Sinonim za eleganciju: Miris koji obožava Natalie Portman

„Napravite mi parfem koji miriši na ljubav“, svojevrsno je izjavio sam Christian Dior. Miris pod nazivom Miss Dior danas je poput „himne ljubavi“, utjelovljenje ženstvenog i couture Diorovog duha.

Moderan, pomalo buntovnički i elegantan karakter novog izdanja pod nazivom Miss Dior Rose n’ Roses savršeno odgovara ženama romantičnog i slobodnog duha.

Raskošna paleta ružičaste boje – od lagane pastelne do izražajne fuksije, čini ovu bočicu jednim od najljepših ukrasa koje možete imati na toaletnom ormariću.

„S Miss Dior Rose n’ Roses parfemom nisam htio kreirati ružu, već utjelovljenje cvjetnog raskoša. Želio sam ponovno stvoriti ‘osjećaj prirode’ koji sam iskusio kao dijete, kada sam prvi put ugledao cvjetno polje u proljeće. Ruža je, za mene, upravo taj osjećaj divljenja. Želio sam biti što je bliže moguće cvijetu“, ovako je svoje oduševljenje mirisom ruže opisao François Demachy, Diorov kreator parfema.

Novi Miss Dior miris ostaje svjež i zavodljiv

„Ruža je klasika, paše uz sve i nudi nam beskrajne mogućnosti za oblikovanje. Ostaviti vlastiti pečat na ovom univerzalnom cvijetu zaista je uzbudljiva vježba stila“, objasnio je François Demachy.

Ovaj miris ostaje svjež i „spicy“ čitav dan, a mošusna baza daje mu dozu težine te pomaže laganim cvjetnim notama da dođu do izražaja.

Priča vrijedna divljenja

A priča iza Dior parfema pravo je izvor inspiracije – sve je započelo u mjestu Grasse na Francuskoj rivijeri. Ovo se mjesto još od 17-og stoljeća naziva glavnim gradom parfema – a statistika pokazuje kako upravo industrija parfema, uz industriju hrane, čini dvije trećine ukupne francuske proizvodnje te zapošljava gotovo tri tisuće ljudi.

Priča Diora i Grassea započinje kada je Christian Dior bio još dijete – tada je otkrio polja cvijeća u ovoj regiji, koju je kasnije toliko zavolio. Njegova je obitelj tamo kupila i manji dvorac – Château de la colle noire, na čijem je posjedu kasnije zasadio vlastito polje ruža, a ljubav prema ovom cvijetu zadržao je čitav život.

Natalie Portman savršeno je utjelovila viziju parfema

Kuća Dior i danas surađuje s uzgajivačima ruža iz iste regije te ruže za svoje parfeme nabavlja isključivo od lokalnih proizvođača, imajući na umu porijeklo svih sirovina koje koriste u finalnom proizvodu.

Zaštitno lice ovog ženstvenog i posve jedinstvenog parfema, kao i čitave kuće Dior, je jedna od najljepših glumica svijeta – Natalie Portman.

S obzirom na to da se ovu glumicu još od njenih glumačkih početaka smatra jednim od simbola elegancije, ne čudi činjenica kako upravo ona predstavlja jednu od glavnih Diorovih uzdanica.

Pročitajte još i ...