Kapilare, ožiljci, mrlje – koje još probleme može riješiti jedna od najpopularnijih tehnologija?

Tretman laserom neinvazivni je postupak kojim se mogu riješiti različiti problemi kože. Uklanjaju tetovaže koje vam se više ne sviđaju, trajno eliminiraju dlačice čak i s najosjetljivijih područja, a vrlo se uspješno koriste i za sveukupno poboljšanje izgleda kože. Donosimo nekoliko najčešćih beauty problema čije se rješenje krije upravo u laserskoj tehnologiji.

Mrlje od sunca

Bez obzira na to koliko se pazili sunca, velika je vjerojatnost da ćete primijetiti barem pokoju mrljicu na koži, a ako se puno izlažete suncu, mrlje na koži gotovo su zajamčene. Unatoč redovnom korištenju SPF-a, hiperpigmentacije su sastavni dio starenja kože, a sofisticiranim laserskim tretmanima one mogu postati prošlost.

Postoji više vrsta lasera – ovisno o problemu kože, koristiti se mogu selektivni laseri i IPL uređaji koji optičkom energijom uništavaju samo pigment, a njima se mogu tretirati i tetovaže i druge promjene u razini kože, dok se kod promjena iznad razine kože češće koriste neselektivni uređaji, a odnedavno i frakcijski laseri, koji izazivanjem mikroskopskih oštećenja uklanjaju pigmentacije.

Proširene kapilare i crvenilo kože

Proširene kapilare najčešće se javljaju oko nosnica, no mogu se javiti i na obrazima, odnosno drugim područjima lica. Uklanjaju se laserima, a ovisno o problemu, tretman se mora ponoviti.

Osim pigmentiranih, laserskim se tretmanom mogu riješiti i vaskularne promjene, ali i rozaceja, spider vene i kapilare na licu, dekolteu i nogama.

Kožne izrasline

Laserom se mogu ukloniti i različite kožne izrasline poput bradavica, fibroma ili crvenih točkica (cherry angioma). U jednom se tretmanu može ukloniti i mnogo takvih manjih izraslina, a nakon postupka zaostaju male krastice koje nestanu kroz nekoliko dana.

profimedia-0172909800 - kopija

Na ovaj se način brojne promjene mogu tretirati u “pauzi za ručak”, ambulantno i bez potrebe za oporavkom. Razvojem laserske tehnologije u medicinskom polju, brojne se promjene mogu ukloniti bez straha od ožiljaka, bolova ili bolničkog liječenja.

Proširene pore i sitni ožiljci

Proširene pore laserskim se tretmanom mogu suziti. Laser izaziva oštećenje ispod kože, koje tijelo samo postupno izbacuje, a na taj se način pora na površini kože sužava.

Za vrijeme tretmana osjeća se tek lagano peckanje i toplina, a oporavak traje tek nekoliko dana. Ovaj će tretman istovremeno povoljno djelovati i na akne, grubu teksturu, ali i manje ožiljke. Za smanjenje proširenih pora najčešće se koristi frakcijski laser, a tretirati se može čitavo lice ili pak samo problematični dio.

Sitne bore i linije

Sitne bore također se mogu ukloniti laserom, a rezultat je sveukupno pomlađena i osvježena koža uz ujednačeniji ten. Laserom se aktivira kolagen koji potiče daljnje zatezanje kože te stimulira stanice unutar dermisa na produkciju novog, svježeg epidermalnog sloja. Tako koža postaje zaglađenija, a sitne linije na površini kože iz dana u dan sve manje vidljive.

Pročitajte još i ...