Smanjuje žarenje i iritacije kože – formula koja obnavlja oštećenja u nekoliko dana

Inaugural Fundraising Gala for The Fred Hollows Foundation. The Dream Hotel, Hollywood, California. 15 Nov 2017 Pictured: Camilla Belle., Image: 355500744, License: Rights-managed, Restrictions: World Rights, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Mega Agency

Čeznutljivo gledate prepune police anti-age seruma, maski koje licu daju glow efekt ili pak retinolskih pripravaka koji brišu bore – no svaki puta kad pokušate na koži nanijeti neki od moćnih aktivnih sastojaka, dočekaju vas iritacije, svrbež, crvenilo – i neodgodiva želja da s lica umijete sve što ste upravo nanijeli?

Peckanje, isušenost i iritacije kože sve su češći problem

Preosjetljivost, iritabilnost i reaktivnost kože nekada su se smatrali rijetkim poremećajem kožnog mikrobioma te su se javljali prvenstveno nakon izlaganja suncu, korištenja neprikladnih preparata ili pak nakon trauma kože.

U današnje je vrijeme, nažalost, situacija bitno drugačija – s preosjetljivom kožom susreće se svaka treća osoba, a neki od simptoma reaktivnosti sve se češće javljaju već i u tinejdžerskoj dobi.

Lista štetnih navika sve je duža

U čemu potražiti uzrok? Kao i kod većine nepoželjnih promjena koje sve češće primjećujemo na tijelu, i kožni problemi povezani su s drastičnim promjenama u životnom stilu.

Ako i vi ne pamtite kad ste zadnji puta spavali osam sati, balansirana prehrana vam je misaona imenica, a kozmetičke preparate isprobavate kao na traci – logično je da se i koža počela „buniti“.

Važno je što je jedemo, koliko spavamo, čak i stres kojem smo izloženi

Proizvodi za tuširanje prepuni sulfata, parabena i alkohola, agresivni šamponi, anti-age preparati koji ne odgovaraju vašem tipu kože, teški makeup kojeg se ne odričete unatoč preosjetljivosti lica, klorirana voda, prezačinjena hrana, izlaganje suncu i zagađenom zraku…

Lista štetnih faktora i dnevnih navika koje stoje između vas i zdrave, blistave kože sve je duža – a na njoj se nalaze čak i materijali od kojih je napravljena vaša odjeća, ali i količina stresa kojoj ste izloženi.

Ne morate život mijenjati iz temelja kako biste kožu doveli pod kontrolu

Jasno nam je da ne možemo život mijenjati iz temelja i sve dnevne navike prilagoditi bioritmu kože kako bismo izbjegli crvenilo, žarenje i iritacije, no to nikako ne znači da ne možemo učiniti baš ništa.

Primjerice, dermatolozi ističu kako je za umirenje osjetljive i reaktivne kože često važnije ono što na nju ne nanosite, nego ono što nanosite. Prije svega, pronađite formulu koja će djelovati trenutačno – a istovremeno i pružiti dugoročne benefite.

Upravo se takav preparat nalazi u ponudi omiljenog dermatološkog brenda Eau Thermale Avène, a riječ je o Cicalfate+ Obnavljajućoj hidrirajućoj emulziji.

Trenutno umirenje, a dugoročna obnova

Kreirana s posebnom pažnjom, ova je formula savršeno prilagođena oštećenoj i preosjetljivoj koži – pri čemu je francuski laboratorij vodio računa i o sastojcima, ali i o teksturi – kako bi učinak bio maksimalan.

Među najveće benefite ove obnavljajuće kreme spada njen dvostruki učinak – trenutno pruža olakšanje i umirenje iritiranoj i oštećenoj koži, a pruža joj i dugoročnu hidraciju te promiče brži oporavak kože od različitih tipova oštećenja.

Smanjuje nelagodu i žarenje lica u nekoliko sekundi

Neovisno o tome jeste li proveli previše vremena na suncu, pretjerali u eksperimentiranju s novom kozmetikom, otišli na kemijski piling na koji vam koža nakon ljeta još nije bila spremna ili pak samo tražite spas za vječno preosjetljivo lice – ova će jedinstvena emulzija smanjiti nelagodnu trenu, osloboditi vas osjećaja topline, žarenja i peckanja.

Novi reformulirani proizvod bit će vaš „as iz rukava“ nakon dermatoloških zahvata, ali i nakon tetovaža, trajnog makeupa ili drugih oštećenja – jer su sastojci prilagođeni njezi vrlo oštećene i preosjetljive kože.

Zaboravite na neugodne simptome

Fluidna tekstura i čak 91% sastojaka prirodnog podrijetla osiguravaju izvrsnu podnošljivost na svim tipovima i stanjima kože, a s obzirom na to da je namijenjena izrazito osjetljivoj i nadraženoj koži – ne sadrži mirise, umjetna bojila niti druge česte iritanse.

U samo nekoliko trenutaka od nanošenja osjetit ćete umirenje kože i znatno smanjenje neugodnih simptoma poput peckanja, svrbeža i nadraženosti, a zahvaljujući produljenom učinku hidratacije, lice će ostati meko i napunjeno vlagom idućih 48 sati.

Pročitajte još i ...