finiša. Iz tog ga razloga obožavaju dame čije noge skrivaju mnoge nepravilnosti, a posebno proširene vene – već i mala količina ovog moćnog pudera prekrit će čak i izražene vene na nogama, ali i ožiljke, pa čak i tetovaže.

Najbolji ćete učinak postići nanesete li ga klasičnom četkicom za tekući puder ili prstima na očišćenu kožu, nakon hidratantne kreme. Idealan je i za ljetne izlaske u omiljenoj haljini, jer prekrivnu moć zadržava čak 24 sata, a u sastavu ima nevjerojatnih 30 % čistih pigmenata. Da je riječ o idealnom ljetnom savezniku za cijelo tijelo, dokazuje i činjenica da sadrži SPF 15, kako izlaganje štetnom UV zračenju ne bi dodatno pogoršalo stanje kože i proširenih vena.

Pročitajte još i ...