Senzualni zimski mirisni rituali – kruti parfemi koje ćete uvijek željeti nositi sa sobom

Elegantne kutijice nalik pudrijerama u kojima se umjesto ogledalca ili kompaktnog pudera skrivaju najfiniji mirisi otopljeni u visoko vrijednim voskovima, biljnim maslacima i uljima, prizivaju ritualnu stranu uživanja u parfemima. Vraćaju nas u neka prošla vremena jer ima u njima nešto dekadentno i izvorno luksuzno. Riječ je o krutim parfemima koje, zahvaljujući činjenici da ne sadrže ni kap alkohola, možemo koristiti cijele godine, ali ih ipak najviše volimo nositi zimi. 

Iako je pojam krutog parfema mnogima još uvijek relativno apstraktan, ovaj tradicionalni način parfimiranja doživljava pravi tihi comeback.  Intimni, koketni i chic, kruti parfemi bit će vaši mirisni favoriti ove zime. 

Mobilni parfemi 

Svakoga jutra, prije izlaska iz stana, nanosite omiljeni parfem, a tijekom dana poželite ga još koji put nanijeti i osvježiti. No, ipak sumnjamo da sa sobom u torbici svakodnevno nosite bočice od 50, 75 ili pak 100 mililitara.

Naprosto su prevelike, zauzimaju previše prostora, a i mogle bi se razbiti i razliti po torbi. Takvih problema nema kada je riječ o krutim parfemima. Mjesta za njih uvijek će biti i u najmanjoj torbici, a nema ni rizika od lomljenja i prolijevanja te dragocjene tekućine.   

Za dulji mirisni trag na vašoj koži

Zahvaljujući izostanku alkohola te uljnoj i voštanoj bazi, kruti parfemi jako su koncentrirani i njihovi mirisni akordi neće brzo ispariti. Dolaze u formi najfinijih balzama, a za diskretan i intiman mirisni trag, preporučuje se nanijeti malo mirisa na vrat, zatiljak, zapešća, iza uha te oko pupka. 

Džepna elegancija 

Nastali u 12. stoljeću, ovi mirisni koncentrati u sebi nose bogatu parfumersku povijest te i dan danas čuvaju svoju jedinstvenu elegantnu i dragocjenu dimenziju. Osim toga, ovaj način parfimiranja izrazito je ženstven. Kada parfem vrhovima prstiju nanosimo na vrat ili iza uha, činimo niz senzualnih i nježnih pokreta koji su, iako izuzetno intimni, apsolutno dozvoljeni i u javnosti. 

Pristupačnija verzija omiljenog mirisa

Iako kruti parfem nije manje trajan od tekućeg parfema, on jest znatno manje skup. Točnije, kruti parfem obično košta dvostruko manje od njegove tekuće verzije. Danas mnoge velike parfemske kuće, paralelno s tekućim verzijama eau de toilette ili eau de parfum, lansiraju i krute verzije pa izbor više nije ograničen samo na nišne mirisne kreacije.

U nastavku donosimo naše favorite za hladne zimske dane.

Diptyque Eau Rose

Velik dio omiljene mirisne Diptyque palete možete pronaći i u varijanti krutog parfema. Ovoga puta izdvajamo Eau Rose, s njezinim opojnim, ali i suptilnim voćnim mirisnim akordima. Ova kombinacija miris čini svježim za razliku od ostalih parfema s dominantnom ružom koji mogu biti preintenzivni i previše puderasti. Njegova formula je lagana i savršeno se stapa s kožom na zapešćima. Možete ga nositi doista cijeli dan, od jutra do večeri, te, naravno, nanositi ga opet i opet i opet – kada god ga poželite osvježiti. 

Jo Malone Peony and Blush Suede Solid Perfume 

Ako ste u potrazi za klasičnijim cvjetnim mirisom u krutom obliku, svakako preporuka ide za ovu nježnu kombinaciju kojom dominira božur. U ovoj verziji, miris je intenzivniji i traje dulje nego onaj u bočici, a sjajna stvar za sve ljubiteljice putovanja je i da ga prije ulaska u avion nećete morati predati aerodromskom osoblju. 

Le Labo Santal

Ova bezalkoholna mirisna delicija sačinjena je od slatkog ulja badema, kokosovog i sojinog ulja te ima hidratantnu, kremastu konzistenciju koja naprosto sklizne niz kožu i odmah se u nju upije, ostavljajući neodoljiv opojni trag. Mirisni akordi cedra, kože i sandalovine pratit će vas cijeli dan. 

Chanel Chance Eau Tendre Delicate Touch-Up

Kao što mu samo ime kaže, ovo je prekrasna nježna varijanta Chanelovog mladenačkog mirisa Chance Eau Tendre.

Ubacite ga u torbicu i moći ćete bilo kada i bilo gdje osvježiti svoj mirisni trag kojega čine note grejpa, dunje, bijelog mošusa i jasmina.

Pročitajte još i ...