Split pokazao veliko srce u besplatnim pregledima akni

Akcija #pokazise, u okviru koje smo, u suradnji s gotovo 60 dermatologa u čak 19 gradova Hrvatske organizirali više od 220 besplatnih pregleda akni, u punom je zamahu. Danas vam predstavljamo vrsne splitske dermatologe te njihove dermatološke poliklinike i ordinacije koje su se u velikom broju odazvale i pokazale svoje veliko srce u borbi protiv najraširenije kožne bolesti današnjice – akni.

Poliklinika Dermalis, Poljička cesta 20b, Lazarica – ulaz Zapad

Dr. med. Ivana Hlevnjak, spec. dermatovenerologije, vlasnica je splitske Poliklinike Dermalis koja pruža usluge dijagnostike, liječenja i prevencije svih vrsta bolesti iz područja dermatovenerologije kao i zahvate iz područja opće, estetske i rekonstruktivne kirurgije koji se obavljaju u lokalnoj anesteziji.

Dr. Hlevnjak iskustvo je stjecala u Poliklinici Dermalis, uz tim stručnjaka, kontinuirano se profesionalno razvijajući i prateći najnovija dostignuća i trendove moderne medicine – kako u području dijagnostike i liječenja bolesti, tako i u kozmetologiji i estetskoj medicini.  Njezinu stručnost i predanost kao i multidisciplinarni pristup poliklinike prepoznali su brojni zadovoljni pacijenti koji su joj poklonili svoje povjerenje te je redovito biraju za Najdoktora.

Poliklinika Dermalis  jedna je od vodećih dermatoveneroloških klinika u Splitu o čemu svjedoči njezina dugogodišnja tradicija i uspješni rezultati u liječenju različitih bolesti i stanja kože.

Poliklinika IDERM, Trondheimska ulica 1

Specijalistica dermatologije i venerologije dr. Irena Kovačević diplomirala je na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci, a pripravnički staž odradila je u KBC „Sestre milosrdnice” u Zagrebu. Nakon toga radila je kao voditeljica tima na Zavodu za hitnu medicinu Splitsko -dalmatinske županije. 2016. godine započinje specijalizaciju iz dermatologije i venerologije u KBC Sestre milosrdnice. Paralelno s radom u bolnici, tijekom čitave specijalizacije radila je u zagrebačkoj Poliklinici Poliderma. Kontinuirano se usavršava te pohađa brojne edukacije iz područja onkološke dermatologije, trihologije, kozmetologije i estetske dermatologije, u Hrvatskoj i u inozemstvu.

U svome radu posebnu pažnju posvećuje pacijentima koji boluju od autoimunih bolesti, akni, melazme, rozaceje te bolesti hidradenitis suppurativa. 2021. godine svoju karijeru nastavlja u Splitu, na Klinici za kožne i spolne bolesti KBC-a Split.

Paralelno s radom u bolnici 2022. godine osniva Polikliniku IDERM s ciljem interdisciplinarnog i individualnog pristupa dermatološkim pacijentima.

Ordinacija za dermatologiju i estetsku medicinu DerMAL, Velebitska ulica 11

Specijalistica dermatovenerologije dr. Suzana Levarda Mornar u svom je dugogodišnjem radu stekla vrijedno iskustvo u kliničkom području te na polju estetske medicine, s posebnim osvrtom na područje kozmetologije.

U svom radu svakodnevno se bavi rješavanjem problema akni i pigmentacija kože, a poseban naglasak stavlja na individualni i kauzalni pristup svakom pacijentu. Njezinu su stručnost i iskustvo prepoznali brojni pacijenti koji su zadovoljni trajnim rezultatima liječenja različitih problema i stanja kože, kao i savjetima za pravilnu njegu kože kod kuće kojom održavaju postignute rezultate.

