Rješenje za kosu kojoj nedostaje volumena

Olivia Culpo is seen in Los Angeles, California. NON-EXCLUSIVE Jan 24, 2018. 24 Jan 2019, Image: 410160844, License: Rights-managed, Restrictions: World Rights, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Mega Agency

Prema istraživanju provedenom na sveučilištu Yale, kosa utječe na to kako nas drugi doživljavaju. Primjerice, žene koje nose ravnu kosu ostavljaju dojam ozbiljnih, jednostavnih i profesionalnih osoba. Kada kažemo ravnu, mislimo na zdravu, njegovanu i “živahnu” kosu.  

Ravna, beživotna kosa bez imalo sjaja i volumena nas pak baca u očaj. Potpuno razumljivo. Jer, čak i ako smo nanijeli najsavršeniji crveni ruž na usne i maskaru s kojom trepavice paraju oblake, sjajna voluminozna kosa je kruna, okvir koji cijelom licu daje završni “touch”. 

Dakle, rečenica koju tako često slušamo – samo zdrava kosa je lijepa kosa – ne može biti istinitija. Nema tog proizvoda za stiliziranje, te ukrasne mašne niti kape koja dugoročno može prikriti stanje vaše kose i vlasišta. Da i ne govorimo o tome kako godine donose i nove izazove. 

Kosa je, naime, građena od proteina keratina koji je, osim što je temelj zdrave kose, ekstremno jak, a najčešće oslabljuje uslijed izvanjskih faktora. A to su, već znamo, UV zračenje, često ravnanje, toplinsko oblikovanje kose, pa čak i bojenje. No, čak i uz najbolju volju, keratin se u kosi s vremenom smanjuje, pa njegova razina u vlasima s godinama postepeno pada.

Još nešto pada s godinama – broj vlasi. Naime, na koži vlasišta nalazi se između 100 i 150 tisuća folikula, a procjenjuje se da tijekom života svaki proizvede 20-ak novih dlaka. Svaka vlas ima životni vijek, koji kod mlađih ljudi traje u prosjeku sedam godina, dok se kod starijih osoba skraćuje s godinama stoga često dolazi do prorjeđivanja kose zbog usporenog rasta novih i bržeg gubitka postojećih vlasi. Kako, dakle, pomoći kosi? Prije svega, njegom. 

Odabir šampona i regeneratora još je jedan od presudnih koraka za ljepotu kose. Danas su na tržištu dostupni specijalizirani preparati, namijenjeni osnaživanju vlasi i povećanju volumena kose. Istinski specijalac među njima je Schwarzkopf koji čini da je kosa već nakon prve upotrebe ojačana, elastičnija i otpornija, a pri svakom pokretu do izražaja dolazi njezin novostečeni sjaj. 

Schwarzkopfova Professional Fibre Clinix linija na izboru Estetica Premium Product 2022 nominirana je u kategoriji Najbolja linija za volumen kose, a o njenoj će učinkovitosti odlučivati žiri vrhunskih hrvatskih dermatologa.

Fibre Clinix Volumize – formula s fitokinom pruža trajan antistatički učinak, kontrolu i stabilnost tanke i slabe kose. Formule s trostrukom bonding & C21 tehnologijom te fitokinom za tanku i slabu kosu pružaju lagan osjećaj i punoću. Inače, fitokin je ekstrakt iz zrna soje, modificiran uz pomoć biotehnologije, a u njezi kože poznat po obnovi dermisa učinkovitim aktiviranjem kolagena.

Fibre Clinix Volumize šampon 

Fibre Clinix Volumize šampon s fitokinom za tanku i slabu kosu nježno pročišćava kosu i priprema je za režim njege. Naglašava volumen i osnažuje kosu. Revitalizira kosu i pomaže u sprječavanju stvaranja statičkog elektriciteta. Pruža lagani osjećaj na kosi i punoću.

Fibre Clinix Volumize Regenerator

Fibre Clinix Volumize Regenerator s fitokinom za tanku i slabu kosu otpetljava i poboljšava upravljivost. Poboljšava volumen i jača kosu. Ostavlja puniji osjećaj na kosi zbog lagane formule proizvoda. Pruža lagani osjećaj na kosi i punoću. Upotreba: Nanijeti na kosu obrisanu ručnikom, ostaviti 2 minute i isprati.

Fibre Clinix Volumize Bodifying sprej

Fibre Clinix Volumize Bodifying sprej s fitokinom za tanku i slabu kosu poboljšava snagu i volumen bez otežavanja kose, pruža lagani osjećaj na kosi i punoću. Povećava glatkoću i sjaj. Stabilizira i kontrolira kosu kako bi se spriječio statični elektricitet te štiti od topline prilikom sušenja kose.

Vrijeme je da raskošnu, njegovanu kosu impresivnog volumena!

Pročitajte još i ...