Rješenje za “bad hair day” koje uvijek možete staviti u torbicu

Postoje proizvodi koji su toliko posebni da ih zavole generacije. A postoje i oni kultni, koji postanu sinonim i standard izvrsnosti za grupu proizvoda kojoj pripadaju.

Baš toj skupini pripadaju Klorane suhi šamponi, koji će svaku kosu učiniti čistom za samo dvije minute – bez korištenja vode. Ova priča o uspjehu počinje 1971., kada se pojavljuju šamponi razvijeni kako bi hospitalizirani pacijenti mogli oprati kosu bez da pritom moraju upotrijebiti vodu, no uskoro je ovaj suhi proizvod prouzročio pravi pljusak u segmentu njege kose.

Klorane suhi šamponi su se, zahvaljujući inovativnoj formuli i jednostavnom korištenju, popeli na svjetski tron i tamo su i dan-danas, nakon gotovo 50 godina. Baš ove godine dobili su novi, svježi i suvremeni izgled, zadržavajući usput originalnu učinkovitu formulu baziranu na dva djelatna sastojka (zobeno mlijeko i kopriva) i tri visoko upijajuća praha prirodnog podrijetla.

Jedna biljka, jedan djelatna tvar, jedan simptom

Laboratoriji Klorane od svojih se početaka pouzdaju u snagu biljaka koja proizvodima ovog svjetskog dermokozmetičkog brenda jamči učinkovitost, ali i nježnost – kako prema korisniku, tako i prema okolišu. Stoga je Klorane suhi šampon sa zobenim mlijekom namijenjen  svim tipovima kose, a dolazi u varijanti za svjetlu i tamnu kosu.

Klorane suhi šampon sa zobenim mlijekom

Brizi za masnu kosu posvećen je Klorane suhi šampon s koprivom, točnije ekstraktom vrste Urtica dioica L., koja se uzgaja bez pesticida kako bi se zaštitilo 120 vrsta koje obitavaju u njezinom eko-sustavu. Kopriva se potom ručno bere i prirodno suši kako bi se dobila djelatna tvar poznata po svojstvu upijanja masnoća.

Klorane suhi šampon s koprivom

Uz biljne djelatne tvari, u srcu formule Klorane suhih šampona su tri praha prirodnog podrijetla: silicijev dioksid koji zahvaljujući svojoj spužvastoj strukturi ima veliku moć upijanja, kukuruzni i rižin škrob koji omogućuju ravnomjernu raspodjelu formule te olakšavaju njezino uklanjanje te beta-ciklodekstrin, molekula šećera koja je tu da odstrani masnoću te zadrži sebum u lipofilnoj šupljini.

Još jedna blagodat Klorane suhih šampona je vrlo jednostavno korištenje: protresite prije uporabe i raspršite na kosu s 15 cm udaljenosti. Pričekajte dvije minute i zatim temeljito iščetkajte kosu te uživajte u osjećaju besprijekorno čistog vlasišta.

Dakle, minimalno je šest razloga za primjenu Klorane suhih šampona: ekspresna 2-minutna rutina, čista kosa i volumen, dulja razdoblja između pranja, lakše stiliziranje i oblikovanje, osvježavanje kose bez upotrebe vode i praktična primjena na putovanjima.

Zanimljivosti

Znate li da svaki Europljanin prosječno potroši 160 litara vode dnevno, odnosno 60 000 litara vode godišnje? Četrdeset posto te brojke otpada na kupke i tuširanje. Riječ je o značajnom udjelu i danas je važnije nego ikad da se on smanji. Zato Klorane predlaže nekoliko malih gesti kojima svatko od nas na dnevnoj bazi može pridonijeti očuvanju dragocjenih zaliha pitke vode odnosno plavog  zlata.

Zamijenimo li jedno tuširanje tjedno dobri starim pranjem nad umivaonikom, uštedjet ćemo 4000 litara (nepotrebno) potrošene vode godišnje.

Priuštite si “glazbeno tuširanje”: 5-minutnim tuširanjem potroši se 60 do 200 litara vode. Smanjimo li trajanje tuširanja na 2 i pol minute – što je prosječno trajanje jedne pjesme – smanjit ćemo potrošnju vode za pola.

Svaki tjedan jedno pranje kose zamijenite primjenom Klorane suhog šampona. Ne samo da ćete svojoj kosi trenutno vratiti volumen i svježinu – nego ćete uštedjeti 500 litara vode godišnje.

Pročitajte još i ...