Radiofrekvencijski tretmani: zašto ih volimo i kakvi su rezultati

Radiofrekvencija je jedan oblik radijacije što znači da se oslobađa energija u obliku elektromagnetskih valova. Radiofrekvencijski tretmani lica djeluju tako da radiofrekvencijska energija zagrijava kožu kako bi se potaknula prirodna obnova kolagena. Kao što znamo, proizvodnja kolagena nakon 25. godine pada sa stopom 1,5% godišnje što uzrokuje domino efekt na licu: pada volumen kože, što uzrokuje naboravanje kože, što pak uzrokuje umorniji izgled lica.

No, ne samo to! Naime, kolagen ima i funkciju u obnovi stanica kože, pa se tako i koža slabije obnavlja, te se počinju javljati i hiperpigmentacijske mrlje i suhoća kože. Sve su to neugodne posljedice starenja koje nikako ne može izbjeći. Pa, na svu sreću, postoje tretmani kojima možemo usporiti taj nemili proces i izravno utjecati na posljedice gubitka kolagena.

Kako radio frekvencija djeluje na kožu?

Radiofrekvencija ili radiovalovi su elektromagnetski valovi s valnom duljinom većem od one infracrvenog značenja. Konkretnije, u slučaju tretmana kože radiofrekvencijskim valovima, to znači da se koža zagrijava, najčešće na temperaturu između 50 i 70 stupnjeva, kako bi se potaknula tjelesna reakcija otpuštanja proteina toplotnog šoka koji zauzvrat stimuliraju stanice na proizvodnju novog kolagena. 

Prvenstveno, radiofrekvencijskim ili RF tretmanima se zateže koža kako bi se “ispeglale” bore, no postoji još nekoliko sjajnih upotreba tih aparativnih tretmana. Jedna od njih je i rješavanje problema hiperpigmentacijskih mrlja. Naime, izloženost UV zrakama utječe na raspadanje kolagenska vlakana u koži i nastanak neželjenih mrljica i suhoće kože. Prema jednoj studiji iz 2011. godine tri mjeseca radiofrekvencijskih tretmana dovelo je do klinički značajnih poboljšanja u grupi ljudi s umjerenim oštećenjima kože od UV zraka.

PROČITAJTE: KAKO ĆE VAM RADIOFREKVENCIJA POMOĆI POMLADITI TIJELO

MedVisage

Med Visage tretman kombinira dvije tehnologije istovremeno ultrazvuk i radiofrekvenciju, kako bi učinak bio još bolji. Radi se o jedinstvenom ultrazvuku od 5 MHz. Termalni učinak obje tehnologije potiče mehanizam obnove stanica te djeluje na kolagen i elastin, poboljšavajući izgled kože, zategnutost, tonus, teksturu i svjetlinu kože lica. Povećana temperatura također stimulira prokrvljenost područja, čime se dovodi više kisika i hranjivih tvari. Pojačan je i limfni protok, što pomaže otklanjaju toksina i štetnih tvari. Tretman je u potpunosti neinvazivan te neposredno nakon postupka daje rezultate, a potpuni učinak podizanja je za 2 do 3 mjeseca.

Cijena MedVisage tretmana ovisi gdje se radi, no cijena se kreće oko 1000 kuna.

Venus Legacy

Venus Legacy radiofrekvencija nekirurški je tretman oblikovanja tijela i zatezanja kože, siguran za primjenu na kojem god dijelu tijela osoba želi postići čvrstu, blistavo glatku kožu. Kao prvi i jedini tretman odobren od strane FDA koji koristi 4D tehnologiju, Venus Legacy radiofrekvencija djeluje na osnovi snage četiriju ključnih tehnologiju. Mulitpolarna radiofrekvencija iznimno brzo i ravnomjerno prenosi te raspoređuje toplinsku energiju na više razina dubine tkiva. Ova termalna reakcija u ciljanom tkivu stvara umirujuću, terapeutsku toplinsku matricu koja potiče prirodni mehanizam zacjeljivanja tijela koji uzrokuje zatezanje kože i stvaranje novog kolagena, poboljšavajući teksturu kože te smanjujući bore na licu (radiofrekvencija lica). VariPulse tehnologija omogućuje energiji prodiranje u dublje slojeve kože, gdje uspješno stimulira optimalnu cirkulaciju i limfnu drenažu, postižući tako ozaren i sjajan izgled. Pulsirajuća elektromagnetska polja  putem znanstveno dokazanih regenerativnih svojstava omogućuju značajna poboljšanja u izgledu i teksturi tretirane kože.RealTime Thermal Feedback (termalna povratna informacija u stvarnom vremenu) omogućuje praćenje temperature kože kroz cijeli tretman kako bi se osigurao siguran i bezbolan tretman za osobe s različitim tipovima kože.

Cijena MedVisage tretmana ovisi gdje se radi, no cijena se kreće oko 1000 kuna.

Velvet Skin Intra Plus

Pacijentu jamči značajna poboljšanja vezana za pomlađivanje kože, preoblikovanje i obnavljanje tijela, zahvaljujući primjeni inovativnih tehnologija poput radiofrekvencije, elektroporacije, frakcijske radiofrekvencije, radioskalpela i intradermalne radiofrekvencije.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Centro Medico HB (@centromedicohb)

Aparat ima nekoliko transduktora tj. različitih nastavaka koji omogućavaju tretiranje raznih nedostataka i nesavršenosti na koži lica i tijela. Po svojim performansama, jačini i širini djelovanja, Velvet Skin Intra Plus je je najjači RF aparat za neinvazivnu estetsku medicinu na hrvatskom tržištu.

Cijena tretmana Velvet Skin iznosi između 500 do 1000 kuna.

Venus Viva

Venus Viva frakcijska terapija lica kombinira nanofrakcijsku radiofrekvenciju i vrstu SmartScan tehnologije koja učinkovito tretira stanja od ožiljaka do akni, poboljšava teksturu kože, zateže i pomlađuje kožu.

Za vrijeme Venus Viva tretmana radiofrekvencijska energija prodire kroz vanjski sloj kože do dermisa, stvarajući toplinu koja potiče prirodni proces zacjeljivanja. To nadalje potiče stvaranje novog kolagena i stimulira fibroplast, glavno vezivno tkivo stanica.

Cijena tretmana košta između 1000 i 1500 kuna.

Pročitajte još i ...