Noćna krema koja zamjenjuje dermatološki tretman – učvršćuje lice i briše mrlje

Nekoliko čaša vode više, zdravi ručak i izbjegavanje slanih grickalica uz večernji film vaš je dugogodišnji recept za postizanje ljepšeg, zaglađenijeg tena – posebno u situacijama kada vam je potreban brzi rezultat?

Ovi savjeti su itekako korisni kad je zdravlje i mladolikost kože u pitanju, ali nažalost nakon 30-e, više nisu dovoljni za svjež i vitalan izgled lica.

Glavni krivac? Pogađate – gubitak kolagena. Drastično smanjenje ove ključne gradivne komponente naše kože nije moguće spriječiti ispijanjem zdravih sokova, rigoroznim vježbanjem, pa čak niti superpopularnim anti-ageing masažama lica koje su preplavile Internet posljednjih godina.

Protein koji drži tijelo na okupu

Osim što je riječ o najzastupljenijem proteinu u ljudskom tijelu – koji igra ključnu ulogu u izgradnji vezivnih tkiva, kostiju, mišića, kože i tetiva – kolagen u punom smislu riječi drži naše tijelo „na okupu“.

Nalazimo ga u izvanstaničnom matriksu, u kompleksnoj mreži makromolekula, a baš kao što mu ime sugerira, glavni mu je zadatak održanje čvrstoće, kohezivnosti i napetosti stanica i tkiva.

U dvadesetima naše tijelo je prepuno gradivnih elemenata, a jedini manjak koji poznajemo je manjak sna – no, kao i većina lijepih stvari u životu – niti obilje kolagena u našem tijelu ne traje vječno. Procjenjuje se kako njegov gubitak započinje već oko 25-e, i to po stopi od 1% godišnje, no prava „drama“ započinje u tridesetima, kada posljedice smanjene proizvodnje kolagena i sve brže propadanje njegovih vlakana postaje sve vidljivije na licu.

Stresan dan da poslu ne ostavlja samo psihičke posljedice

Koža koja djeluje umorno, namreškane je površine – i kao da je preko noći izgubila onu mladenačku napetost… Zvuči poznato? Ako ste pomislili da se situacija s godinama stabilizira, nemamo dobre vijesti – razina i kvaliteta kolagena s godinama eksponencijalno pada. Osim biološkog starenja, na brže propadanje kolagena snažno utječe i ekspozom – kumulativni utjecaj okoliša i s njime povezane biološke reakcije koje se odvijaju tijekom cijelog života.

Obuhvaća sve faktore iz okoliša, ali i pušenje, izloženost stresu, prehranu, tjelovježbu, kvalitetu sna i sve druge faktore životnog stila. U kontekstu kvalitete kolagena, stresori ekspozoma i biološko starenje kože utječu na tri čimbenika njegove kvalitete – smanjenu sintezu novog kolagena, degradaciju postojećeg i ubrzanje procesa glikacije (vezanje šećernih komponenti na kolagenska vlakna što dovodi do oštećenja njegove strukture).

Pitate što ovo znači za naš svakodnevni život? Vrlo jednostavno – znakove starenje o kojima naše mame i bake nisu morale brinuti prije 50-e, danas na licu uočavamo već nakon 30. rođendana. Osim manjka elastičnosti popraćenog sve dubljim i izraženijim borama, glavni je problem stanjivanje kože i gubitak mladenačke punoće i zategnutosti lica i vrata.

Rješenje nadahnuto dermatološkim tretmanima – učvršćuje kožu, smanjuje bore i vraća vitalnost

U kombinaciji s oksidativnim stresom, poremećenim stanjem organizma u kojem višak slobodnih kisikovih radikala oštećuje zdrave stanice, našu kožu pogađa još jedan nepovoljan proces – ubrzana melanogeneza (biološki proces stvaranja melanina u koži odgovoran za nastanak tamnijeg pigmenta pri izlaganja suncu), koja dovodi do stvaranja hiperpigmentacija i sivkastog, neujednačenog tena.

Iako ovi problemi ne nastaju preko noći, znanstvenici tvrde kako bi se rješenje moglo kriti upravo u onome što radimo – noću! Osim osmosatnog sna i adekvatne količine tekućine prije spavanja, ključan je faktor specijalizirana, visokokvalitetna noćna njega kože – a upravo je takvu formulu kreirao omiljeni dermatološki brend – Vichy. Iz njihovog laboratorija stigao nam je novitet koji oduševljava već na prvu – Vichy Liftactiv Collagen Specialist Night Cream. S obzirom na to da se koža regenerira upravo tijekom noći, dermatolozi tvrde da je upravo tada najpodložnija sastojcima iz proizvoda – zbog čega nas posebno raduje noćno izdanje omiljene anti-age formule iz Vichyja, broj 1 anti-ageing brenda u europskim ljekarnama*. 

