Tretmani za blistavu kožu prije ljeta

Ponekad se čini da čitavu godinu samo čekamo ljeto. Sunce, topli i dugi dani, lakoća života i koliko-toliko bezbrižniji život motiviraju nas da izdržimo sve one hladne, sive, kišne i maglovite zimske dane. Za ljeto se počinjemo pripremati već od Nove godine – pazimo na prehranu, redovito vježbamo, njegujemo lice i tijelo jer kada dođu topli dani, doista želimo blistati.

Prije ljeta odlučujemo se i za ciljane tretmane kojima ćemo kožu pomladiti i osvježiti. Uz tretmane koji ublažavaju bore, zatežu kožu ili pak redefiniraju crte lica, tretmani za kvalitetu kože danas su među najpopularnijima. Trend prirodnog izgleda na prvo je mjesto stavio kvalitetu i ljepotu kože, a glavni je cilj postao dubinski regenerirati kožu, umanjiti nesavršenosti tena i zaista vratiti sat kože unatrag. U nastavku donosimo one koje još stignete napraviti prije nego proljeće stigne u svoj svojoj raskoši, praćeno suncem i toplijim danima.

PRP – prirodni tretman koji dubinski regenerira

Potpomažući obnovu stanica i obnavljajući oštećeno tkivo, PRP tretman pruža dubinsku regeneraciju i revitalizaciju kože. U ovom se tretmanu za pomlađivanje kože koristi krv, odnosno dio krvi obogaćen faktorima rasta i matičnim stanicama. Nakon što se pacijentu/ici izvadi krv i potom centrifugira, aplicira se u kožu. Plazma bogata faktorima rasta i matičnim stanicama kroz tanke iglice injektira se u lice te prirodno pomlađuje kožu.

Faktori rasta pomažu pri proizvodnji novog kolagena te poboljšavaju oštećenu kožu, usporavajući i otklanjajući znakove starenja, a tretman će posebno pogodovati suhoj i umornoj koži koju je potrebno revitalizirati. PRP tretmanom tako se osvježava koža i briše umoran izgled lica, a koža poprima prirodno blistav izgled. Postupak se može primjenjivati na rukama, vratu i dekolteu, a cijena jednog tretmana iznosi oko 2500 kuna (ovisno o poliklinici/ordinaciji), dok se za najbolje rezultate preporučuje napraviti 3 tretmana.

Mezoterapija – tretman koji se prilagođava vašoj koži

Mezoterapija je tretman kojim se u gornje slojeve kože dopremaju revitalizirajući sastojci koji potom prodiru sve do dubljih slojeva, pružajući koži aktivne sastojke. Riječ je o tretmanu koji se prilagođava svakom pojedinom tipu kože, pa se tako u slučaju zrelije kože u mezoterapijskom koktelu koristi hijaluronska kiselina, a osim ovog popularnog sastojka mogu se kombinirati različiti vitamini, minerali i antioksidativna sredstva, koji potiču fibroblaste na produkciju kolagena, elastina i međustanične tvari.

Prilagođavajući se gotovo svim potrebama kože, mezoterapijski kokteli mogu osvježiti umornu kožu, umanjiti hiperpigmentacije ili ožiljke od akni, odnosno zagladiti dehidracijske bore i pružiti koži hidrataciju, zbog čega su izvrsni i za pomlađivanje zrele kože. Dopremanjem aktivnih sastojaka u dublje slojeve, koža se regenerira, brišu se sitne nepravilnosti i postiže zdravi sjaj.

June 23, 2014 – New York, New York, USA – Jennifer Aniston attends the HBO television drama series ‘The Leftovers’ premiere at NYU Skirball Center on June 23, 2014 in New York City,Image: 197218527, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia

Mezoterapija se također može izvoditi na licu, regiji dekoltea, vrata i ruku, a preporučuje se napraviti 3 do 6 tretmana, dok cijena jednog iznosi oko 1500 kuna, iako može varirati ovisno o sastojcima i poliklinici/ordinaciji.

Laser – multifunkcionalni tretman

Laserom je moguće tretirati različita područja lica i tijela, baš kao i različite tipove i stupnjevi akni – svjetlosna energija koju emitira laser iznimno povoljno djeluje na upalni proces, umirujući kožu u vrlo kratkom roku. Osim toga, pokazuje i značajan učinak na sužavanje pora, čime se i nakupljanje sebuma u njima bitno smanjuje – sve će ovo rezultirati i manjom pojavom akni u budućnosti.

Pomlađivanje kože laserom podrazumijeva zatezanje kože lica, uklanjanje sitnih kapilara te reduciranje mrlja na koži. Rezultati se postižu pomoću snažnog diodnog lasera koji, zahvaljujući svjetlosnom postupku, omogućava kontrolu termalnog oštećivanja kože, što vodi postupnom remodeliranju kolagena, uz očuvanje epiderme. Tretman laserskog pomlađivanja poboljšava ten kože te stimulira kožu da bude zdravija i otpornija.

Staračke mrlje, za koje je danas poznato da su rezultat djelovanja sunca na kožu, sitne bore na licu, pore i neujednačen ten koji kožu lica čine starijom nego što ona zaista jest, različita crvenila i slično uspješno se rješavaju laserima koji tako kožu čine ujednačenijim, svježijom i pomlađenom.

Pročitajte još i ...