5 tretmana koji će zaista pomladiti zrelu kožu

Cannes, MipCom 2017 - Photocall "Cocaine Godmother" Pictured: Catherine Zeta - Jones, Image: 353078100, License: Rights-managed, Restrictions: No model/property release was granted for this image. Pursuant to law and as previously agreed by registering on this website, the company publishing this image is required to blur or pixelate the sensitive details in such a way as to make those details un, Model Release: no, Credit line: Profimedia, IPA

Duboke i plitke bore, stanjivanje kože, neujednačen ten, umorna koža i hiperpigmentacije znakovi su starenja koji se prirodno pojavljuju s godinama. Dodamo li k tome naše životne navike, izloženost vanjskim faktorima, stres i neujednačenu prehranu, ovi će znakovi postati još izraženiji, a u mnogim se slučajevima pojaviti čak i prije 40-ih.

Uz tretmane koji ublažavaju bore, zatežu kožu ili pak redefiniraju crte lica, tretmani za kvalitetu kože danas su među najpopularnijima. Trend prirodnog izgleda na prvo je mjesto stavio kvalitetu i ljepotu kože, a glavni je cilj postao dubinski regenerirati kožu, umanjiti nesavršenosti tena i zaista vratiti sat kože unatrag. Izdvajamo nekoliko tretmana koji će pomladiti kožu i osvježiti lice, vratiti prirodnu blistavost i tako doslovno skinuti nekoliko godina s vašeg lica.

Skinboosteri – pomladite kožu bez dodavanja volumena

Idealni baš za zrelu i umornu kožu s istaknutim znakovima starenja, skinboosteri poput Restylane Vital i Restylane Vital Light pomladit će kožu i umanjiti nepravilnosti tena. S hijaluronskom kiselinom, koja je glavni sastojak ovih proizvoda, Restylaneovi skinboosteri prodiru duboko u kožu i nadomještaju izgubljenu hijaluronsku kiselinu, bez dodavanja volumena licu.

Istovremeno će poboljšati tonus i teksturu kože, umanjiti nepravilnosti i znakove starenja te učiniti kožu blistavom, osvježenom i vidno pomlađenom. Prodiranjem duboko u kožu, skinboosteri stvaraju savršeno okruženje u kojem fibroblasti sami pojačano stvaraju kolagen, a samim se time koži vraća gipkost i čvrstoća te poboljšava njezin tonus. Osim što će pomladiti zrelu kožu, intenzivno će hidratizirati umornu kožu i kožu pušača kojoj treba osvježenje, a koriste se i za ublažavanje preuranjenih znakova starenja poput bora i hiperpigmentacija, kao i za poboljšanje teksture kože i umanjivanje ožiljaka od akni.

Osim na licu, mogu se primjenjivati na rukama, dekolteu i vratu, a već nakon jednog tretmana vidljivo je poboljšanje kože, dok se za idealne rezultate preporučuje se napraviti 2 do 3 tretmana. Cijena jednog tretmana skinboosterom Restylane iznosi oko 2500 kuna (ovisno o poliklinici/ordinaciji).

PRP – prirodni tretman koji dubinski regenerira

Potpomažući obnovu stanica i obnavljajući oštećeno tkivo, PRP tretman pruža dubinsku regeneraciju i revitalizaciju kože. U ovom se tretmanu za pomlađivanje kože koristi krv, odnosno dio krvi obogaćen faktorima rasta i matičnim stanicama. Nakon što se pacijentu/ici izvadi krv i potom centrifugira, aplicira se u kožu. Plazma bogata faktorima rasta i matičnim stanicama kroz tanke iglice injektira se u lice te prirodno pomlađuje kožu.

Faktori rasta pomažu pri proizvodnji novog kolagena te poboljšavaju oštećenu kožu, usporavajući i otklanjajući znakove starenja, a tretman će posebno pogodovati suhoj i umornoj koži koju je potrebno revitalizirati. PRP tretmanom tako se osvježava koža i briše umoran izgled lica, a koža poprima prirodno blistav izgled. Postupak se može primjenjivati na rukama, vratu i dekolteu, a cijena jednog tretmana iznosi oko 2500 kuna (ovisno o poliklinici/ordinaciji), dok se za najbolje rezultate preporučuje napraviti 3 tretmana.

