Serum koji posvjetljuje mrlje na licu bolje i od vitamina C!

Ovih smo dana preplavljeni temama uklanjanja hiperpigmentacija – sa svih nas strana okružuju tretmani koji smanjuju vidljivost mrlja, uklanjaju površinski sloj kože pogođen pojačanom pigmentacijom ili pak ciljano djeluju na razbijanje melanina u koži.

Uzrok tamnih mrlja najčešće leži u našim navikama

Činjenica je kako ne pamtimo kada smo zadnji puta uživali u ovako dugom, toplom i sunčanom ljetu – ali niti kada smo zadnji puta dočekali jesen s ovoliko mrlja na licu.

Je li krivac sve jače Sunčevo zračenje i slabiji zaštitni omotač našeg planeta, ili krivnju trebamo tražiti u svojim navikama? Znanstvenici bi nam sigurno rekli – oboje, no jedino na posljednje možemo pojedinačno utjecati.

Kada mrlje postanu izražene, vitamin C više nije dovoljan

O važnosti SPF-a slušamo neprekidno, no posljednjih godina niti “najposlušnije” skincare učenice nisu lišene oštećenja na koži nakon povratka s godišnjeg odmora – pa se unatoč zaštiti od sunca u rujnu redovno raspitujemo o najučinkovitijim postupcima i proizvodima koji će s lica obrisati tragove ljeta.

Snažni antioksidansi koji pritom djeluju na melanogenezu, poput megapopularnog vitamina C – uvijek su dobar izbor, jer je prevencija jednako važna kao i korekcija; no niti jedan vitaminski pripravak neće nam pomoći u trenu kad u ogledalu primijetimo već izražene tamne mrlje na čelu, obrazima ili nosu.

Alternativa dermatološkim postupcima koju možemo koristiti kod kuće

Za takve smo problem navikli odlaziti dermatologu, koji bi mrlje ciljano tretirao kemijskim pilinzima, laserskim tretmanima i drugim, često još invazivnijim postupcima – no čini se kako smo napokon dobili alternativu koju možemo koristiti sami kod kuće. Jedan od najpoznatijih svjetskih brendova visokoučinkovite dermokozmetike, francuski Novexpert, lansirao je najnovije pojačanje obožavanoj Liniji s Polifenolima iz zelenog čaja – a riječ je o Booster Serumu s polifenolima.

Ova je formula, baš kao i svi proizvodi poznatog brenda, 100 % prirodnog porijekla, a kad su u pitanju aktivni sastojci, možemo samo reći kako je uzdanica prirodne kozmetike ponovno podignula ljestvicu.

Čitava je Linija s Polifenolima iz zelenog čaja formulirana kako bi ciljano tretirala hiperpigmentacije kože – istovremeno smanjujući postojeće mrlje i prevenirajući nastanak budućih. Vodeći se principima tolerancije na osjetljivoj koži i targetiranja specifičnih zahtjeva kože sklone mrljama, proizvodi ove linije imaju 3 cilja – lokalno smanjiti hiperpigmentacije, ublažiti znakove starenja na koži te vratiti tenu blistavost i ujednačen izgled.

Borba protiv tamnih mrlja – vitamin C vs. Polifenoli

Iz laboratorija Novexpert dolazi nam i jedan od najsnažnijih seruma s vitaminom C – Booster serum s vitaminom C, koji se profilirao u omiljenog saveznika za borbu protiv mrlja. Zato nas je zanimalo – kako se djelovanje novog Booster seruma s Polifenolima razlikuje od djelovanja omiljene vitaminske formule te može li jedan zamijeniti drugi?

Odgovor nam dolazi od samog brenda Novexpert – ove su dvije formule savršeno komplementarne, što znači da djeluju sinergijski te se njihovi učinci međusobno upotpunjuju. Što to znači za našu kožu?

Zahvaljujući visokoj koncentraciji vitamin C, prvi je serum namijenjen postizanju blistavog, ujednačenog tena, smanjenju bora i sprječavanju nastanka mrlja i drugih posljedica oksidativnog stresa. No, znamo da nakon nekoliko mjeseci sunčanja mogućnost da nismo “zaradili” niti jednu mrlju gotovo ne postoji – a tu na scenu stupa Booster serum s Polifenolima.

