Žena iz vrha kozmetičkog svijeta: Bez čega ne mogu zamisliti dan

Za Sanju Benco, direktoricu odjela dermokozmetike Pierre Fabre iz Oktal-pharme, period karantene nije bio vrijeme za mirovanje – već za nove izazove. Prihvatila ih je spremna – jer iza sebe ima 30 godina iskustva u farmaceutskoj industriji, te ponosna na svoj tim, koji se pokazao spremnim odraditi i najzahtjevnije zadatke. No, posvetila se i nekim svojim beauty ritualima za koje obično nije imala vremena te otkrila benefite proizvoda koji joj je pomogao prebroditi period – bez frizera.

Kako izgleda vaš radni dan, i kako je sve to izgledalo u periodu karantene?

Nekada mislim da moj radni dan nema početak i kraj, jer kada radite i uživate u svom poslu i ljudima s kojima radite – zapravo živite svoj posao, ili radite na svom životu… Naravno da sam ja do toga došla postupno, radeći zadnjih skoro 30 godina u farmaceutskoj industriji gdje sam se kroz razne edukacije, osobni razvoj kompetencija, ali i stalnom nadogradnjom dobrih odnosa s ljudima iz branše, našla sad na „poznatom terenu“ i mogu s lakoćom raditi i uživati u tome.

Kako su se brendovi čiji ste distributer prilagodili situaciji u protekla dva mjeseca (kako je izgledala prodaja, kako ste ustrojili poslovanje)?

Kada nas je sve sredinom ožujka snašla ova čudna stvarnost, i kada je velika odgovornost bila na održavanju normalnog funkcioniranja zdravstvenog sustava, bila sam ponosni dio svoje Oktal-pharme.

Svi mi koji se inače bavimo marketingom, prodajom, promocijom lijekova i kozmetike stavili smo se na raspolaganje osnovnoj funkciji firme – kako bi se nastavila nesmetana opskrba svih bolnica, ljekarni i specijaliziranih prodavaonica. Radili smo u skladištu na svim potrebnim poslovima, a farmaceuti i farm. tehničari su pomagali našem ljekarničkom lancu Vaše zdravlje… Bili smo gdje god je bilo potrebno.

Cijeli moj tim se maksimalno trudio da naši vjerni farmaceuti, kupci naših proizvoda, a i principal, osjete da mislimo na njih i u tim trenucima. Naš najpoznatiji brend Eau Thermale Avène slavi ove godine 30. obljetnicu, i sve je bilo spremno za veliki party, ali smo umjesto slavlja donirali više od 160.000 kn u našim najpoznatijim proizvodima za njegu kože brendova Eau Thermale Avène, A-derma i Ducray najopterećenijim COVID bolnicama te svim volonterima farmaceutima u akciji Pozovi za zdravlje.

Zastupnica ste brendova poznatih po „čistim“ formulama prilagođenim i najosjetljivijoj koži – koje biste proizvode preporučili baš svakoj ženi?

Tijekom zadnja dva mjeseca radila sam od kuće i imala priliku malo više nego inače njegovati lice i tijelo, a zbog činjenice da se nisam baš svaki dan šminkala otkrivala sam sve benefite mojih najdražih proizvoda.

Tako mi je Avène Hydrance Aqua-gel postao top proizvod koji preporučujem svim prijateljicama jer je 3u1 (serum, krema, maska), a preporuka za njegu tijela je Avène Trixera Nutrition fluid koji se predivno i lako upija, hidrira kožu cijeli dan, velike je mililitraže za vrlo prihvatljivu cijenu.

Naravno, ne zaboravljam zaštitu od sunca koju žene često zanemare u dnevnoj rutini, pa tako trenutačno koristim Ducray Melascreen SPF 50+  ili Avène Sun B-protect SPF 50+ , ovisi kako sam ujutro raspoložena.

Izdvojite nam jedan proizvod koji smatrate ne samo vrijednim svake kune, već mislite da košta i premalo za sve što nam pruža.

Jednu rutinu sam bila prisiljena promijeniti u vrijeme karantene, a to je odlazak frizeru… Naime, rijetko, skoro nikada nisam kod kuće prala i fenirala kosu nego bih svakih nekoliko dana to obavila kod svoje Sonje.

Tako sam otkrila sve čari, miris i bogatu teksturu našeg novog Klorane šampona iz linije s organskim cupuacu maslacem, koja mi je predivno hranila kosu.

 

 

 

Pročitajte još i ...