Tretman uz koji će lice zablistati prije najluđe večeri u godini

Sitno odbrojavamo do kraja stare dame 2022. Bila je zanimljiva. Uza sve poteškoće, naučila nas je uživati u malim stvarima, prepustiti se slatkim beauty ritualima, slaviti s prijateljima i darovati si vrijeme za sebe. I zato je zaslužila raskošan party. A svi znamo da su pripreme važan dio slavlja. Sve, pa tako i one kad je riječ o koži. 

Prosinačka misija je ponajprije riješiti se umornog izgleda, i tu na scenu stupaju spasonosni tretmani. Među najpoznatijima je radiofrekvencija. O toj metodi i uređaju koji “zna znanje”, pitali smo dr. Mikelu Petković iz Poliklinike Petković.

“Kada je uzrok umornom licu opušten izgled, odnosno kada imamo osjećaj da nam lice pomalo pada, tada, osim brzih rezultata koje postižemo aplikacijom hijaluronskih filera, možemo koristiti i radiofrekvenciju lica. Riječ je o nekirurškoj metodi zatezanja lica kada se kontrolirano na određenoj dubini zagrijava lice te tako potiče cirkulacija, aktivaciju fibroblasta i produkcija novog kolagena”, kaže doktorica Petković i dodaje kako, osim učinka “podizanja” lica, ono što primjećujemo nakon tretmana je to da je ten ujednačeniji, bore su manje vidljive, a koža je zategnutija i zaglađenija. 

Stimuliranje prirodne obnove kolagena

Radiofrekvencijom, dakle, stimuliramo prirodnu obnovu kolagena. Naime, s godinama se proizvodnja ovog proteina smanjuje pa mu, kako bismo zadržali mladolik izgled, glatku, blistavu, elastičnu i čvrstu kožu, treba aktivacija. A sjajan način da se to postigne je radiofrekvencija koja prodire u dermis i pozitivno utječe na poboljšani tonus mišića, zateže i učvršćuje kožu, pomaže u proizvodnji i obnovi kolagena i elastina, stimulira i podiže dublje slojeve kože. 

“Različitim oblikom radiofrekvencije djelujemo na različite uzroke promjena na koži te tako, osim lica, možemo tretirati i druge dijelove tijela i različita stanja kao što su celulit i opuštenost kože. Tretman je ugodan, ono što osjećamo je zagrijavanje tijela. Potrebno je provesti nekoliko tretmana u točno određenom razmaku između tih tretmana, a učinak traje i više od 12 mjeseci. Idealni kandidati su osobe u 30-im i 40-im godinama koji imaju male bore i početno opuštanje kože”, objašnjava naša sugovornica, a više o samom Velvet Skin tretmanu otkrivamo u nastavku. 

Kako izgleda Velvet Skin tretman?

Prije samog početka tretmana, lice i vrat treba pripremiti – čišćenjem. Potom se nanosi krema koja će pripremiti kožu za radiofrekvenciju. U potpuno sigurnom i ugodnom postupku sondom se masiramo cijelo lice ili dio tijela koji tretiramo (vrat, dekolte, bedro, trbuh). Masaža se izvodi nježnim i laganim kružnim pokretima uz pomoć specijalne elektrode. 

Osjećaj koji se javlja tijekom tretmana je toplina koju šalju radiovalovi, koja opušta i ugodna je pri zagrijavanju kože na dubljoj razini. Tim valovima izaziva se trenje između samog vala i stanica kože, čime se stvara toplina koja utječe na proizvodnju kolagena, hijalurona i elastina. Ovakav postupak blagom toplinom potiče regeneraciju i zategnutost kože, potiče tkivo na ubrzani rad i samoiscjeljivanje, poboljšava tonus kože i vraća joj blistavost i volumen. Ujedno, izazvanom toplinom potičemo i sužavanje pora te smanjenje broja masnih stanica. 

Rezultati sve bolji s vremenom

Nakon tretmana, koji traje 30-40 minuta, jedina nuspojava, i to iznimno rijetko, može biti blago crvenilo kože. Blagost Velvet Skin tretmana garantira povratak svakodnevnim obavezama odmah po završetku tretmana i ne zahtijeva potrebu za mirovanjem. Nakon prvog tretmana lice izgleda podignuto i zategnuto jer radiofrekvencijom prodiremo u potkožno tkivo i aktiviramo ga, kao i mišiće lica. 

Nakon ovog tretmana rezultati su bolje kako vrijeme prolazi jer buđenjem tkiva i mišića, zagrijavanjem kože u najdubljem sloju – hipodermisu, stvaramo prostor za polagano obnavljanje kolagena čime i ukupan dojam kože djeluje mlađe. Za optimalne rezultate i zdrav izgled kože, preporučuje se 5 do 10 tretmana kako bi osigurali rezultate u trajanju 2 godine.

Sinergija s ostalim tretmanima

“Velvet Skin voli sinergiju i povezivanje s drugim tretmanima, minimalno invazivnim ili invazivnim poput skinboostera, tretmana krvnom plazmom (PRP) i tretmana kemijskim pilinzima. Kako u svemu ostalom, tako i u dermatologiji – za potpuni učinak u nekim slučajevima potrebno je kombinirati određene tretmane. Svaka koža je individualna i zahtjeva personalizirani pristup. Svakako savjetujemo da zatražite savjet dermatologa o kombinaciji tretmana kojima biste postigli potpuni i željeni učinak”, zaključuje dr. Mikela Petković. 

Pročitajte još i ...