Francuska formula 100% prirodnog porijekla oduševljava rezultatima – u manje od dva mjeseca

U Liniji s Polifenolima nalaze se i dobro nam poznati Dark-spot korektor i Polifenol vodica u spreju za savršeni sjaj – za kojima je u ljekarnama nastala prava pomama, no novitet u obliku Booster seruma prava je jesenska zvijezda. Ova je formula u vrlo kratkom roku pokazala svoju moć – istraživanje koje je brend proveo pokazuje smanjenje tamnih mrlja do čak 96% u manje od dva mjeseca korištenja. Iako zvuči nemoguće, tajna njegove moćne formule krije se u trostrukom djelovanju – istovremeno usporava procese starenja kože, uklanja sivi i beživotni izgled tena te posvjetljuje tamne mrlje.

Baš poput ostatka Linije s Polifenolima, sadrži patentirani sastojak EGCG2, stabilizirani antioksidans čak 8 puta jači od resveratrola. Kako bi poboljšao njenu apsorpciju, Novexpert je patentirao novu formulaciju ove molekule, 30 puta lakše topivu i čak 200 puta stabilniju od obične molekule EGCG antioksidansa – čime je njena učinkovitost na koži maksimizirana.

Blokira enzime odgovorne za nastanak mrlja

Kako djeluje ovaj moćni sastojak? Prije svega, on nosi ulogu enzimskog blokatora – sprječava djelovanje enzima odgovornih za sintezu tamnog pigmenta melanina, čime direktno djeluje na prevenciju mrlja na koži. Osim njega, u formuli se nalaze i aktivni sastojci koji reduciraju receptore stresa na melanocitima – a s obzirom na to da životni stil i razina stresa nose veliku ulogu u promjenama na koži, ovime je dodan ekstra boost zaštite od pojave nepoželjnih pigmentacija na koži.

 

Uz to, formula novog Booster seruma sadrži i aktivne sastojke prirodnog porijekla koji djeluju na sve četiri boje pigmentacija – za smeđe i crne mrlje tu su smeđa makroalga, hidrolizirani protein pšenice, ekstrakt morskog ljiljana, ekstrakt sjemenki kave te ulje sjemenki pustinjske datulje koje stimulira protein DKK1 i direktno smanjuje melanogenezu. Ako je vaša koža više pogođena žutim i bež mrljama, njih će ublažiti arginin PCA,  dok će se za hidrataciju i umirujuće djelovanje pobrinuti Aloe vera gel i glicerol.

Ključ je u rutini!

Za razliku od većine preparata na tržištu, ova formula djeluje na pigmentacije svih uzroka nastanka – od solarnih i staračkih mrlja, preko melazme i postupalnih pigmentacija pa sve do Lipofuscina; žućkasto smeđeg pigmenta koji nastaje kao posljedica pohranjivanja razgrađenog pigmenta u masnim stanicama.

Ovu fenomenalnu formulu možete kupiti OVDJE, a ako niste sigurni kako je uklopiti u rutinu za najsnažniju borbu protiv hiperpigmentacija – recept je vrlo jednostavan. Nakon čišćenja kože, njegu započnite Booster Serumom s polifenolima, nakon čega nanesite Polifenol vodicu u spreju za savršeni sjaj – kako biste postigli predivnu svježinu lica i posvjetljivanje mrlja. Jače lokalizirane mrlje tretirajte Dark-spot korektorom, a povremeno u rutinu ubacite i Peeling noćnu kremu koja će potaknuti izmjenu stanica i ubrzati proces korekcije tamnih mrlja. Ne zaboravite ni svoj Booster Serum s vitaminom C – koji ne biste trebali ispuštati iz ruke cijele godine!

Izvrsna je vijest da proizvode obje linije – s Vitaminom C i Linije s Polifenolima iz zelenog čaja do kraja mjeseca možete nabaviti uz 20% popusta na webshopu Novexperta – OVDJE. 

Pročitajte još i ...