Splitska liječnica ruši tabue: tretman koji poboljšava intimni život

Kada imamo problema s glavoboljom, pokvarenim zubom, problematičnom kožom, pa čak i probavom – detalje bez velikih problema dijelimo s ljudima koji su nam bliski.

Teme o kojima je važno razgovarati

Žene će se sigurno složiti – svaka od nas ima barem jednu prijateljicu, sestru, susjedu ili kolegicu s kojom komentira sve, od bolne menstruacije, preko dlačica koje prebrzo rastu, do svakog dobivenog kilograma, no neke detalje rijetko dijelimo čak i s najboljom prijateljicom.

Među takve teme zasigurno spada intimno zdravlje – (ne)zadovoljstvo seksualnim odnosima, inkontinencija, suhoća rodnice ili pak promjene u pigmentaciji kože na intimnoj zoni nisu baš teme koje ćemo pretresati uz jutarnju kavu u uredu. No – trebali bismo početi. Tegobe koje su do jučer bile tabu tema, sve se češće spominju u medijima, a „nemilosrdni“ anti-ageing trendovi nisu zaobišli niti intimna područja.

Veće samopouzdanje – bolji seksualni život?

Današnji životni stil, kao i povećana svijest i informiranost o mogućnostima estetske medicine, doveo je do sve veće potražnje za estetskim postupcima čija je svrha zadržavanje mladolikog izgleda – i to ne samo lica, već i intimnog područja. Srećom – izgled, funkcionalnost i zdravlje intimne regije prestaju biti tabu tema, a na repertoaru su nam sve češće teme poput bolnih spolnih odnosa, izostanaka orgazma, upala rodnice ili inkontinencije…

Kažemo – „srećom“ jer je otvoren razgovor o zdravlju, funkcionalnosti i estetici intimne zone iznimno važan ne samo za prihvaćanje vlastitog tijela i uživanje u njemu, već i za podizanje samopouzdanja, a u konačnici i bolji odnos s partnerom i potpuniji seksualni užitak. Potreba za uljepšavanjem i produljenjem mladolikosti intimnog područja prisutna je u svim dobnim skupinama, a ono što se razlikuje ovisno o dobi su konkretni problemi koje želimo riješiti.

Victoria's Secret

Različite dobne skupine – različiti intimni problemi

Tako se primjerice žene u 20-ima i 30-ima najčešće suočavaju s neugodnosti i bolovima pri spolnom odnosu, a ginekologu se često javljaju i zbog pretjerane suhoće rodnice, upala, izostankom orgazma ili pak nezadovoljstva izgledom vanjskog spolovila.

Dame u 40-ima i 50-ima pak češće pomoć traže zbog inkontinencije (posebno kod žena koje su rodile), ožiljaka od epiziotomije, kroničnih bolova rodnice ili pak promjene pigmentacije spolovila. Do promjena dolazi primarno zbog poroda, ali i uslijed prirodnog procesa starenja, pri čemu jednako ozbiljne promjene nastaju u estetskom i funkcionalnom aspektu.

Stručnjakinja za intimno zdravlje i estetiku kojoj Hrvatice vjeruju

Ako ni sami ne znate otkuda biste krenuli kad je estetika intimne zone u pitanju – ne brinite, niste jedini. Pitanja je mnogo, no srećom – i mogućnosti je sve više. Jedan od najkompletnijih pristupa pomlađivanju i estetici intimnog područja pronašli smo u splitskoj Poliklinici MakeOver.

Liječnica koja nas je dočekala ginekologinja je s dugogodišnjim iskustvom – dr. sc. Ivana Alujević Jakus, specijalist ginekologije i opstetricije te subspecijalist uroginekologije.

dr. sc. Ivana Alujević Jakus

Njene nam kvalifikacije potvrđuju kako je zaista riječ o liječnici u čije se ruke s povjerenjem možete prepustiti čak i s najintimnijim pitanjima – a njena spremnost da svojim pacijenticama pomogne čak i kada su već gotovo i same odustale od pronalaska rješenja, samo je „točka na i“.

„Seksualni wellness“

Kroz niz suvremenih i potpuno bezbolnih nekirurških postupaka stvoren je koncept „seksualnog wellnessa“, a u svijetu je takav pristup već godinama sastavni  dio redovne njege. Dr. sc. Alujević Jakus u svojoj je splitskoj poliklinici prva ponudila na jednom mjestu postupke koji posljednjih nekoliko godina predstavljaju vodeće trendove u estetskoj i regenerativnoj ginekologiji.

