Najučinkovitiji i najbrži način da se riješite podočnjaka

Tamni kolutovi ispod očiju zaobiđu tek mali broj sretnika… Pritom ne mislimo na one koji se pojave nakon jedne neprospavane noći, poslije ludog tuluma, nego na one koji ostaju koliko god spavali, koliko god korektora ili pudera nanijeli. Podočnjaci su pravi izazov kozmetičkoj industriji i tek su rijetki oni proizvodi koji ih uspješno eliminiraju.

I premda obožavamo trendovske sunčane naočale, ipak bismo radije da nam one služe samo za zaštitu od sunca te kao modni dodatak, a ne da njima skrivamo podočnjake.

Istaknuti podočnjaci često su posljedica degenerativnih promjena kože i ostalih struktura koje daju oblik licu. Kod nekih pacijenata do udubljenja ispod očiju i namreškanih podočnjaka dolazi zbog fizionomije orbitalne koštane strukture, manjka mišićne potpore i masnog tkiva te samog rastezanja kože uvjetovanog gubitkom kolagena i elastičnih vlakana…

Nekirurško uklanjanje

Nekirurško uklanjanje podočnjaka zato je vrlo popularna metoda koja brzo vraća licu svježinu, čineći ga mlađim i odmornijim. Učinkoviti i brzi postupak izvodi se ubrizgavanjem hijaluronskih filera u područje ispod donjeg kapka. Potom se filer oblikuje masiranjem, a učinak je vidljiv odmah nakon apliciranja.

Hijaluronska kiselina potpuno je prirodna tvar koja u ljudskom tijelu veže vlagu i održava kožu hidratiziranom i mladolikom. Osim za tretiranje podočnjaka, injektiranjem filera u kožu popunjavaju se bore i vraća izgubljeni volumen te hidratizira koža, a dokazano je da dolazi i do regeneracije kolagena kao i stvaranja novog.

Kate Moss and Cara Delevigne for Burberry.

Hijaluron je biokompatibilni materijal te se u tijelu biološki razgrađuje na prirodan i siguran način, a nestaje kada se u potpunosti reapsorbira. Svjež i odmoran izgled tako se postiže minimalnom intervencijom ubrizgavanja hijalurona.

Zbog izrazite kratkoće trajanja tretmana te njegove bezbolnosti, tretmani dermalnim filerima i botoxom nazivaju se još i „lunch-time“ tretmani jer se mogu napraviti u vrijeme pauze za ručak.

Odmah vidljivi rezultati

Za ovaj tretman odlučuju se i muškarci i žene jer je brz, a izvrsni rezultati vidljivi su odmah. Također, podočnjaci su problem koji podjednako muči sve dobne skupine, pa se za tretman nekirurškog uklanjanja tamnih kolutova odlučuju osobe od 20-ih godina nadalje.

Ovisno o gustoći apliciranog filera, rezultati su vidljivi od 9 do 14 mjeseci: trajanje je individualno jer ovisi o enzimu hijaluronidazi, prirodno prisutnom u organizmu i „odgovornom“ za razgradnju hijaluronske kiseline.

Doza koja se ubrizgava dogovara se s liječnikom, a cijena varira o količini utrošenog materijala.

Pročitajte još i ...