U 28 dana do preporođene kože i prirodnog sjaja

Sva pravila za postizanje i održavanje zdrave, lijepe i mladolike kože jako dobro poznajete i davno ste ih usvojili. Pazite na prehranu, pijete dovoljno vode, boravite na svježem zraku, dovoljno spavate, a o vašoj bi skincare rutini mlade djevojke mogle učiti kao o školskom primjeru pravilne njege. No, usprkos svemu navedenom, imate osjećaj da vam je koža stalno suha, a ten nikako da zablista punim sjajem.

Logično, prvi korak je preispitivanje proizvoda koje koristite –  dodajte im nove, oduzimate postojeće, ali željeni rezultati i dalje izostaju. A je li vam ikad palo na pamet da bi možda pomoglo kada biste promijenili perspektivu? Možda je vaša vanjska rutina njege sasvim u redu i samo joj nedostaje potpora iznutra?

Stručnjaci sve više ističu ulogu koju u njezi kože imaju dodaci prehrani ili suplementi – antioksidansi, vitamini i minerali, probiotici i prebiotici, kolagen, Omega masne kiseline…Svaki od njih ima svoje specifično blagotvorno djelovanje i moćni su saveznici lijepe i zdrave kože.

No, sada ćete se, s punim pravom zapitati – kako ćemo u organizam svakodnevno unijeti optimalne količine svih potrebnih sastojaka? Kakvu hranu trebamo konzumirati i koliko čega? Već vas vidimo kako ste krenuli proučavati koje namirnice sadrže antioksidanse, a koje magnezij i cink, a na samu pomisao na odlazak u nabavu i tegljenju kilograma voća i povrća već vas hvata jeza…

Ali, ovdje nema mjesta očaju jer stvari su puno jednostavnije nego što se na prvu čine. Opustite se i ne zamarajte jer sve ono što vašoj koži treba već postoji sakupljeno na jednom mjestu, točnije, u samo jednom sjajnom suplementu.

Pametni suplementi nove generacije

Riječ je o Skin Moisture IQ – pametnom sustavu suplementacije brenda Advanced Nutrition Programme koji je utemeljen na suvremenim znanstvenim spoznajama. Dajte mu 28 dana i dopustite mu da preporodi vašu kožu kojoj nedostaje vlage i prirodnog sjaja!

Skin Moisture IQ hidratizira sve slojeve kože i vraća joj zaglađen i blistav izgled.  On je zapravo kombinacija 5 suplemenata koji se uzimaju svakodnevno, uz glavni obrok u danu. Prije svega, tu je Skin Moisture Lock™ – kombinacija hijaluronske kiseline i ceramida. Zatim slijedi Skin Omegas+ – suplement koji u dvije kapsule sadrži pročišćene omega-3 kiseline iz ribljega ulja, omega-6 kiseline iz ulja žutog noćurka te vitamin A. Skin Vit A+ osigurava vitamine A i D, dok je Skin Vitality moderna multivitaminska formula s vitaminima C, E, B2 i B3 te cinkom i magnezijem.

Osim na koži lica, poboljšanja biste trebali vidjeti i na koži cijelog tijela, ali i na vlasištu, koje će također dobiti svoju dozu njege. Za najbolje rezultate, preporučuje se korištenje ovih suplemenata u trajanju od tri mjeseca. Ono što je važno istaknuti je da su primjereni za sve tipove kože, a posebno će ih voljeti suha i dehidrirana kao i koža oštećene barijere i smanjenog volumena.

A ako se pitate kada je najbolji trenutak za početak ove regenerirajuće, hranjive i njegujuće kure, odgovor je – odmah! Naime, upravo je zima idealno vrijeme za uvođenje suplemenata, budući da se zbog hladnoće, suhog zraka i raznih drugih štetnih vanjskih faktora, naša koža suočava s brojnim izazovima i potrebna joj je intenzivnija njega i dodatna vlaga.

Skin Moisture IQ + retinol = blistava i zdrava koža

Retinol, odnosno vitamin A, trenutno je vjerojatno najtraženiji sastojak u kozmetičkoj industriji. S razlogom, rekli bismo, jer njegova je djelotvornost klinički dokazana. Kozmetički pripravci koji sadrže vitamin A uobičajeno se deklariraju kao proizvodi s retinolom, iako najčešće sadrže retinoide. Jačina retinoida ne ovisi samo o njihovoj koncentraciji, već i o broju koraka koji moraju prijeći u biokonverziji do svojeg aktivnog oblika – retinoične kiseline. Što je koraka manje, retinoid je snažniji, ali su i nuspojave izraženije: crvenilo, ljuštenje, suhoća, neugodno zatezanje kože.

Ono što razlikuje poželjne proizvode s retinolom od onih koje je bolje zaobići jest učinkovita formula koja će prouzročiti minimalnu iritaciju. A upravo takvu formulu donosi nam legendarni američki kozmetički brend Dermalogica u svom novom Dynamic Skin Retinol Serumu s 3,5-postotnim kompleksom retinola i retinoida, čija visoka koncentracija jamči maksimalnu učinkovitost.

Bez narušavanja strukture i zdravlja kože, retinol se metodom mikroinkapsulacije prenosi u dublje slojeve i postupno otpušta u kožu. Učinak je dugotrajniji i snažniji, a reakcije na aktivnu tvar blaže – što je osobito važno tijekom prilagodbe kože na retinol. A kako bi se naša koža što bolje prilagodila na retinol, osim same odlične formulacije ovog proizvoda, najbolje će poslužiti upravo  – suplementacija.

Zato je Skin Moisture IQ najbolji izbor. Kožu će iznutra pripremiti mineralima, vitaminima i hranjivim tvarima te time osigurati da aktivni sastojci seruma postignu svoj maksimum. Rezultat ove jedinstvene sinergije bit će blistava, zdrava i mladolika koža.

Pročitajte još i ...