Kako vrat, lice i dekolte pomladiti trenutno – i po odličnoj cijeni

Upitamo li stotinu žena što bi na sebi promijenile, od svake ćemo čuti drugačiji odgovor: jednu muči višak kilograma, drugu prištići, treću naslage masnoća na trbuhu, četvrtu hiperpigmentacije, petu spuštena guza, šestu ten bez sjaja, sedmu neka kombinacija…

Je li ogledalo glavni ženski neprijatelj? Jesmo li same sebi – najveće neprijateljice? Nitko nas, naime, ne gleda strožim očima od nas samih, a kad smo već u fazi da nam je zbog izgleda narušeno samopouzdanje, treba se posvetiti radu – i na psihi, i na tijelu. Koje, naravno, ne treba biti savršeno, ali možemo se potruditi da bude što zdravije (u onoj mjeri do koje mi sami možemo na to utjecati) te u što boljoj formi. I proces starenja, dakako, treba prihvatiti kao nešto neminovno… No – i dalje imamo pravo pronaći načine da što dulje ostanemo mladolike!

Neinvazivnim tretmanima do produljene mladolikosti

A jedan od glavnih faktora mladolikosti je – lijepa koža. Do kasnih dvadesetih to i nije neki problem, no što kad se udio kolagena i elastina počinje smanjivati, s vrlo vidljivim posljedicama? Učinkovitih je rješenje mnogo, a jedno od njih zasigurno su – neinvazivni tretmani. Napredak takvih metoda promijenio je očekivanja pacijenata, koji svakodnevno od tretmana za uljepšavanje i pomlađivanje očekuju sve više i više. A sve više i više i dobivaju!

Iako organizam ima sposobnost stalnog obnavljanja kolagena, koji mu je potreban za rast i zamjenu istrošenih tkiva te za zacjeljivanje i obnovu ozlijeđenih tkiva, proces njegova opadanja nemoguće je zaustaviti – a posljedice su degenerativne promjene na tijelu.

Osim kroz poremećaje imunosnog i koštano-mišićnog sustava, te se promjene uočavaju i u kvaliteti kože: pojavljuju se i produbljuju bore, celulit zahvaća sve veće površine, koža i kosa postaju suhe i bez sjaja… Naravno, godine nisu jedini čimbenik koji umanjuje produkciju kolagena, među glavnim smo krivcima i mi sami! Lošoj kvaliteti kože pridonosimo pretjerano se izlažući suncu bez adekvatne zaštite, boraveći na onečišćenom zraku, ispijajući alkohol… a ni cigarete zasigurno neće koži dati blistavost!

Dermokozmetička industrija osmislila je inovativna rješenja – formule koje na aktivnost potiče fibroblaste, stanice koje proizvode kolagen, i tako na neki način usporavaju starenje, barem s vizualnog aspekta. A isti cilj imaju i proizvođači beauty aparata namijenjenih poboljšanju stanja kože. – samo što to čine na još mnogo učinkovitijoj razini.

Med Visage rezultate nudi – odmah

Jedan od takvih je i Med Visage, tretman koji stimulira stanične mehanizme odgovorne za obnovu i regeneraciju tkiva – a u centru Adora trenutačno je na popustu pa jedan dolazak stoji 950 kuna. Žene su njime oduševljene jer teksturu, tonus i elastičnost kože poboljšava – trenutno. Na kojem principu funkcionira? Njegova je najveća moć upravo stvaranju novog kolagena, koji pomaže koži da što dulje zadrži mladolikost.

Taj je spektakularni uređaj na raspolaganju i klijentima zagrebačkog Estetskog centra Adora, a njegova se učinkovitost bazira na kombinaciji ultrazvuka i radiofrekvencije – koja mehanizam obnove stanica potiče zagrijavanjem tkiva. Povećana temperatura, naime, stimulira prokrvljenost područja, čime se dovodi više kisika i hranjivih tvari potrebnih za oporavak. Prednost pojačanog krvotoka jest i ubrzani protok limfe, što pomaže u otklanjaju toksina i štetnih tvari.

Koža je svjetlija i blistavija, a ten ujednačen

Što toplina – koja se ugodno osjeti tijekom tretmana – čini tkivu? Potiče kontrakcije dermalnog kolagena, što pak uzrokuje zatezanje kože. A zategnuta je koža prije svega mladolikija! Osim tog lifting učinka, ten će nakon tretmana biti svjetliji i ujednačen.

O još jednom učinkovitom tretmanu centra Adora čitajte OVDJE!

S Med Visage tretmanom zateže se i pomlađuje koža lica, vrata i dekoltea, uklanjaju se bore na licu i vratu, stimulira se proizvodnja novog kolagena, zateže se podbradak i podižu očni kapci – dakle sve ono s čime muku muči većina žena od kasnih tridesetih nadalje.

Kako izgleda tretman

Prije svakog Med Visage tretmana koža se dobro očisti kako bi se s nje uklonile odumrle stanice, a zatim slijedi topla masaža na svakoj zoni lica i vrata. Osjeća se lagano dubinsko zagrijavanje koje može potrajati i do nekoliko sati, kao posljedica stimulacije koja se nastavlja čak i nakon samog tretmana pa se može reći da tretman ima produljeni učinak.

Ono što brojne žene zanima – s obzirom na njihov kronični nedostatak vremena – jest i mogu li se odmah nakon Med Visage tretmana vratiti svojim svakodnevnim obvezama i aktivnostima, mogu li nanijeti make-up? Stručnjaci iz centra Adora odgovaraju potvrdno – a zadovoljen korisnice ističu da im nakon Med Visagea šminka nije ni potrebna!

Med Visage zagladit će i vrat

Jedan tretman traje od 60 do 90 minuta, u potpunosti je neinvazivan, a za savršene rezultate preporučuje se pet tretmana u razmaku od sedam do deset dana.

Ultrazvuk jačine 5 MHZ usmjeren je tako da doticaj s kožom bude optimalan, a iako tretman daje rezultate odmah nakon izvođenja, potpuni se učinak podizanja i učvršćivanja može očekivati nakon nekoliko mjeseci – koliko treba da se zalihe kolagena obnove. Osim što će ukloniti sitne bore i pomladiti kožu, ovaj će uređaj vidno zategnuti i vrat, za koji bi se brojne žene složile da je pravi izdajnik godina! A ni mrski podbradak neće mu promaknuti, zbog čega se mnoge žene odluče na odlazak u Centar Adora.

Pročitajte još i ...