10 stvari koje trebate znati prije tretmana hijaluronskim filerima

Elsa Hosk (hoskelsa / 01.02.2018): "Time to reflect with my @DanielWellington #DWClassicPetite watch. Get 15% off all purchases with my code ELSAHOSK at danielwellington.com. #Ad"", Image: 362269269, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Face To Face A

Želite li svome licu vratiti dašak mladolikosti, povećati usne (značajno ili pak „da nitko ne zna“) ili napraviti nešto za sebe kako biste izgledali i osjećali se bolje, hijaluronski fileri tretman su koji će vam preporučiti gotovo svi plastični kirurzi i dermatolozi. Postupak se provodi brzo, nakon njega nije potrebno vrijeme oporavka, a pruža izvrsne rezultate.

O ovom popularnom tretmanu pisali smo već nebrojeno puta, no ako ni sami ne znate otkud krenuti i što sve trebate znati o primjeni hijaluronskih filera, za vas smo saželi 10 stvari kojima ćemo još jednom razjasniti o čemu se točno radi i zašto su upravo fileri zasjeli na prvo mjesto među estetskim tretmanima.

Cindy Crawford (cindycrawford / 27.07.2017): "A Canadian #TBT while I'm here in!Outtake from my@ElleCanada cover shoot by @MaxAbadian., Image: 343290779, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Face To Face A

Postoji više vrsta filera, ali hijaluronski su najpopularniji

Hijaluronska kiselina prirodni je polisaharid koji se nalazi u koži i odgovorna je za njezin mladolik izgled. Zadatak ove moćne kiseline je zadržavati i vezivati vodu, no s godinama njezin udio u ljudskom organizmu opada, zbog čega koža počinje pokazivati znakove starenja.

Hijaluronska kiselina sastojak je brojnih seruma i krema za njegu kože, no samo se pomoću filera može iskoristiti za nadoknadu izgubljenog volumena. Tako primijenjena, dostiže u dublje slojeve kože, ispunjava praznine između tkiva te omogućuje elastično svojstvo kože, veže i apsorbira vodu, što koži daje punoću, smanjuje bore i nepravilnosti te poboljšava njezinu hidrataciju.

Briše bore i zaglađuje kožu

Fileri hijaluronske kiseline koriste se za pomlađivanje lica – aplikacijom filera ispunjavaju se bore, čime koža automatski poprima mlađi i svježiji izgled. Tretman je iznimno popularan za uklanjanje nazolabijalnih bora i marioneta koje se protežu od nosa do ispod kutova usana.

Nadoknađuju volumen

Kao što smo već spomenuli, filerima se može nadoknaditi volumen obraza, kao što se mogu i povećati usne. Ovisno o gustoći filera, različiti se proizvodi koriste za različite svrhe. Restylane je jedan od najpoznatijih i najpriznatijih filera na svijetu, a u svojoj ponudi ima niz filera namijenjenih različitim potrebama.

WD 1189-102 . Valentino. Backstage Paris Ready to Wear. Spring/Summer 2007. Bright red shimmering lipstick being applied on female , in semi-profile. ., Image: 221449630, License: Rights-managed, Restrictions: FOR EDITORIAL USE ONLY, Model Release: no, Credit line: Profimedia, TEMP Camerapress

Brišu umoran izgled lica

Uz hijaluronske filere, umornog izgleda i podočnjaka moguće se riješiti u „pauzi za ručak“. Brzi tretman za osvježavanje postao je pravi hit, a osim što se hijaluronskim filerima uklanjaju tamni kolutovi, postoji i tretman skinboosterima koji se koristi za razbuđivanje i osvježenje kože.

Skinboosterima za njegu kože poput Restylane Vital i Restylane Vital Light moguće je regenerirati i osvježiti kožu, bez dodavanja volumena, a nakon tretmana vaša koža izgleda kao da ste bili na dugom godišnjem odmoru – svježe, razbuđeno i blistavo.

Rezultati trajanja su ograničeni

Rezultati tretmana hijaluronskim filerima traju otprilike od 6 do 9 mjeseci, iako to uvelike ovisi o korištenom materijalu, koži i samoj osobi. Naime, hijaluronska kiselina s vremenom se prirodno razgrađuje, zbog čega učinci tretmana polako popuštaju kroz nekoliko mjeseci, no stručnjaci se slažu da se rezultati redovitom primjenom produžuju, a svaki sljedeći put bit će potrebna sve manja količina materijala.

Romee Strijd (romeestrijd / 13.01.2018): "01/12/18, Image: 360105058, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Face To Face A

Ono što mislite da vam treba, nije uvijek najbolje rješenje

Imate naglašene nazolabijalne bore i mislite da je upravo to područje ono što trebate tretirati filerom? Zapitajte se još jednom i napravite test po preporuci dr. Željane Bolanče, spec. dermatovenerologije: stavite dlanove na obraze i povucite prema natrag kao da radite face lifting lica i vidjet ćete kako nazolabijalna bora nestaje.

To znači da nazolabijalne bore nisu regija koju treba direktno tretirati, već je filerima potrebno tretirati postranične dijelove lica gdje se izgubio volumen. Ne inzistirajte na onome što se vama čini najboljim rješenjem nego se savjetujte s liječnikom koji će vas dovesti do željenih rezultata.

Canadian topmodel Linda Evangelista in the print ad for Dolce & Gabbana Lift Foundation., Image: 204498839, License: Rights-managed, Restrictions: EDITORIAL USE ONLY, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Balawa Pics

Ako vam se ne sviđaju rezultati, postoji rješenje

Ako se pribojavate da ćete u slučaju loših rezultata narednih 6+ mjeseci morati provesti daleko od očiju javnosti, dobro je znati da postoji poseban enzim (hijaluronidaza) koji razgrađuje hijaluronsku kiselinu, čime loši rezultati brzo nestaju.

Ako je cijena “predobra da bi bila istinita”, vjerojatno je to zaista tako

Imajte na umu da tretman hijaluronskim filerima nije jeftin. Naime, nabavna cijena kvalitetnih filera nije niska. Iako primamljiva, ponuda u kojoj mililitar filera košta 1000 kuna možda i nije najsigurniji izbor. Dobro se raspitajte…

FOR EDITORIAL USE ONLY. Alberta Ferretti Backstage Milan Ready to Wear. Spring/Summer 2018. Swedish model Elsa Hosk. ADDITIONAL IMAGES AVAILABLE ON REQUEST., Image: 355000819, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, TEMP Camerapress

Postoje situacije u kojima je bolje preskočiti tretman

Ako ste alergični na bilo koju komponentu filera (npr. lidokain), trudni ili dojite ili ako imate bilo kakvu infekciju na mjestu koje želite tretirati, trebali biste izbjeći tretman filerima kako ne bi došlo do dodatnih komplikacija. Uvijek prije odluke razgovarajte s liječnikom.

Rezultati su iznimno prirodni, ali ključno je odabrati dobrog liječnika

Rezultati hijaluronskim filerima iznimno su prirodni i u pravilu izvrsni, no prilikom odluke, ključno je izabrati dobrog liječnika koji radi s provjerenim i kvalitetnim brandom filera i koji će vam dati pravi savjet što je najbolje baš za vas.

Rezultat ovisi i o mjestu na koje se filer aplicira, količini materijala, odnosno procjeni liječnika, stoga je najvažniji korak odluka u čije ćete se ruke prepustiti.

Pročitajte još i ...