Tri spektakularna uređaja uz pomoć kojih možete odgoditi face lifting

„Uvijek sam mislila da je sve što mi treba za lijepo starenje – pozitivan stav. Pokušajte to objasniti gravitaciji“ – pročitali smo negdje. Da gravitacija misli ozbiljno, shvatili smo krajem tridesetih, kad je sve na našem tijelu polako krenulo prema dolje.

Utješio nas je pozitivan stav prema životu, ali i činjenica da jednog dana možemo računati na face lifting, zahvat koji nam neće smanjiti broj godina, ali će učiniti da izgledamo mnogo mlađe – dakle, u skladu s onim kako se osjećamo. No, što je s periodom između četrdesete i kasnih pedesetih, kada je vrijeme za face lifting?

Sofisticirana anti-ageing tehnologija

Srećom, u tom razdoblju ne mora biti praznog hoda jer postoje sofisticirani uređaji uz pomoć kojih možemo „zeznuti“ gravitaciju, a koji pritom ne podrazumijevaju agresivni pristup.

Uz koje navike možemo značajno odgoditi face lifting? Pročitajte OVDJE.

Hifu Top

Jedan od njih svakako je Hifu Top, spektakularni uređaj koji djeluje na fibroblaste potičući ih na neokolagenezu. Bazira se na prodiranju energije kroz sve slojeve tkiva, a fokusira se na SMAS (Superficial Muscular Aponeurotic System), mišićno-aponeurotski sloj koji pokriva, okružuje i povezuje dublja tkiva i gradi strukturu lica i vrata. Započinje se na 4,5 mm stvaranjem frakcijskih lezija na SMAS-u, a tijekom cijeljena dolazi do posljedične kontrakcije i lifting efekta. Drugi nastavak na 3 mm prodire u dermis i potiče fibroblaste na neokolagenezu (unutar 28 dana stvara se kolagen tipa III koji je, za razliku od drugih tipova, stabilan kolagen).

Najplići nastavak od 1,5 mm je završni touch up kojim se djeluje na površinske slojeve kože. „Osim što je tretman bezbolan, nakon njega ne nastaju ni fibroze ni bilo kakvi ožiljci, a rezultati su trajni uz preporuku ponavljanja jednog do dva postupka godišnje“, rekla nam je dr. Nevia Delalle, oduševljena reakcijama klijentica u svojoj Poliklinici Dermalife.

U svojoj ga ponudi ima i zagrebačka Poliklinika dr. Jelena Jakić.

Ultherapy

Žene koje su poželjele podizanje, zatezanje i pomlađivanje s ovim su tretmanom napokon došle na svoje, kao i žene koje ne žele radikalnu promjenu izgleda, nego samo svoju pomlađenu verziju. Ulthera je uređaj koji osigurava lifting bez dodavanja volumena: bazira se na ultrazvučnoj tehnologiji koja u tkivo prodire dublje nego bilo koji do sad dostupni neinvazivni tretman. Energija fokusiranog ultrazvuka također se isporučuje na SMAS i platizmu te nakon završenog procesa neokolageneze dobivamo zategnutu i učvršćenu kožu.

U Americi je, otkrio nam je dr. sc. Mladen Duduković – u čijoj je Poliklinici Duduković dostupan tretman ovim revolucionarnim uređajem – Ulthera certificirana kao jedina nekirurška metoda ultrazvučnog zatezanja kože dekoltea, vrata i podbratka te regije iznad obrva.

Ulthera ima ugrađenu linearnu UZV sondu s live prikazom struktura u koži koja se tretira pa je smanjena mogućnost ozljede neurovaskularnih struktura lica. Dakle, Ulthera je jedini uređaj za UZV lifting na svijetu koji pruža liječniku mogućnost da obavlja tretman na optimalnoj dubini te na optimalnoj temperaturi (60-70 stupnjeva) koja je bitna za denaturaciju i poticaj sinteze vlastitog kolagena i koja ima FDA odobrenje.

Idealan je izbor za pacijente koji su premladi za facelifting, a primijetili su znakove padanja lica poput naglašenih marionetskih i nazolabijalnih brazdi, za one s laganim do srednjim stupnjem gubitka tonusa kože te za pomlađivanje dijelova tijela koje je teško tretirati filerima – poput vrata, dekoltea i nadlaktica. Savršeni su kandidati dakle žene i muškarci srednjih godina sa znakovima padanja i opuštanja kože lica, ali koji još imaju održan određeni stupanj elastičnosti kože.

Rezultati su obično vidljivi nakon dva do tri mjeseca, učinak boostanja kolagena nastavlja i do šest mjeseci nakon terapije, a efekt traje oko 18 mjeseci.

Pitali smo stručnjaka: kada prestati s filerima i zategnuti kožu face liftingom.

Renew Lift

Mogućnost dopiranja do SMAS sloja karakterizira i Renew lift. I taj se sofisticirani uređaj oslanja na snagu ultrazvuka, a cilj mu je potaknuti stvaranje velike količine kolagena. Fokusiranim ultrazvukom visokog intenziteta uređaj kontrolirano zagrijava tkivo na dubini od 4,5 mm, što potiče stvaranje velike količine vezivnih tkiva – kolagenskih vlakana, omogućavajući potpuno prirodno pomlađivanje tkiva i kože lica. Renew lift kontroliranim povećanjem temperature potiče regeneracijski proces, nakon čega slijede zatezanje i remodeliranje tkiva. Tretmanima je moguće pomladiti sve regije lica – ukloniti bore na čelu, podići obrve i obraze, ublažiti nazolabijalne bore, ukloniti podbradak, zategnuti vrat i dekolte pa čak i suziti pore, a isprobati ga možete u Poliklinici Bagatin i estetsko-medicinskom centru Adora.

Iako se prvi rezultati vide odmah nakon tretmana, za onaj pravi lifting učinak potrebno je imati malo strpljenja: tri mjeseca nakon tretmana vidljiv je njegov pravi efekt.

Kakav učinak imaju mezoniti?

Baš kao i većina najmodernijih estetskih tretmana i uređaja, i Renew Lift se bazira na kontroliranom oštećenju tkiva, jer je upravo to najučinkovitiji način za poticanje prirodne regeneracije. Stvarajući „termokoagulacijsku točkicu“, tretman u ciljanoj regiji naglo podiže temperaturu tkiva, dovodeći ultrazvučnu energiju na zadanu dubinu – rezultat je pojačana proizvodnja kolagena, a svi znamo što to znači – svježe, učvršćeno i zaglađeno lice.

Pročitajte još i ...