Ublažava crvenilo i hladi lice – vrhunski izbor za iritacije i osjetljivost

Proteklih godina ulje konoplje postalo je iznimno popularno kao sastojak u skincare proizvodima, i to zbog iznimnih blagodati za kožu koje možemo pronaći u rijetko kojem drugom sastojku.

Masne kiseline koje ublažavaju upalu i smanjuju nastanak akni

Upravo zbog mnogih benefita koje ono daje, poput vitamina, minerala, omega, magnezija, cinka, željeza i brojnih drugih stvari, laboratorij Dr.BRANDT skincare-a nije mogao odoljeti te je u svoj asortiman uvrstio COOL BIOTIC – kremu s uljem industrijske konoplje za lice protiv crvenila.

Ulje industrijske konoplje je prvenstveno obogaćeno omegama (omega-3 i omega-6 masne kiselina) koje pomažu umiriti i ublažiti kožu od upala. Naime, razna istraživanja o koristi ovog sastojka u kozmetici iznjedrila su zaključak kako ono pomaže ne samo ublažiti upale, već smanjiti suhoću lica, osjećaj zatezanja, ali i nastanak akni.

Kako ulje konoplje djeluje na masnu kožu?

Ulje konoplje je sastojak koji se preporučuje za masni i mješoviti tip kože jer djeluje preventivno protiv akni, ali i hidratizira kožu bez da čepi pore. Time balansira lučenje viška sebuma jer ne zaboravite da je masna koža najčešće dehidrirana, a ovakvi sastojci takvoj će koži dati najviše hranjivosti.

Također, suhoća kože također može uzrokovati prekomjerno stvaranje sebuma i za posljedicu imati upalne procese poput akni.

A što je s anti-age svojstvima?

COOL BIOTIC u sebi ima i koloidnu zobenu kašu koja privlači vlagu na koži i formira hidratantnu barijeru koja zadržava vlagu i pomaže smiriti osjetljivu kožu lica. U kombinaciji s uljem sjemenki industrijske konoplje daje dodatna anti-age svojstva.

Ta čarobna kombinacija smanjuje sitne bore i linije te prevenira znakove starenja, a linoleinska i oleinska kiselina koje se nalaze u ulju konoplje imaju presudnu ulogu u sprječavanju starenja kože lica.

Koja dodatna svojstva ima ulje kanabisa?

Znate li da su ceramidi sastavni dio kože, baš kao hijaluronska kiselina ili kolagen? Oni zapravo štite stanice kože od sušenja, a tijekom godina, kako koža stari, tako razina ceramina opada, a tome ni ne pridodaju vanjski agresori poput sunčevih zraka. Ta radnja čini kožu suhom, sklonu crvenilu, iritacijama i zatezanju, a ceramidi u COOL BIOTIC kremi upravo olakšavaju nastale neugodne osjećaje i trenutno smanjuju crvenilo.

Zanimljivost COOL BIOTIC kreme koja se nalazi pod okriljem Delmerion Beauty jest da ima dodatan efekt hlađenja na dodir. No, ako je stavite u hladnjak barem 20-ak minuta prije korištenja dobit ćete intenzivniji osjećaj hlađenja i ugode na iritiranom ili crvenom području.

Cijeli BIOTIC asortiman ovaj mjesec možete pronaći na 25% popusta na web shopu www.delmerion.hr i bolje opskrbljenim ljekarnama.

Pročitajte još i ...