Tretman koji uspješno rješava problem tamnih podočnjaka

Četrdesete su odlične godine: žene su obično ostvarene na brojnim područjima, iza njih je iskustvo, a ispred njih novi izazovi koje s lakoćom rješavaju… Ili barem puno lakše nego što su to činile u tridesetima – prije svega jer imaju više samopouzdanja nego desetljeće prije.

Spomenuta dob donosi brojne izazove i kad je o izgledu riječ, no ovaj put oni su skloni nagrizati stečeno samopouzdanje. Jedan od najizraženijih izazova su – podočnjaci. Osobe koje su im sklone često, naime, djeluju umorno, starije, a ponekad čak i bolesno… A kada nisu zadovoljne svojim odrazom u zrcalu, čak i najjače žene ponekad osjete moment nesigurnosti.

Kako nastaju podočnjaci

Kako nastaju? Tamni podočnjaci mogu nastati zbog pojedinih poremećaja kao što su poremećaji u menstrualnom ciklusu, poremećaji u radu štitnjače, alergije, problemi s funkcioniranjem bubrega… No, često nastaju i zbog toga što nedovoljno spavamo, loše se hranimo, pušimo, trljamo oči… A i genetika, naravno, čini svoje.

Tamni podočnjaci najčešće su rezultat jedne od sljedećih stvari – tamnije pigmentacije kože ovog područja ili sjene koju stvara masno tkivo u orbitalnom području, potiskujući tkivo vjeđe. Nastaju razgradnjom krvi koja se vremenom taloži u tkivu ispod očiju i daje koži plavičastosmeđi ton. Tamni podočnjaci nisu samo “benefit“ zrele dobi: često muče i ekipu u dvadesetima…

Periorbitalna regija dio je lica na kojem su znakovi starenja najuočljiviji – i najprije se pojavljuju, prije svega zbog fizioloških degenerativnih procesa koji podrazumijevaju nestanak masnog tkiva te koštanu resorpciju. Uz to, zbog izuzetno tanke kože i manjka lojnih žlijezda, ova je regija vrlo osjetljiva na dehidraciju i pojačan transepidermalni gubitak vode i nastanak sitnih bora…

Specijalizirani kokteli za kožu

Kako riješiti problem, a da učinak ostane prirodan? Brojni dermatolozi i ostali liječnici koji se bave estetikom svojim pacijentima često savjetuju mezoterapiju, tretman tijekom kojeg se iu koži injektivno apliciraju specijalizirani kokteli neumrežene hijaluronske kiseline s visokom koncentracijom vitamina, peptida i aminokiselina.

To je jedan od najuniverzalnijih i najkorisnijih tretmana za regiju oko očiju jer se preparati odabiru ovisno o potrebama kože: neke tvari potiču limfnu drenažu i smanjuju oticanje tkkiva, neke poboljšavaju tonus i imaju lifting učinak…

Snažan efekt hidracije

Ovaj jedinstveni tretman za pomlađivanje okoloočne regije svoju djelotvornost duguje hijaluronskoj kiselini manje koncentracije i gramaže, koju se zbog specifične veličine može aplicirati vrlo plitko – što je posebno važno za osjetljivo područje oko očiju.

„Gubitkom masnog tkiva i razgradnjom koštane potpore oko očiju, javlja se sjena koja je zapravo refleksija koštanih struktura. Suhoća kože dodatno pridonosi tom dojmu pa pokušavamo mezoterapijom taj dio snažno hidrirati, a filerima nadomjestiti koštanu potporu“, otkrila nam je u jednom razgovoru dermatologinja dr. Saida Rezaković.

Kad je o podočnjacima riječ, mezoterapija ih može uvelike ublažiti, a koža oko očiju postaje svjetlija, jedrija i zategnutija. Također, ubodima iglica stimulira se proizvodnja kolagena pa koža postaje čvršća i elastičnija. Lice dobiva mlađi i svježiji izgled, a da bi se rezultati održali, tretman s vremena na vrijeme treba ponoviti.

Pročitajte još i ...