Savršeni tretmani za savršene noge: gdje otići i koliko platiti?

Victoria's Secret

One nas nose, u pogonu su cijelog dana i cijele noći, zbog njih smo se uspravili, napravili prve hrabre koračiće još kao djeca. One su predmet i obožavanja, ali i žudnje. Prema njima uvijek imamo ambivalentan odnos ili ih iznimno cijenimo ili ih preziremo. Pretpostavljamo da je izuzev top modela, rijetko koja žena zadovoljna njima. Podnose svašta, a zauzvrat ih i trošimo, ali i prekrivamo od neželjenih pogleda. Predstavljamo vam – noge.

Victoria’s Secret

Taj predmet žudnje u visokim potpeticama zaslužuje bolju pažnju od one koje im ponekad pridajemo. Pa jesmo zadovoljne s njima, pa nismo. Pa ih mrzimo zbog celulita i tzv. jahačkih hlača, pa ih volimo. Zapravo, kao i s ostalim dijelovima tijela, rijetko kada smo zadovoljne njihovim izgledom.

Gisele Bundchen in the new spring summer 2015 ad campaign of Stuart Weitzman shoes, Image: 218636507, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Thunder Press

No, suvremene mogućnosti i tehnološki dosezi estetske medicine omogućili su nam da do savršenih nogu bez celulita i masnih naslaga dođemo vrlo jednostavno, kroz svega nekoliko tretmana. Pa krenimo na – belle gambe!

Poliklinika Duduković – Onda Cool waves tretman

Ovaj inovativan i jedinstven tretman bazira se na mikrovalovima, takozvanim Coolwaves, koji djeluju na masno tkivo i celulit te zatežu kožu, no pritom preskaču njezinu površinu i izravno targetiraju subdermalno tkivo.

Ondje uzrokuju metabolički stres masnih stanica, zbog čega se povećava njihova temperatura koja dovodi do promjene u kemijskoj strukturi. To u konačnici potiče metabolizam stanica koje se zbog toga počinju „znojiti“. To znojenje naziva se “blebbing” efekt i ne uzrokuje oštećenja na membrani masnih stanica već se one znojenjem prazne – i na taj način reduciraju.

Jedan tretman Onda Cool Waves u Poliklinici Duduković iznosi 1400 kuna, a u ponudi postoje i različiti paketi tretmana.

Poliklinika Bagatin – Med Contour Multipower

Med Contour Multipower je uređaj najnovije generacije koji kombinira ultrazvuk i radiofrekvenciju, u cilju efikasnog, sigurnog i bezbolnog nekirurškog preoblikovanja tijela – uklanjanja celulita i zatezanja kože tijela.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Poliklinika Bagatin (@bagatinclinic)

Ovaj tretman djeluje na uzroke – razbija membranu masnih stanica i oslobađa njihov sadržaj, dok kod celulita razbija vezivna vlakna što je osnovno i nužno da se ukloni celulit na nogama ili celulit na rukama. Dodatno efikasnim čini ga tretman limfne drenaže, koji slijedi nakon tretmana ultrazvukom, koja je od izuzetnog značaja za eliminaciju oslobođenih masti, pospješivanje cirkulacije i eliminaciju viška tekućine posebno kod celulita.

Cijena tretmana Med Contour Multipower uređajem za noge i stražnjicu iznosi 1800 kuna.

Poliklinika Dermamed – Cryo Lifting 3 u 1 za tijelo

Površinsko hlađenje omogućava korištenje više vrsta i jačina ultrazvuka i radiofrekvencije koji zajednički djeluju na masne naslage i površinski na celulit te zatezanje kože. Samo hlađenje djeluje stimulirajuće na mikrocirkulaciju i povećava količinu kisika.

Tretman CryoLifting 3 u 1 u Poliklinici Dermamed u Splitu iznosi 980 kuna.

Poliklinika dr. Jakić – Velvet Skin Body

Radijska frekvencija je u potpunosti neinvazivna metoda koja učinkovito suzbija znakove starenja kože i omogućava postizanje dugotrajnog poboljšanja kože tijela. Rezultati su vidljivi već od prvog tretmana, traju do dvije godine. Tretman je bezbolan i ugodan te traje između 30 i 40 minuta, a moguće se tretirati mišićnu hipotonija, celulit, opuštenu kožu, strije, nesavršenosti teksture kože te mnogi drugi problemi.

Cijena tretmana Velvet Skin Body ovisi o kombinacijama s drugim tretmanima i regiji tijela gdje se izvodi, a dostupna je na upit.

LF Medical – Morpheus8

Morpheus8 je najnoviji i jedni uređaj na svijetu koji isporučuje multi-polarnu energiju RF na više slojeva kože i potkožnog masnog tkiva. Tehnologija se naziva SARD – eng. subdermal adipose remodeling device, i omogućava da po prvi put oblikujemo tijelu na minimalno invazivan način s maksimalnim učinkom.

Morpheus8 Body automatski raspoređuje bipolarnu RF energiju na više razina dubine tretmana u jednom ciklusu. Sposobnost ciljanja tkiva uzastopno na tri razine, u intervalima od milisekunde, omogućuje značajno smanjenje vremena liječenja, minimizira ozljeda kože, povećava ujednačenost liječenja i omogućuje prilagođavanje frakcijskih postupaka za cijelo tijelo. Cijena tretmana dostupna je na upit.

Pročitajte još i ...