Zahvat koji pomlađuje i do 15 godina – nikad povoljniji

Žene koje muče podočnjaci doktorirale su na puderima i korektorima – i zasigurno pronašle onaj savršeni, koji tamne kolutove prekrije besprijekorno, a pritom ne isušuje kožu. No, što kad su u pitanju „vrećice“ ispod očiju? Ni najsavršeniji puder u tom slučaju neće pomoći, ni idealna nijansa i tekstura korektora…

Estetica My Moments: spektakularne cijene zahvata

Zbog iznimno tanke kože, manjka lojnih žlijezda i prirodnog podmazivanja kože, kao i činjenice da konstantno trepćemo i tako rastežemo kožu, okoloočna regija je prva na licu na kojoj primjećujemo znakove starenja, a osim napuhanih podočnjaka, problem nam često stvaraju i spušteni kapci te višak namreškane kože… S obzirom na to da su to faktori koji našem licu dodaju godine, spušteni kapci i podočnjaci jedan su od najčešćih razloga zbog kojih se žene odlučuju na posjet estetskom kirurgu.

Potvrđuje to i dr. Matija Miletić, u čiju zagrebačku ordinaciju MM Medestetica brojne klijentice dolaze upravo kako bi pomladile područje oko očiju. A umor i godine najbolje „briše“ blafaroplastika – korekcija donjih i gornjih kapaka – koja je, otkrio nam je renomirani plastični i rekonstrukcijski kirurg, jedan od zahvata koje najčešće izvodi.

U sklopu projekta “Estetica My Moments” našeg portala, i cijene blefaroplastike zaista su – senzacionalne.

Gornja blefaroplastika – uklanjanje viška kože s gornjih kapaka

Gornjom se blefaroplastikom uklanja višak kože na gornjim kapcima. Iako se može izvoditi i u općoj anesteziji, dr. Miletić zahvate blefaroplastike izvodi u lokalnoj anesteziji. Zapravo, blefaroplastika je jedina operacija na licu koja se može izvesti u lokalnoj anesteziji, a daje izvrstan rezultat i dramatično pomlađuje lice.

A middle-aged woman looking at her face in the mirror

„Pažljivim mjerenjem najprije se određuje operativno polje na gornjem kapku, a flomasterom se označava mjesto reza – u pregibu kože, kako ožiljak nekoliko tjedana nakon operacije ne bi bio vidljiv. Zatim se odstranjuje višak kože u bloku s okruglim očnim mišićem (m. orbicularis oculi) te se obavezno reducira i masni jastučić prema unutarnjem dijelu oka, a rana se zašije tankim koncem debljine vlasi“, objasnio nam je dr. Miletić, naglašavajući kako su benefiti ovog zahvata i estetski, i funkcionalni.

Kako postići zavodljivi pogled à la Melania Trump?

Oči se, naime, vizualno otvaraju – čime se postiže mladenačkiji izgled, a u isto se vrijeme širi vidno polje i uklanja dio kože koji nerijetko smeta pri gledanju. Zbog funkcionalnih smetnji ovom se zahvatu obično podvrgavaju osobe starije od 50 godina godina, premda mu, naglašava ovaj renomirani stručnjak, zbog tog problema dolaze mlađe osobe kojima je vidno polje suženo zbog same građe (spuštenog) kapka.

Donja blefaroplastika za uklanjanje masnih jastučića ispod očiju

“U slučaju donje blefaroplastike, riječ je isključivo o pomlađivanju i osvježavanju lica“, kazao nam je dr. Miletić, objašnjavajući kako rez kreira tik ispod trepavica, a kada se dosegne vanjski očni kut, učini se kosa ekstenzija prema vanjskom dijelu lica. Potom se uklanjaju masni jastučići i višak kože koji uzrokuju vrećice, odnosno „napuhnute“ podočnjake.

S postupkom blefaroplastike za najbolje rezultate dr. Miletić istovremeno izvodi postupak lateralne kantopeksije, kojim podiže vanjski kut oka koji se s godinama spušta i čini lice „tužnijim“ i ozbiljnijim. „Kroz mali rez koji se smješta uz vanjski rub donje vjeđe, vanjski se očni kut podiže šavom, a potom fiksira za kost orbite, tj. prostor u kojem je očna jabučica.

Time se oči blago ukošavaju, a ako osoba želi izraženije ukošene oči, istim se postupkom može postići i takav efekt“, pojasnio nam je dr. Miletić, koji je poznat po inovativnim modifikacijama klasičnih kirurških zahvata. Kod svake korekcije, naime, uvijek nastoji izvući maksimum, a kad još k tome pribrojimo njegov prijateljski odnos s klijentima, ne čudi da mu je ordinacija uvijek puna.

Podignuti kapci – otvorenije oči, osvježeno lice

Pacijenti su, govori naš sugovornik, oduševljeni rezultatima jer, zapravo, tragovi korekcije nisu vidljivi, evidentan je samo njezin pomlađujući učinak. A da bi cjelokupni dojam bio još više „WOW“, žene u zrelijim godinama ovaj zahvat kombiniraju s pomlađivanjem cijelog lica, odnosno faceliftingom i liftingom vrata.

S obzirom na anatomiju oka i karakteristike kože, ožiljak se nakon nekoliko tjedana od operacije neće ni vidjeti. Koliko je kože potrebno odstraniti? Taj je faktor potpuno individualan; ponekad se radi o samo jednog do dva milimetra, dok se u slučajevima izraženog viška kože odstranjuje i do dva centimetra kože. U svakom slučaju – zahvat se u potpunosti prilagođava svakom pacijentu.

Zanimaju vas prirodni rezultati povećanja usana? Pročitajte OVDJE.

A to je ionako praksa dr. Matije Miletića, šarmantnog “stručnjaka za lijepe oči”, kojem zbog inovativnih metoda, opuštene atmosfere i  “budget friendly” cijena osim Zagrepčanki dolaze i brojne žene iz regije.

Pročitajte još i ...