Što se može estetskim zahvatima, a ne može vježbanjem?

Portuguese fashion model Sara Sampaio stars in Calzedonia Swimwear 2014 advertising campaign., Image: 190309707, License: Rights-managed, Restrictions: EDITORIAL USE ONLY, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Balawa Pics

Zdrav način života koji uključuje uravnoteženu prehranu i tjelesnu aktivnost svakako je preduvjet zdravlja i dobrog izgleda. Iako se vježbanjem učvršćuju mišići i donekle zateže koža, postoje neke stvari koje se vježbanjem jednostavno ne mogu postići.

Zatezanje značajnog viška kože

Ako ste naglo smršavjeli ili nedavno rodili, višak kože koji ostaje ne može se ukloniti vježbanjem. Iako vježbanje utječe na zategnutost kože, kod značajnog viška ipak je potrebna dodatna pomoć. Bilo da se radi o strijama i koži na trbuhu zbog čega je potrebna abdominoplastika ili o rukama koje se korigiraju brahioplastikom, radi se o postupcima s kojima se vježbanje jednostavno ne može mjeriti. To ne znači da biste trebali odustati od vježbanja. Naprotiv, korekcije u kombinaciji s vježbanjem daju najbolje rezultate.

Irina Shayk in the new spring summer 2015 ad campaign of Love Republic, Image: 217252179, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Thunder Press

Oblikovanje tijela u vrlo kratkom roku

Za uočljivije rezultate, većina osoba treba se dobro oznojiti u teretani. Rijetki su oni sretnici kojima se rezultati vide „odmah“. Ako postoji dio tijela koji vam predstavlja problem iako vježbate i zdravo se hranite, liposukcija je metoda kojom se oblikuju problematični dijelovi tijela. Liposukcijom se uklanja suvišno masno tkivo, a tretirano područje u vrlo brzom roku dobiva novi izgled.

Swedish fashion model Elsa Hosk poses for Victoria's Secret February 2017 catalogues., Image: 319322693, License: Rights-managed, Restrictions: EDITORIAL USE ONLY, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Balawa Pics

Povećanje grudi

Vježbanje svakako ima pozitivan učinak na čvrstoću grudi. Ipak, ako želite grudi značajnije povećati, jedino je rješenje zahvat povećanja grudi. Grudi se mogu povećati implantatima ili masnim tkivom. Ako se radi o masnom tkivu, osoba mora imati dovoljno masnog tkiva koje bi se moglo iskoristiti u postupku povećanja grudi.

Svi ovi postupci daju najbolje rezultate uz vježbanje, a estetska kirurgija tu je kao pomoć u postizanju teže ostvarivih želja.

Pročitajte još i ...