Rade li se implantati u stražnjici u Hrvatskoj?

Čvrsta, podignuta i pravilno oblikovana stražnjica – neovisno o veličini – jedan je od najvećih predmeta žudnje i univerzalni simbol ženstvenosti.

Postizanje željenog oblika stražnjice nije jednostavan proces

U svim kulturama svijeta – čak i u onima koje idealiziraju sitne, mršave i gotovo dječačke figure, lijepa stražnjica smatra se poželjnim ženskim atributom. Ipak, postizanje željenog oblika stražnjice najčešće je vrlo težak proces – osim za nekolicinu koja savršene obline može zahvaliti velikodušnoj genetici.

Danish fashion model Josephine Skriver poses for Victoria's Secret February 2017 lingerie catalogue., Image: 319357699, License: Rights-managed, Restrictions: EDITORIAL USE ONLY, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Balawa Pics

Većina žena još od tinejdžerskih dana mašta o oblinama kao sa svjetskih naslovnica – a ta vizija uključuje i čvrstu, okruglu i pravilnu stražnjicu – koja izgleda napeto svakog dana.

S obzirom na to da je građena većim dijelom od mišića, a manjim dijelom od masnih potkožnih tkiva, na njen je oblik moguće u velikoj mjeri utjecati ciljanim vježbanjem.

Za lijepo oblikovanu stražnjicu vježbanje nije uvijek dovoljno

Baš poput ostalih mišića na tijelu, i mišići stražnjice ovise o treningu – na njihovu veličinu, oblik i čvrstoću možemo djelovati vježbama poput čučnjeva, iskoraka – ili pak „običnog“ hodanja po stepenicama umjesto vožnje liftom.

Ipak, lijepo oblikovanu stražnjicu ne možemo dobiti isključivo vježbanjem, jer njen izgled ovisi i o nakupinama masnih naslaga, ali i o građi tijela – koju smo naslijedili rođenjem.

Žene su prirodno sklonije nakupljanju lokaliziranih masnih naslaga u ovoj regiji, ali i lakšem opuštanju potkožnih vezivnih tkiva – posebno nakon trudnoće ili mršavljenja. Do opuštanja stražnjice može doći i zbog starenja, ali i zbog naprosto nerazvijenih mišića na tom području.

Figura iz snova

Iako se izgled, oblik i čvrstoća stražnjice do neke mjere mogu popraviti redovnim izvođenjem ciljanih vježbi, srećom – postoji rješenje koje nam donosi figuru iz snova i bez napornog vježbanja.

Riječ je o povećanju, podizanju i oblikovanju stražnjice implantatima – ovim se zahvatom korigira obješenost ili višak kože na stražnjici, loša profilna projekcija i plosnati izgled stražnjice. Cilj zahvata je podići tkivo, kreirati poželjni oblik i postići željeni izgled figure. Iako ugradnjom implantata dolazi do kreiranja veće stražnjice, cilj zahvata je dvostruki – osim izraženije profilne projekcije, teži se i podizanju stražnjice – smanjenjem obješenog i mlohavog izgleda.

Zahvat možete napraviti i u Hrvatskoj

Povećanje stražnjice implantatima, odnosno gluteoplstika, jedan je od zahvata koji se ne nalaze u standardnoj ponudi svake poliklinike plastične kirurgije. Ipak, neki od iskusnih plastičnih kirurga u Hrvatskoj nude povećanje stražnjice implantatima – a cijene variraju od 30 do 45 tisuća kuna. 

Donosimo neke od domaćih poliklinika u kojima se možete podvrgnuti ovom zahvatu koji transformira figuru.

Poliklinika Duduković & Kisić 

U Poliklinici Duduković & Kisić implantati se u stražnjicu ugrađuju vertikalnim rezom na središnjem pregibu stražnjice. Ugradnjom implantata mogu se razriješiti i urođene i stečene deformacije glutealne regije, a ovaj se zahvat preporučuje klijenticama koje nemaju dovoljno masnog tkiva za lipotransfer, a željele bi istaknuti konture stražnjice.

American model Bella Hadid in Giuseppe Zanotti’s ‘LIGHT JUMP’ sneaker collection campaign, shot for the first time by Mert Alas and Marcus Piggott. credit: Giuseppe Zanotti ss2018 campaign, Image: 363339341, License: Rights-managed, Restrictions: FOR EDITORIAL USE ONLY. NOT FOR COVER USAGE., Model Release: no, Credit line: Profimedia, TEMP Camerapress

Iz Poliklinike ističu kako se implantatima može korigirati ravna, asimetrična ili obješena stražnjica, pri čemu ističu kako se manje djeluje na oblik stražnjice, a više na njen oblik i proporcije prema ostatku tijela.

Poliklinika Bagatin 

Jedna od najpoznatijih domaćih poliklinika – Poliklinika Bagatin, nudi povećanje stražnjice implantatima, i to tehnikom reza između središnjeg presjeka stražnjice. Ovim rezom kreira se džep za umetanje silikonskog implantata, koji se najčešće smješta unutar mišića stražnjice.

Na tom dijelu stvorit će se ožiljak koji kasnije pomaže u zadržavanju implantata na mjestu. U nekim slučajevima – ovisno o potrebama pacijenta i procjeni kirurga, ovaj se zahvat može kombinirati s podizanjem stražnjice i liposukcijom donjeg dijela leđa.

Dutch model Doutzen Kroes stunts in the new 2016 lingerie collection of Hunkemšller., Image: 304663780, License: Rights-managed, Restrictions: EDITORIAL USE ONLY, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Balawa Pics

Poliklinika Arcadia

Prva hrvatska poliklinika za plastičnu kirurgiju, Poliklinika Arcadia, jedno je od mjesta na kojem možete napraviti povećanje stražnjice implantatima.

U poliklinici ističu kako je riječ o zahvatu koji bitno mijenja oblik tijela te je najbolji kandidat za njega osoba koja je zdrava – te sigurna u svoju odluku. Za osobe koje zbog bolesti, trauma ili urođenih anomalija imaju nejednako razvijene ili različite gluteuse, ovaj zahvat može donijeti izvrsne rezultate i kreirati simetriju.

Iz poliklinike također preporučuju – po potrebi – kombiniranjem s lipotransferom, kako bi se postigla puna simetrija, a veličinu i oblik implantata bira se na konzultacijama s kirurgom.

Centar estetske kirurgije dr. Žgaljardić

Na ovaj se zahvat možete uputiti i u Centar estetske kirurgije dr. Žgaljardić. U posljednjih desetak godina, gluteoplastika postaje sve popularnija – kako u svijetu, tako i u ordinacijama vrsnih domaćih kirurga.

Zahvat je prvenstveno namijenjen onima čija je stražnjica „ravna“ ili obješena, pri čemu se povećanje gluteusa silikonskim umetkom instantno postiže željeni profil.

U Centru estetske kirurgije dr. Žgaljardić ovaj se zahvat može napraviti u općoj ili tumescentoj anesteziji sa sedacijom, a trajanje zahvata je između 1 i 2 sata. Važno je napomenuti kako su rezultati individualni te mogu varirati od slučaja do slučaja – ovisno o stanju pacijenta i anatomskoj predispoziciji.

Pročitajte još i ...