Victoria Beckham leave her hotel for the Dior show in Paris, France on June 23th, 2018., Image: 375815810, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Abaca

Kemijski piling uklanja odumrle stanice s kože

Zagušena odumrlim stanicama na svojoj površini, koža gubi blistavost i svježinu te postaje siva, naizgled umorna i gruba. Kemijskim pilinzima različite dubine i intenziteta, moguće je ukloniti površinski sloj kože i doprijeti do blistave, mlade kože koja se krije ispod nečistoća i odumrlih stanica.

U kemijskom se pilingu koriste sastojci s ciljem da se izazove ljuštenje površinskog sloja kože. Osim za vraćanje sjaja kože, ujednačenje pigmentacije, sužavanje pora, održavanje elastičnosti kože i poboljšanje tonusa, kemijski se pilinzi koriste i kod terapije akni, rozaceje i melazme.

S obzirom na odabrani intenzitet, kemijski će pilinzi utjecati na poboljšanje boje i teksture kože ili na izraženije znakove starenja, a rezultat je svježi izgled i umanjene nepravilnosti na koži. I ovaj se postupak može koristiti na licu, rukama, vratu i dekolteu, a najčešće se provodi u nekoliko tretmana u razmaku od 7 do 14 dana, a cijena iznosi od 500 do 2000 kuna, ovisno o tipu pilinga.

Mezoterapija – tretman koji se prilagođava vašoj koži

Mezoterapija je tretman kojim se u gornje slojeve kože dopremaju revitalizirajući sastojci koji potom prodiru sve do dubljih slojeva, pružajući koži aktivne sastojke. Riječ je o tretmanu koji se prilagođava svakom pojedinom tipu kože, pa se tako u slučaju zrelije kože u mezoterapijskom koktelu koristi hijaluronska kiselina, a osim ovog popularnog sastojka mogu se kombinirati različiti vitamini, minerali i antioksidativna sredstva, koji potiču fibroblaste na produkciju kolagena, elastina i međustanične tvari.

Prilagođavajući se gotovo svim potrebama kože, mezoterapijski kokteli mogu osvježiti umornu kožu, umanjiti hiperpigmentacije ili ožiljke od akni, odnosno zagladiti dehidracijske bore i pružiti koži hidrataciju, zbog čega su izvrsni i za pomlađivanje zrele kože. Dopremanjem aktivnih sastojaka u dublje slojeve, koža se regenerira, brišu se sitne nepravilnosti i postiže zdravi sjaj.

Mezoterapija se također može izvoditi na licu, regiji dekoltea, vrata i ruku, a preporučuje se napraviti 3 do 6 tretmana, dok cijena jednog iznosi oko 1500 kuna, iako može varirati ovisno o sastojcima i poliklinici/ordinaciji.

©AXELLE/BAUER-GRIFFIN.COM Los Angeles Premiere of "Cloud Atlas". Grauman's Chinese, Hollywood, CA. October 24, 2012. Job: 121024A1. www.bauergriffin.com www.bauergriffinonline.com Pictured: Susan Sarandon.

Dermaroller – potaknite prirodnu sintezu kolagena

Tretman Dermarollerom, poznat i kao Microneedling, postupak je u kojem se na koži rade mikroubodi do 1.5 mm, uz istovremenu aplikaciju aktivnih sastojaka poput hijaluronske kiseline i antioksidansa kao što je vitamin C.

Izazvanim ubodima hijaluronska kiselina i odabrani sastojci prodiru duboko u kožu, dopremajući aktivne tvari do dubljih slojeva. Istovremeno, koža mikroubode prepoznaje kao svojevrsnu ozljedu i počinje sama sebe obnavljati prirodnim mehanizmima. Tim se mehanizmima fibroblasti u koži potiču na sintezu kolagena i elastina te stimuliraju keratinociti u najgornjem sloju kože, čime se stvara barijera koja štiti kožu od štetnih utjecaja vanjskih faktora.

Djelujući na kolagen, koža se prirodno pomlađuje, poboljšava se njezina tekstura, umanjuju bore, ožiljci i površinske nepravilnosti, a tretman se može primjenjivati na različitim dijelovima tijela. Tretman Dermarollerom preporučuje se ponavljati 2 do 3 puta godišnje, a cijena jednog postupka iznosi od 1500 do 2000 kuna, ovisno o ordinaciji/poliklinici.

Pročitajte još i ...