Evo kako učvrstiti stražnjicu i riješiti se masnih naslaga na bedrima

Rosie Huntington-Whiteley releases a photo on Instagram with the following caption: "#RosieSwim u201819 in stores and online exclusively @marksandspencer. Link in bio to shop the collection."., Image: 423420481, License: Rights-managed, Restrictions: *** No USA Distribution *** For Editorial Use Only *** Not to be Published in Books or Photo Books *** Handling Fee Only ***, Model Release: no, Credit line: Profimedia, SIPA USA

S obzirom na genetske predispozicije, građa tijela može biti različita, pri čemu se prvenstveno razlikuje način na koji naše tijelo pohranjuje masti.

Masno tkivo može se pojačano skupljati u gornjem ili donjem dijelu tijela ili pak ravnomjerno. Naravno, faktorima životnog stila, poput prehrane i redovite tjelovježbe, možemo značajno utjecati na izgled i tjelesnu formu, no ponekad nam niti najstroži režim prehrane niti pomno osmišljene vježbe ne donose željene rezultate. Što tada učiniti?

Neinvazivne opcije koje ne iziskuju vrijeme oporavka

Posebno nakon 35-e, kod mnogih se žena počnu događati neestetske promjene – kako na licu, tako i na tijelu, a većina ih je vezana upravo za donji dio tijela. Tako se među “najguglanijim” pojmovima, posebno u ljetnim mjesecima, mogu naći “kako stanjiti bedra” i “kako zategnuti stražnjicu”.

Iz tog smo razloga napravili pregled izvrsnih tretmana namijenjenih rješavanju upravo ovih problema, a dobra je vijest kako je riječ o neinvazivnim opcijama koje možete napraviti bilo kada, bez straha od bolnog oporavka ili vidljivih tragova zahvata.

Tretmani koji uklanjanju čak i izraženi celulit

Iako je celulit normalna pojava kod većine žena, kada se pojavi u značajnoj količini, može predstavljati neugodan i bolan problem koji se, zahvaljujući napretku estetske medicine, može jednostavno ukloniti ili ublažiti.

Celulit se može ukloniti tretmanima koji rade na principu ultrazvuka i radiofrekvencije poput Med Contoura. U slučaju Med Contoura radi se o ultrazvuku fokusiranom i spojenom u potkožju koji uništava masne stanice bez da oštećuje kožu i tkivo. Na taj se način uspješno rješavaju tvrdokorne naslage i celulit, zateže opuštena koža i oblikuje tretirani dio tijela.

American fashion model Hailey Baldwin poses for her shoes collection of footwear brand Public Desire., Image: 304746493, License: Rights-managed, Restrictions: EDITORIAL USE ONLY, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Balawa Pics

Na masne stanice djeluje se lokalno, što omogućuje očuvanje okolnog tkiva, a u dubini dolazi do stvaranja mjehurića koji uslijed faze kompresije i dekompresije implodiraju, oštećujući masnu stanicu. Ultrazvučnim efektom postiže se redukcija masnih stanica čiji se sadržaj procesom metabolizma izlučuje iz tijela, a djelovanjem limfne drenaže taj se proces pospješuje. Limfnom drenažom potiče se i razgradnja celulita, smanjenje obujma, prokrvljenost tkiva i otklanjanje edema te se postiže ravnoteža tekućina u organizmu. Ovaj je tretman dostupan, između ostalih, u Poliklinici Bagatin, Poliklinici Sinteza i Poliklinici Milojević.

Prenaglašeni bokovi, bedra ili listovi

Ako vam se na području bokova i bedara nakuplja previše masnoga tkiva, laserska lipoliza izvrsna je metoda koja može oblikovati različite dijelove tijela. Radi se o suvremenoj varijanti klasične liposukcije koja se od nje značajno razlikuje po tome što se radi u lokalnoj, tzv. tumescentnoj anesteziji, i što koristi lasersku zraku za rastapanje masnog tkiva umjesto mehaničke energije.

Laserska zraka uvodi se pod kožu ubodom promjera 3 milimetra te potom izaziva pucanje masnih stanica koje se pretvaraju u emulziju, istovremeno zaustavljajući krvarenje iz manjih krvnih žilica i uzrokujući reorganizaciju kolagena.

Ana Beatriz Barros in the new spring summer 2015 ad campaign of spanish shoes brand Refresh, Image: 217768448, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Thunder Press

Takvo djelovanje smanjuje otečenost i hematome te omogućava bržu i bolju adaptaciju i zatezanje kože. Rastopljeno masno tkivo odstranjuje se iz organizma pomoću vibracijske aspiracijske pumpe.

Pročitajte i: Sve o zahvatu koji rastapa masnoću bez liposukcije

Ukoliko su vaš problem prenaglašeni listovi, i oni se mogu tretirati laserskom lipolizom. Treba naglasiti da listove koji si prejaki uslijed mišićne mase nije moguće korigirati jer se liposukcija ne može izvoditi na mišiću. I ovom se zahvatu možete podvrgnuti u brojnim domaćim poliklinikama, a neke od njih su MM Medestetica, Poliklinika Sinteza, Poliklinika dr. Maletić i dr.

Kako naglasiti i učvrstiti stražnjicu?

Ako vas muči nedovoljno istaknuta stražnjica, za to područje još je uvijek najpopularnija metoda brazilian butt lift u kojoj se koristi transfer masnih stanica.

Postupak uključuje prikupljanje masnog tkiva s područja gdje ga ima dovoljno, a potom se to masno tkivo obrađuje i reinjektira u drugi dio tijela. Kako bi se stražnjica dodatno naglasila, u postupku se može dodatno napraviti liposukcija trbuha, struka i bedara, čime se postiže ženstvenija figura i naglasak stavlja na stražnjicu i bokove.

German fashion icon Heidi Klum in the promotional pictures and screenshots of her clip for her own brand HK Swimwear 2017 collection., Image: 312670545, License: Rights-managed, Restrictions: EDITORIAL USE ONLY, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Balawa Pics

Ovaj je postupak namijenjen osobama koje imaju dovoljno masnog tkiva na drugim dijelovima tijela koje se može transferirati u stražnjicu. Ovaj je postupak dostupan u Poliklinici Sinteza i Poliklinici Arcadia.

Sigurno i bezbolno oblikovanje stražnjice

Ako vas pak muči obješena koža i nedostatak čvrstoće na području stražnjice, izvrsne će rezultate pokazati tretman uređajem Med Contour Multipower, koji predstavlja najnoviju generaciju nekirurškog oblikovanja tijela.

Ovaj uređaj, uz pomoć 4 sofisticirane tehnologije, sigurno i bezbolno oblikuje tijelo i istovremeno zateže kožu. Broj potrebnih tretmana najbolje će odrediti medicinsko osoblje poliklinike u kojoj ćete se podvrgnuti tretmanu, no najčešće je riječ o 4 do 6 tretmana za postizanje idealnih rezultata. Tretman je dostupan u Poliklinici Milojević, Poliklinici Bagatin, Poliklinici Poliderma, Estetskom centru Adora i drugdje.

Pročitajte još i ...