Dr. Nola otkriva: Čiste i sužene pore, ujednačen ten i ublažene hiperpigmentacije u jednom tretmanu

Posljedice ljeta polako dolaze na naplatu, a svakim danom uočavamo nove mrljice, bore i oštećenja koja je na koži ostavilo sunce. Jedan od najčešćih problema kože u ovo doba godine je dubinska dehidracija, isušenost i zatezanje kože, koje dokazano pogoršava znakove starenja i ubrzava njihov nastanak.

Možemo li obrisati posljedice ljeta?

Takvoj oštećenoj, osjetljivoj i umornoj koži potrebna je revitalizacija koja će na nježan način „obrisati“ sve posljedice ljeta i osigurati dubinsku hidrataciju i njegu. Aktivni sastojci u kremama i serumima, pilinzi, tretmani za vraćanje hidratacije – mogućnosti su nebrojene, no postoji li brže rješenje koje će u samo jednom tretmanu ten učiniti ljepšim, blistavijim i čišćim?

Već nekoliko godina poznate dame diljem svijeta poput Beyoncé i Kate Winslet obožavaju jedan revolucionarni tretman koji objedinjuje lagani piling i infuziju kože hranjivim tvarima, a koži pruža sve što joj je potrebno. S obzirom na to da je u svijetu ljepote i estetike na glasu sve što omogućava multifunkcionalni učinak, i ovaj je tretman s razlogom stekao iznimnu popularnost.

Očistiti najdublje pore, a koži dati infuziju aktivnih tvari

Tretman Hydra Facial uređajem koristi se vrtložnom Vortex tehnologijom, a istovremeno čisti pore, uklanja odumrle površinske stanice kože i dubinski prožima kožu hranjivim serumima od kojih ona postaje glatka, blistava i meka.

službena fotografija

Dr. Ivana Nola, spec. dermatovenerologije ovaj pomlađujući tretman preporučuje pacijenticama s najrazličitijim stanjima kože – od mladenačkih akni do staračkih pjega.

„Koža svake osobe je drugačija, zbog čega svako stanje kože zahtijeva njegu drugačijim preparatom i posebnom kombinacijom aktivnih sastojaka. Kod izvođenje Hydra Facial tretmana odabrani preparat umeće se u aplikator, kako bi ciljano djelovao na problematiku kože. Izvrsne rezultate tretman je pokazao u tretiranju dehidrirane kože, proširenih pora, ali i znakova starenja poput sitnih bora i pigmentacija“, objašnjava dr. Nola.

dr. Ivana Nola, spec. dermatovenerologije

Najnježnija dermoabrazija koja kožu puni revitalizirajućim sastojcima

Tretman se odvija u tri koraka – abrazija kože, ubrizgavanje seruma te čišćenje pora vakuumom. Abrazija kože radi se posebnim nastavkom Hydra Facial uređaja, a njen je cilj otvoriti pore kako bi se mogle dubinski očistiti, ali i smanjiti sitne bore i ublažiti vidljivost pigmentacija i manjih ožiljaka. Istovremeno s abrazijom, koža se „puni“ revitalizirajućim serumima s antioksidansima, peptidima, hijaluronskom kiselinom i vitaminima.

„Riječ je ustvari o najnježnijoj mikrodermoabraziji. Za razliku od klasične dermoabrazije, koža se ne oštećuje jer se čitavo vrijeme tretmana vlaži, pa nije potreban oporavak nakon tretmana“, napominje dr. Nola, ističući glavnu prednost tretmana – istodobno djelovanje na čišćenje pora, hidrataciju kože i smanjenje znakova starenja.

dr. Nola izvodi tretman Hydra Facial uređajem

„Aplikator, odnosno štrcaljka na koži stvara minijaturni vir, koji istovremeno izvlači nečistoće iz pora i u kožu dovodi revitalizirajuće tvari. Učinak se pojačava vakuumskom masažom, a lice se tretira i LED svjetlošću određenih valnih duljina, koja ima protuupalni, ali i anti-age učinak.“

Za redovno održavanje i posebne prilike

Nakon ovlaživanja kože dubinskim unošenjem aktivnih tvari, pore su u potpunosti otvorene, što olakšava njihovo čišćenje pomoću vakuuma koji detaljno uklanja sve nečistoće iz kože, od masnoća, bakterija, gljivica, pa do mitesera iz najdubljih pora.

Tretman Hydra Facial idealan je za obnovu i revitalizaciju kože nakon ljeta, kao dio redovnog održavanja ljepote kože, ali i kada želite zablistati u posebnim prilikama. Dr. Ivana Nola svojim pacijenticama u Poliklinici Nola ovaj tretman preporučuje kao rješenje za beživotan i sivkast ten kojem je potrebno osvježenje.

službena fotografija

„Ten je na vrhuncu blistavosti otprilike tjedan dana nakon tretmana, no njegovi su učinci vidljivi još tjednima“, tvrdi liječnica, ističući kako će kvalitetna kućna njega dodatno pojačati učinak tretmana.

Serum koji se tretmanom aplicira čini kožu mekanom, uklanja nečistoće iz pora te istovremeno ispire čak i najdublje pore. Završni korak tretmana vakuumom uklanja sve ostatke mrtvih stanica i masnoća s lica, a zahvaljujući ovlaživanju, zdravi slojevi kože ostaju neoštećeni.

Popravljen tonus i elastičnost, a umorna koža je osvježena

Čak i ako redovito čistimo lice, ne znači da smo dubinski očistili kožu, objašnjava dr. Nola.

„Svakodnevno umivanje lica uz razna sredstva za čišćenje neće očistiti duboke pore, a izlaganje onečišćenju iz okoliša, kao i korištenje makeupa začepljuje pore i uzrokuje pogoršanje tena. Ne uklonimo li mrtve slojeve, koža neće disati, a naneseni proizvodi neće polučiti željeni rezultat. Čišćenjem najdubljih pora osvježava se umorna koža, ublažavaju pigmentacije i sitne bore, a popravljeni su i tonus i elastičnost kože.

prije i poslije (službene fotografije)

Tretman uređajem Hydra Facial traje otprilike 45 minuta, a u Poliklinici Nola napraviti ga možete po cijeni od 700 do 1400 kuna.

Pročitajte još i ...