Šampon i maska u jednom: proizvod za kosu koji ćete obožavati

Petra Nemcova attends the screening of Blackkklansman during the 71st annual Cannes Film Festival at Palais des Festivals on May 14, 2018 in Cannes, France., Image: 371731160, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Abaca

Savršeni spoj znanosti i botaničkog naslijeđa rezultira stvaranjem učinkovitih i inovativnih proizvoda, koji duboko poštuju ljude, ali i prirodu. Tako bi se u jednoj rečenici mogla prikazati povijest brenda Klorane, prvog dermokozmetičkog brenda na svijetu, koji je osnovan 1965. godine na jugozapadu Francuske.

Tada se mladi ljekarnik Pierre Fabre odlučio posvetiti svojoj strasti prema biljkama, čvrsto vjerujući u dobrobit koju nude za zdravlje i ljepotu. Danas je Klorane vodeći europski ljekarnički brend za njegu kose te je podjednako posvećen očuvanju okoliša te botaničkog naslijeđa.

No do tog statusa nije došlo donošenjem odluka samo na papiru; stručnjaci Laboratorija Klorane gotovo 60 godina sustavno stvaraju vrhunske proizvode za njegu kose i vlasišta koji se zasnivaju na snazi biljaka, ali i štite prirodu koliko je moguće. Krunski dokaz tog kontinuiranog napora je Klorane 2u1 šampon maska s organskom koprivom i glinom, jedinstveni Klorane novitet, za čistu kosu, ali i planet.

Između čarobnog praha i zero-waste kozmetike

Klorane 2u1 šampon maska s organskom koprivom i glinom proizvedena je u Laboratorijima Klorane od čistog ekstrakta organski uzgojene koprive. Kopriva (Urtica dioica) u svom korijenu sadrži pravu riznicu djelatnih tvari sa svojstvima kontrole zamašćivanja, što je čini dragocjenim darom prirode koji smanjuje višak sebuma te tako donosi olakšanje pretjerano masnom vlasištu.

Biorazgradiva minimalistička formula obogaćena organskom pročišćavajućom koprivom i apsorbirajućim praškom gline jamči: čišćenje i nježno pročišćavanje vlasišta i smanjenje viška sebuma, što kosu čini laganijom te odgađa njezino ponovno mašćenje do 48 h, dugotrajno smanjujući razmak između dva pranja. Klorane 2u1 šampon maska s organskom koprivom i glinom dolazi u eko-dizajniranom pakiranju s 8 pojedinačnih doza, koje na najbolji način naglašava potpunu posvećenost ideji stvaranja učinkovitog proizvoda s minimalnim utjecajem na okoliš.

Ovaj inovativni proizvod se koristi tako da se prašak šampon maske istrese na dlan, zapjeni te nanese na mokru kosu. Nakon 1 do 2 minute kosu je potrebno isprati, a novo šamponiranje nije potrebno.  Za najbolje rezultate preporučuje se korištenje jednom tjedno kroz 2 mjeseca.

Zelena Klorane vizija

Klorane, kao brend koji je posvećen zaštiti i promociji botaničkog naslijeđa, crpi inspiraciju iz prirode već više od 50 godina. Suočeni s postupnim osiromašenjem prirodnih resursa, Laboratoriji Klorane odlučili su razvojne planove posvetiti ograničenju utjecaja na planet.

Preciznim mjerenjem učinka na okoliš svake pojedinačne faze proizvodnje prepoznali su potrebu za smanjenjem potrošnje resursa i energije te smanjenjem stvaranja otpada i emisije C02. Puno je teže formulirati proizvod koji ne sadrži vodu, nego klasični šampon, jer se suočavamo s ograničenjima pri kreiranju teksture. Međutim, ovakav proizvod ima određene prednosti koje su sve traženije od potrošača jer ne samo da se smanjuje potreba za konzervansima u formuli proizvoda koji ne sadrži vodu te se broj sastojaka svodi na minimum, nego se smanjuje i količina otpada.“ istaknuo je David Baco – voditelj laboratorija za razvoj formula u Kloraneu.

Pročitajte još i ...