Rješenje za kožu koju je čak i provjerena kozmetika počela iritirati

Sitne svakodnevne ozljede, hladnoća, toplina, nova tetovaža, isprobavanje novih kozmetičkih proizvoda ili tretmana koji iritiraju kožu, razne alergijske reakcije, pa čak i provjereni kozmetički proizvodi koji su nam odjednom prestali odgovarati – svakodnevni život ostavlja veliki trag na našoj koži.

Iako zacjeljivanje ozljeda ne zvuči kao pretjerano glamurozna misija, poput primjerice brisanja mrlja ili peglanja bora, ova je funkcija neophodna za zdravu, lijepu, čvrstu i mladoliku kožu.

Kako ubrzati prirodnu obnovu kože?

Prije gotovo 20 godina stručnjaci Dermatoloških laboratorija Avène razvili su strast upravo za tim kompleksnim mehanizmom: kako ubrzati zarastanje ozljeda i pružiti nadraženoj koži toliko potrebno umirenje? Njihov odgovor još od 2001. godine je Cicalfate, prva Eau Thermale Avène linija za obnavljanje kože: jedna od najprodavanijih u ljekarnama te krema koju svakodnevno propisuju dermatolozi – zahvaljujući čemu se svakih 5 sekundi negdje u svijetu proda Cicalfate krema. (Prema međunarodnim Eau Thermale Avène Cicalfate prodajnim rezultatima s kraja prosinca 2018.).

No u Dermatološkim laboratorijima Avène potraga za novim rješenjima za njegu osjetljive kože nikad ne prestaje, pa nam tako stiže Cicalfate + linija proizvoda, koja će otvoriti novo poglavlje u pristupu obnove kože i to s 30 posto više uspješnosti u reepitelizaciji.

Pročitajte i: Najprodavaniji proizvodi brenda Eau Thermale Avène

Promjena paradigme u pristupu obnovi kože

Do sada je Eau Thermale Avène pristup obnovi kože bio uglavnom mehanički: svodio se na zaštitu iritacije proizvodom koji ima učinak zavoja i privlačenje čimbenika rasta oko oštećenog područja kako bi se ubrzala obnova kože.

Nova saznanja o potencijalu liječenja rana koje imaju bakterije prisutne u našem organizmu nadahnula su istraživače Dermatoloških laboratorija Avène da primjene taj model na koži, a konačni rezultat je Cicalfate+: prva linija za obnovu kože s postbiotičkim djelatnim sastojkom [C+-Restore]™, dobivenim iz  Avène termalne izvorske vode.

Riječ je o metabolitu dragocjene bakterije Aqua. Dolomiae, koja ima blagotvorno djelovanje na kožu, a može preživjeti jedino u kristalno čistoj Avène termalnoj izvorskoj vodi.

Brže zacjeljuje površinske ozljede i iritacije

Inspirirana nedavnim otkrićima na području mikrobioma, nova Cicalfate+ Obnavljajuća zaštitna krema nudi još bolje i brže rezultate u saniranju površinskih agresija i iritacija kojima je koža svakodnevno izložena. Poboljšana učinkovitost počiva na jedinstvenoj kombinaciji djelatnih sastojaka: [C+ – RESTORE]TM prvi je patentirani postibiotički djelatni sastojak koji obnavlja kožu, kombinacija bakrovog i cinkovog sulfata smanjuje rizik od bakterijske infekcije, dok Avène termalna izvorska voda pruža trenutno umirenje koži.

Cicalfate+ Obnavljajuća zaštitna krema (40ml): 40,50 kn

Kremasta, neljepljiva tekstura lako se nanosi i stvara zaštitnu opnu koja pospješuje optimalno obnavljanje kože. Nekomedogena je i ne sadrži parfeme, čime je adekvatna za svaku, pa i najosjetljiviju kožu.

Pročitajte OVDJE treba li koža apstinirati od kozmetike

Sprej koji umiruje i vlažna iritirana područja

Cicalfate+ Obnavljajući sprej koji suši prvenstveno je namijenjen umirenju iritirane kože sklone maceracijama svih uzrasta – pelenska regija vlažna područja i nabori kože te pelenski osip kod dojenčadi. Dolazi u praktičnom i higijenskom pakiranju sa sprejem, a učinkovitost može zahvaliti kombinaciji djelatnih sastojaka: cink oksid brzo isušuje površinske iritacije, dok je za obnovu kože zadužen [C+ – RESTORE]TM, prvi patentirani postibiotički djelatni sastojak.

Cicalfate+Obnavljajući sprej koji suši (100 ml): 82,93 kn

Kombinacija bakrovog i cinkovog sulfata smanjuje rizik od bakterijske infekcije, dok Avène termalna izvorska voda pruža trenutno umirenje koži. Proizvod ne mijenja antiseptike te se ne smije špricati u smjeru očiju ni udisati te bi se trebao koristiti u dobro prozračenim prostorijama. Ne sadrži parfeme i pogodan je za svakodnevno korištenje svim članovima obitelji.

Pročitajte još i ...