Što kad se bore pojave na najsenzualnijem dijelu tijela?

Mnoge će vam današnje žene reći da vole svoje bore. Rezultat je to prihvaćanja godina koje dolaze, pokazatelj nekog životnog iskustva, ali i pozitivnog stava o sebi. No, jednako je tako legalno i u potpunosti „politički korektno“ da vam nabori koji se s vremenom pojavljuju na koži – idu na živce.

Rad dr. Matije Miletića: zaglađeno područje oko usana nakon tretmana hijaluronskim filerom Revanesse

Također, neke bore prihvaćamo lakše, a s nekima se ipak teže nosimo… Recimo, onu mrštilicu između obrva pripisat ćemo svom karakteru od kojeg ne odustajemo iako smo već zašli u četrdesete…

A s obzirom na sve što nam se trenutačno događa, mrštenje je jedna posve legitimna radnja. I bore na dekolteu ćemo preživjeti – neke od nas lakše, neke malo teže, uz zatvorene majice i košulje i poneku atraktivnu maramu oko vrata. No, ono što većini žena dosta teško padne su bore oko usana.

Što se, zapravo, događa s kožom?

„Primjećujem da se žene teško mire s borama oko usana, koliko god se dobro nosile s godinama i prirodnim procesima poput propadanja kolagena i elastina te gubitka hijaluronske kiseline, koje dolaze s njima u paketu. Vjerojatno jer je to ipak najsenzualniji dio lica, koji se često povezuje s idealom ženstvenosti i ljepote“, otkriva renomirani plastični kirurg dr. Matija Miletić, vlasnik zagrebačke ordinacije MM Medesetetica i omiljeni estetski liječnik Zagrepčanki, ali i brojnih žena iz regije.

Što se točno događa u tom području, pitali smo ga? „Osim do promjena u samoj strukturi kože, dolazi i do promjena u potkožnim strukturama kao što su kosti, masno tkivo i mišići. To pak posljedično dovodi do spuštanja lica i produbljivanja bora koje na perioralnom području s godinama postaju sve izraženije. Lice jednostavno počne “padati”…

OVDJE pročitajte po kojem je zahvatu još poznat dr. Matija Miletić.

Pušačke bore, bore u kutovima usana i iznad usana, uz nazolabijalne bore, lice čine ne samo starijim, nego i nekako strožim…“, rekao nam je ovaj popularni estetičar koji je slavu, među ostalim, stekao i zbog oblikovanja usana i pomlađivanja perioralnog područja.

Tretman u stanci za ručak

Spuštanje kutova usana i produbljivanje marionetskih brazdi uzrokovano je i smanjenjem elasticiteta kože, a stanju ne pridonosi ni prekomjerno izlaganje suncu i pušenje te pojačana  aktivnost mišića koji otvaraju i zatvaraju usta.

Premda biste mogućnost prestanka pušenja i pretjeranog izlaganja suncu mogli uzeti u razmatranje iz zdravstvenih razloga, bore se mogu riješiti i hijaluronskim filerima – a kako, na svojim nam je zadovoljnim klijenticama pokazao dr. Matija Miletić.

Rad dr. Miletića: pomlađivanje perioralne regije

Te se estetske korekcije danas rješavaju – u stanci za ručak. Hijaluronski su fileri zlatni standard pomlađivanja, primjenjuju se u brojnim postupcima – od popunjavanja bora do naglašavanja pojedinih dijelova lica i poboljšavanja ukupnog stanja kože – a dr. Miletić ih vrlo često koristi baš za tretiranje bora oko usana.

Glatka koža i vraćen volumen

Nazolabijalne bore i marionete – koje se protežu od kuta usne okomito prema bradi – uglavnom su dublje od bora na nadusnici, dok vertikalne bore oko usana nisu duboke, ali su često gusto raspoređene. Dr. Miletić za njihovo popunjavanje uglavnom koristi filere Teosyal, Juvederm i Revanesse: potonjim je radio i na fotografijama koje nam je poslao, a rezultat je glatka koža, popunjene bore i vraćanje mladenačkog volumena.

Prirodni rezultati pomlađivanja preferencija su i klijentica, i dr. Miletića

„Nadusnica je, zapravo, vrlo izazovno područje za rad jer si – ako smo pobornici prirodnog izgleda – ne možemo dopustiti neprirodni efekt napuhanosti“, rekao nam je dr. Miletić. A što utječe na izraženost tih bora? Definitivno debljina okolne kože: na debljoj i kvalitetnijoj bore će se definitivno sporije nastajati…

Zanima vas operacija grudi by dr. Miletić? Pročitajte OVDJE.

No, kvalitetan estetski liječnik za svaki će problem pronaći adekvatno rješenje – baš kao što je to učinio i dr. Miletić, kojeg njegove klijentice vole zbog prijateljskog stava, wow rezultata koji naglašavaju ženstvenost i uvijek inovativnog pristupa.

“Smatram da bi estetski tretmani trebali biti financijski dostupni većini žena, stoga se u mojoj ordinaciji popularni tretmani i zahvati nude po razumnim cijenama. Posebice sad nakon krize, kad su primanja poprilično velikom broju žena smanjena – a želja za lijepim izgledom još je uvijek tu. Primjerice, ni konzultacije se kod mene ne naplaćuju”, otkrio nam u jednom od intervjua naš sugovornik naglasivši tako još jedan od brojnih aduta svoje popularnosti.

Pročitajte još i ...