Poliklinika Mediderm, Peričićeva ulica 1

Poliklinika Mediderm osnovana je 2000. godine te je ubrzo postala centar izvrsnosti u kojega s povjerenjem dolaze pacijenti iz cijele Dalmacije. Njezina ravnateljica, dr. Sanda Perić-Šušak spec. dermatologije i venerologije, okupila je 11 vrhunskih stručnjaka i formirala tim kojega čine specijalisti iz područja dermatovenerologije, medicinske kozmetologije, estetske-plastične i vaskularne kirurgije, alergologije, kardiologije, ortopedije, mikrobiološke i ultrazvučne dijagnostike.

U sklopu poliklinike djeluju ambulante za akne i za medicinsku kozmetologiju, centar za vene, alergološka ambulanta te ambulanta za tumore kože, bolesti vlasišta i poremećaje pigmentacije.

Dr. Perić Šušak već se 21 godinu bavi estetskom korektivnom dermatologijom, a 2018.  osnovala je i kliniku u sklopu splitskog hotela Marvie te kao dio ponude zdravstvenog turizma pruža usluge brojnim pacijentima iz cijelog svijeta. Kako bi držala korak sa najnovijim svjetskim trendovima u dermatologiji i estetskoj medicini, ova se splitska liječnica kontinuirano usavršava te sudjeluje na raznim stručnim kongresima i edukacijama. Poseban naglasak u svome radu, ali i u radu Poliklinike stavlja na stručnost, visoki standard medicinsko tehničke opremljenosti te zaštite privatnosti svakog pacijenta.

Jedna od članica tima ove Poliklinike je i dr. Mia Šušak Crnčević, spec. dermatologije i venerologije, koja prema metodi Cell Culture, kao jedina poliklinika u Europi obavlja tretmane fibroblastima i matičnim stanicama –  najsuvremenijim tehnikama pomlađivanja kože, regeneracije hrskavice i liječenja gubitka kose.

Specijalistička dermatovenerološka ordinacija doc. dr. sc. Lucija Vanjaka Rogošić

Doc. dr. sc. Lucija Vanjaka Rogošić, spec.dermatovenerologije, intenzivno se bavi dermatovenerološkom problematikom već više od 25 godina. Svoje bogato iskustvo stekla je nastavljajući uspješnu  tradiciju dermatovenerologije u privatnoj ordinaciji svoje majke, dr. Katice Vanjaka.

Uz intenzivnu i suvremenu edukaciju na svim područjima dermatovenerologije, radi i kao vanjski suradnik Klinike za kožne bolesti Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Splitu. Kao ključni cilj svoga rada ističe zdravu i njegovanu kožu te očuvanje i poticanje njezine prirodne ljepote. Svakom pacijentu pristupa individualno i prijateljski kako bi kod svakoga od njih postigla najbolje i željene rezultate.

Poliklinika Nova, Šoltanska ulica 12

Dr. Vana Kljaković Gašpić, spec. dermatovenerologije od prvog dana u radu s   pacijentima posebnu pozornost posvećuje koži cijelog tijela te promjenama kao što su akne, dermatitisi, pigmentacijske promjene i slično.

Nakon dugogodišnjeg rada u Hrvatskoj i inozemstvu osnovala je Polikliniku Nova, specijalizirani centra za sve probleme s kožom i kosom, kod odraslih i djece. Mjesto je to na kojem veliku pozornost pridaju cjelokupnom zdravlju i njezi kože i kose, a uz stručni dermatološki pregled i uspješno rješavanje raznih stanja, nude i najsuvremenije postupke regenerativne i anti-age medicine, u cilju što prirodnijeg izgleda.

Također, Poliklinika Nova je jedini specijalizirani centar za transplantaciju kose FUE metodom na području priobalne Hrvatske te ujedno i mjesto gdje možete biti sigurni da će svaki pregled, zahvat ili tretman biti obavljen stručno, primjenjujući najsuvremeniju tehnologiju i metode, u skladu s individualnim potrebama svakog pacijenta.

Pročitajte još i ...