Strpljivo i uz pomoć prirode dr. Jelena Jakić briše godine s lica: antiage makeover koji svi želimo!

Gubitak kolagena, obješeno lice, duboke bore, mimičke bore, hiperpigmentacijske mrlje, obješeni kapci, sve su to termini za nešto što prirodno dolazi svima nama – godine! Iako godine ne možemo izbjeći, a samim time niti jedan od ovih nusprodukata starenja ipak ih možemo umanjiti, izbrisati, popraviti, osvježiti. Godine su, znamo to, neumoljive, svima nam stižu i nitko ih ne može izbjeći. Ali one neprivlačne posljedice godina itekako – možemo!

DR. JAKIĆ BRIŠE GODINE S LICA

Svatko od nas teži izgledati izvana onako kako se osjeća iznutra, ili obrnuto. No, premisa je ista. Svi bi se htjeli osjećati kao najbolja verzija sebe u svakom trenutku, bez opterećenosti godinama i svime što one nose. A nose svašta, od nekakvih društvenih normi u kojima žene u godinama moraju izgledati na jedan specifičan način ili neizbježne tjelesne boljke koje nakon tridesete godine kao da ispunjavaju kvotu.

Stoga, svi ćemo mi učiniti ono što je u našoj moći da izgledamo baš onako kako se osjećamo – sjajno. I super je što se za pomoć možemo obratiti liječnicima, dermatolozima i estetičarima, koji će našu sliku učiniti još boljom!

Upravo takve slike radi jedna od najboljih zagrebačkih dermatovenerologinja dr. Jelena Jakić  – popravlja našu vanjštinu kako bi bila odraz naše nutrine. A kako to radi najbolje ćemo vam pokazati na primjeru pacijentice koja se dr. Jakić prepustila u ruke kako bi njen izgled uskladila s onime što osoba isijava – ljepotu, svježinu, određni Joie de vivre kojeg su jednostavno godine i prirodni tjelesni procesi odnijeli.

PROČITAJTE VIŠE: DR. JAKIĆ – MOJ TAJNI SAVEZNIK ZA NAJLJEPŠU KOŽU

 

ANTIAGE MAKEOVER IZ SNOVA

Kako nam je objasnila dr. Jelena Jakić, u slučaju pacijentice savjetovanjem i strpljenjem postignut je prirodan izgled kojeg je potpomogla priroda. Pitate se kako? Objasnit ćemo vam.

 

Pacijentica se odlučila na kombinaciju antiage tretmana kako bi povratila prirodan izgled kože, odnosno ublažila mimičke bore, te vratila licu svježinu. Dr. Jelena Jakić odlučila se na strpljiv pristup kako bi se i samo tijelo pobrinulo za ublažavanje znakova starosti. “Ovakvi tretmani su super primjer da se antiage učinak može dogoditi kombinacijom strpljenja i medicine, treba iskoristiti prirodne resurse da tkivo potaknete i dobijemo i  odgovor u smislu novog kolagena” objasnila nam je svoj pristup dr. Jakić.

“Pacijentica dolazi već pune četiri godine na tretmane koje joj savjetujem, kaže dr. Jakić, pa dodaje i što su sve radili: “radili smo nadogradnju volumena najprije s 4 ml RHA Teoxane filerom, zatim smo mezoniti koncima napravili podizanje lica, nakon toga je uslijedio tretman nadoknade volumena s 2 ml Neauvia Intense,a potom Neauvia Stimulate te smo osvježili usne s  RHA 3 Teoxane filerom”, obrazložila nam je tretman dr. Jakić.

Tijekom četiri godine odlaženja na tretmane pomlađivanja vidljiva je promjena na licu. Mimičke bore su blaže, volumen kože je nadoknađen dok je cijelo lice zahvaljujući mezoniti koncima poprimilo svježiji i mlađi izgled. Dr. Jakić napominje da bi se postigli ovakvi rezultati potrebno je redovito održavati stanje kože, a to je između tretmana filerima postignuto PRP i HIFU tretmanima. PRP je tretman vlastitom krvnom plazmom kada se pacijentici uzima mali uzorak krvi koji se potom stavlja u centrifugalni stroj koji odvaja plazmu od ostatka krvi, nakon toga plazma bogata trombocitima se ubrizgava u regije lice kako bi se smanjile bore i poboljšao tonus lica.

Kako nam je objasnila dr. Jakić “PRP tretmani su se radili između tretmana dermalnim filerima, a HIFU tretman je došao na kraju kako bi još dodatno zategnuli lice”, a riječ je o ultrazvučnom liftingu lica koji kontroliranim zagrijavanjem lica potiče stvaranje velike količine kolagena što rezultira podizanjem i zatezanjem kože.

 

Posljednji u nizu tretmana koji se dogodio je ublažavanje mimičkih bora, “a kao najbolje rješenje pokazao se baby botox”, kaže dr. Jakić. Male količine botoxa ublažile su bore koje najduže stanuju na našem licu – mimičke, i koje su posljedice prirodne mimike našeg lica. U četiri godine tretmana pacijentica je puno zadovoljnija svojim izgledom, ali i samom sobom što je konačni cilj svih tretmana pomlađivanja.

Za kraj dr. Jakić zaključuje, “ovakva rekonsrukcija može se dogoditi sa strpljivim i planiranim radom i suradnjom, te pokazuje da makeover ne mora biti samo trenutni rezultat, već da treba iskoristiti prirodne resurse kako bi potakli tkivo i dobilo i njegov odgovor u smislu produkcije novog kolagena”.

 

Pročitajte još i ...