Ova je noćna krema nadahnuta dermatološkim tretmanima i njihovim snažnim, a brzim učincima – riječ je o zaista sveobuhvatnom rješenju za nedostatak čvrstoće, preuranjene bore i gubitak vitalnosti kože. Kombinacijom dva peptida za povećanje kolagena – lumikana i peptida izvedenog iz graška – te sjajnog vitamina Cg, osigurava vidljive učinke već od prve upotrebe, a najsnažniji efekt ima na povećanu proizvodnju kolagena, smanjenje pigmentacijskih mrlja i usporavanje pojave bora.

Zahvaljujući iznimno nježnoj, svilenkastoj teksturi u trenu se stapa s kožom i brzo upija, a idealna je za suhu i mješovitu kožu – uključujući i osjetljivu. Uz peptide koji dokazano djeluju na boostanje kolagena, najveća zvijezda ove formule je Vitamin Cg – svake noći na koži će napraviti blagi piling, poticati posvjetljivanje mrlja i povećati blistavost tena.

Moćni dermatološki sastojci djeluju direktno na gubitak kolagena

Ako je brend Vichy stekao prepoznatljivost po nečemu, onda su to moćni, koncentrirani dermatološki sastojci koji djeluju na uzrok problema u koži – u slučaju nove hit kreme riječ je o zaista impresivnom sastavu.

Kombinacija Vichy vulkanske vode i snažnih aktivnih sastojaka istovremeno djeluje na sve aspekte gubitka kolagena – povećanu produkciju, usporenu degradaciju i jačanje njegove strukture.

Moćni anti-ageing peptidi stimuliraju sintezu kolagena te imaju antiglikacijski učinak (sprječavaju proces glikacije – pretjeranog vezanja šećera na kolagenska vlakna koji oštećuje njegovu strukturu), dok resveratrol potiče prirodnu antioksidativnu obranu kože. A kad je saniranje posljedica oksidativnog stresa u pitanju, Vichy se za njih pobrinuo i dodavanjem vitamina Cg u formulu – ovaj snažan derivat poznatog vitamina ima snažno antioksidativno djelovanje te istovremeno briše sitne mrlje i ujednačava ten.

Neujednačen ten? Mrlje nestaju dok spavate

Razvijena pod strogom dermatološkom kontrolom, Vichy Liftactiv Collagen Specialist noćna krema osigurava optimalnu tolerantnost za kožu. Njena je učinkovitost klinički dokazana u 5 kliničkih i 5 instrumentalnih studija te 3 auto evaluacije, a sveukupno je testirana na 337 žena različitih fototipova.

Kao najvažnija karakteristika ističe se sposobnost da istovremeno djeluje na znakove gubitka kolagena i neujednačenost tena – pri čemu je ključno upravo korištenje tijekom noći, kako bi koža tijekom prirodnog ciklusa regeneracije uspostavila što jaču sintezu novog kolagena.

Baš poput dnevne njege – nagrađivane Collagen Specialist dnevne kreme, i noćna varijanta djeluje na smanjenje bora i uklanjanje mrlja, no dodatak visokovrijednog resveratrola omogućio je ovoj formuli snažan utjecaj na prirodne antioksidativne mehanizme kože – kako bi se sama bolje nosila s dnevnim stresorima ekspozoma. S obzirom na to da su stresori ekspozoma među glavnim krivcima za ubrzani proces glikacije koji oštećuje kolagenska vlakna – jasno nam je kako su dermatolozi upravo pronašli novog saveznika u borbi protiv preuranjenih bora, mrlja i opuštenosti kože.

Ovaj vrhunski novitet vodećeg anti-ageing brenda dostupan je u ljekarnama u Hrvatskoj.

—————————————————————————–

*IQVIA – Pharmatrend International – tržište anti-aging proizvoda u Francuskoj, Španjolskoj i Italiji (u ljekarnama i parafarmacijama); u Njemačkoj, Švicarskoj, Belgiji, Grčkoj, Austriji i Nizozemskoj (u ljekarnama) – YTD studeni 2020. po obujmu prodaje.

Pročitajte još i ...