Tretmani za savršeni glow efekt na licu koji traje mjesecima

U moru ponude na beauty tržištu postoji samo jedan problem – odlučiti što će najbolje pomoći baš vašoj koži. Laser ili skinboosteri? Mezoterapija ili Profhilo? Ima li smisla probati HydraFacial? Krenimo redom…

HydraFacial

HydraFacial uređaj pruža vrhunsko iskustvo pilinga: uz pomoć naprave koja ispušta mlaz vode nježno se, ali vrlo učinkovito lice čisti od prljavštine koja se nakuplja u porama. Tretman se odvija u tri koraka – najprije je na redu abrazija kože, potom ubrizgavanje seruma te čišćenje pora vakuumom.

Abrazija kože radi se posebnim nastavkom, a njezin je cilj otvoriti pore kako bi se one mogle dubinski očistiti, ali i smanjiti sitne bore i ublažiti vidljivost pigmentacija i manjih ožiljaka. Istovremeno s abrazijom, koža se „puni“ revitalizirajućim serumima s antioksidansima, peptidima, hijaluronskom kiselinom i vitaminima.

Tretman uključuje i limfnu drenažu, kemijski piling, umirujući serum i antibakterijsko LED svjetlo – čija je posljedica uklanjanje mrtvih slojeva kože, obnavljava se blistavost i ostavlja osjećaj kristalno čistog tena. Ovaj je tretman dostupan u brojnim poliklinikama, uključujući Dermatologiju Ivana Nola, Polikliniku Bagatin, Polikliniku Milojević i brojne druge, a cijena mu se kreće od 1300 do 1600 kuna.

Tretman budućnosti

Terapija laserom  

Ponuda lasera za uljepšavanja toliko je široka da je lako ostati zbunjen. Što odabrati? Ovisno što vam treba, jer je raspon tretmana zaista velik: precizno fokusiranom svjetlošću tretiraju se hiperpigmentacije, kapilare, akne, crvenilo, proširene pore, dlačice… Tretmani su izrazito traženi i popularni jer su bezbolni (ponekad samo možda malo neugodni) i učinkoviti, a oporavak nije potreban.

Upravo su ovi hladniji dani idealni za podvrgavanje laserskim tretmanima – jer je preporuka liječnika raditi ih u periodima u kojima je koža manje izložena suncu. Laseri su budućnost anti-ageinga, a ublažavaju i estetske probleme koji su donedavno bili nerješivi – poput ožiljaka i strija.  Neki čak i potiču proizvodnju kolagena… Dakle, ne podcjenjujte moć laserske tehnologije, koja će vam na licu pomoći osigurati atraktivni glow efekt. Brojni laserski tretmani za ljepotu kože dostupni su u Poliklinici Dermalife, Bagatin, Poliderma, Manola, Milojević i drugima. S obzirom na to da se laserima mogu tretirati vrlo različite problematike, cijena tretmana ovisi o tretiranom području i potrebno broju posjeta, no okvirno će vas tretman koštati između 800 i 3000 kuna.

OVDJE pročitajte više o jednom od najopremljenijih laser centara u regiji.

Boostanje sjaja

Terapija LED svjetlošću

Neinvazivni tretmani svjetlosnom terapijom idealan su izbor za one koji žele trenutačne rezultate, a nemaju mnogo vremena za odlaske na tretmane – a i pogodni su za brojna stanja kože.

Plava je svjetlost poznata po umirujućim i antibakterijskim svojstvima, što je čini idealnom za osobe koje muče akne. Crvena poboljšava zacjeljivanje kože i pospješuje njezin sjaj, a žuta djeluje protuupalno i savršen je booster energije stanica, kojima omogućuje bolju međusobnu komunikaciju. Ono što je zaista odlično je činjenica da se LED terapija može koristiti na bilo kojem tipu kože, čak i najosjetljivijem. Riječ je o jednom od najpovoljnijih tretmana, a možete mu se podvrgnuti i u brojnim estetsko-medicinskim centrima po cijeni od nekoliko stotina kuna.

Mezoterapija

Mezoterapija je tretman koji vrlo učinkovito poboljšava stanje kože, a bazira se na apliciranju koktela aktivnih sastojaka injektivnom tehnikom.

Romee Strijd (romeestrijd / 05.03.2018): "Let the oscars begin! ", Image: 365078621, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Face To Face A

Njegova je najveća prednost personalizirani pristup svakoj osobi – dermatolog će vam najprije pregledati kožu, a onda pripraviti sastojke koje će kombinirati prema specifičnim potrebama kože. Kombinacije su zaista brojne, a od tretmana će najviše koristi imati beživotna, dehidrirana koža. No, mezoterapija odlazi i korak dalje – može, naime, čak ublažiti fine linije i bore. Ovaj je tretman dostupan u većini estetskih i dermatoloških ordinacija i poliklinika, a cijena jednog tretmana je najčešće od 1000 do 1500 kuna.

Prirodni lifting efekt

Profhilo

Kad se pojavio, ovaj je tretman izazvao poprilično zanimanje u svijetu ljepote, njege i estetike, a nije zaobišao ni medicinske časopise. Naime, Profhilo je svojevrsni hibrid skinboostera i filera – premda licu ne dodaje volumen, vraća mu punoću i tonus kompletno ga revitalizirajući. Na svakoj se strani lica odabere pet točaka u koje liječnik onda uz pomoć injekcije aplicira inovativni preparat.

Kome je treman namijenjen? Ženama koje ne žele da im se izmijene crte lica, nego hoće da im koža bude nahranjena i elastična – a to rezultira efektom liftinga – ali sasvim prirodnim. Ovaj je vrhunski tretman dostupan u Boutique Clinic Skinova, Poliklinici Milojević, Poliklinici Veir i u brojnim drugim poliklinikama, a cijena mu je između 1800 i 2500 kuna.

Pročitajte još i ...