Riječ je o svjetski popularnim tretmanima naziva „O-Shot“ i „G-Shot“, kojima je svrha osvježiti i pomladiti žensku genitalnu regiju, ali i riješiti zdravstvene probleme poput suhoće rodnice, učestalih infekcija i inkontinencije. Ipak, najveći novitet koji ovi tretmani donose je rušenje tabua vezanih uz poteškoće u postizanju orgazma kod brojnih žena.

Jeste li čuli za „O-Shot“?

Splitska liječnica s kojom smo razgovarali svojim klijenticama preporučuje najmoderniju metodu u estetskoj ginekologiji – PRP tretman naziva „O-shot“. O primjeni vlastite krvi i njenih produkata u terapijske svrhe slušamo sa svih strana, a njenim su blagodatima zaluđene i brojne svjetske zvijezde.

U splitskoj Poliklinici MakeOver koristi se najsuvremeniji uređaj na tržištu (Angel System) za dobivanje visoko koncentrirane plazme koja je značajno kvalitetnija po svom sastavu od plazme dobivene pomoću tzv. basic centrifuge (ili plazme dobivene pomoću ostalih PRP Sistema). Angel PRP sistem sposoban je proizvesti i do 18 puta veću koncentraciju trombocita. Prema tome, za razliku od ostalih PRP sistema kod kojih je potrebno aplikaciju ponoviti 3-5 puta, kod Angel PRP dovoljna je jedna aplikacija za postizanje konačnog/finalnog rezultata. Iza ove inovacije stoji tvrtka Arthrex, tvrtka s iznimnim ugledom na globalnom tržištu, koja se smatra jednim od lidera u području razvoja medicinskih proizvoda. Inovacije kojima svakodnevno pomaže liječnicima da pacijentima pruže najbolju moguću uslugu prepoznate su diljem svijeta, a Angel System samo je jedna od njih.

„Korištenjem isključivo naše krvi, odnosno njenih produkata, bez dodanih aditiva i sintetskih pripravaka, postignuta je apsolutna sigurnost postupka – a najsuvremeniji uređaj na tržištu iz krvi pacijenta proizvodi visokokoncentriranu plazmu čiji je sastav moguće prilagoditi, ovisno o regiji koja se tretira”, objašnjava nam dr. sc. Alujević Jakus.

Tijekom „O-Shot“ zahvata, visoko koncentrirana krvna plazma puna trombocita ubrizgava se u točno definirane točke ženske intimne regije, čime se uklanja suhoća rodnice, smanjuje učestalost infekcija te ublažava nelagoda i bol za vrijeme spolnih odnosa, što direktno utječe na povećanje seksualnog užitka te posljedično – i libida.

Rezultat će pacijentica osjetiti, odnosno vidjeti mjesec dana nakon aplikacije. Maksimalni učinak očekuje se tri mjeseca nakon aplikacije, s obzirom na to da je riječ o biološkoj terapiji, kojoj je potrebno određeno vrijeme kako bi potaknula prirodne procese regeneracije tkiva.

Smanjuje suhoću i nelagodu, povećava seksualni užitak i uljepšava intimnu regiju

„Budućnost regenerativne i estetske medicine koja naginje prirodnim metodama zasigurno leži u ovom postupku, jer ne postoji sigurniji način za uljepšavanje, poboljšanje seksualnog života i obnovu tkiva od korištenja vlastita tkiva pacijenta“, ističe stručnjakinja.

Naša nam je sugovornica otkrila i kako je posebno raduje činjenica da su i Hrvatice napokon odbacile tabue kad je u pitanju zadovoljstvo svojim tijelom te samouvjerenost u pitanjima seksualnosti i intimnog zadovoljstva.

Liječnica ističe kako je moguće izvesti i korekcije te uljepšavanje vanjskog spolovila, odnosno stidnih usana – što je zainteresiralo velik broj žena, koje inače o nezadovoljstvu izgledom intimne regije rijetko govore.

Kao što ste već ranije imali prilike čitati, Arthrexove inovacije u području PRP-a i PRF-a, koje imate priliku isprobati u Poliklinici MakeOver, postižu nevjerojatne rezultate u području rejuvenacije i revitalizacije kože lica, vrata, dekoltea, ruku, a vrlo često i kod ublažavanja simptoma alopecije i drugih stanja kože, no renesansa koju je donio Hrvaticama ciljano osmišljenim tretmanima za intimnu regiju zaista je vrijedna divljenja.

Pročitajte još i ...