Višak kože na bedrima – koje kreme i uređaji pomažu?

Natkoljenice – jedna od najbolnijih točaka mnogih žena. Taloženje masnih jastučića, opuštena koža i manjak tonusa vrlo je čest estetski problem, a osim viška kilograma, u velikom broju slučajeva može biti uzrokovan i građom tijela.

Genetska sklonost nakupljanju masti

Klasični „kruškasti“ oblik tijela karakteriziraju jaka bedra i stražnjica te tanji struk i relativno ravan trbuh – a iza njega stoji pretežno genetika, a rjeđe prehrana ili manjak tjelovježbe.

Žene su sklonije nakupljanju masti u ovoj regiji pa iako nas koji centimetar viška u stražnjici neće toliko smetati, višak masnoća i opuštene kože na bedrima može biti značajan izvor nezadovoljstva.

Osim građom tijela i genetskim faktorima, problem jačih bedara često je uvjetovan i većim promjenama u tjelesnoj težini  – jer je koža na ovom dijelu tijela ipak nedovoljno elastična da bi nakon gubitka kilograma poprimila čvrstoću i prilagodila se novim konturama tijela.

Proces može biti dug – i obeshrabrujuć

Opuštena unutarnja strana natkoljenica može dovesti i do nelagodne pojave bolnog trljanja bedara, koje se dodatno pogoršava u ljetnim mjesecima zbog pojačanog znojenja i češćeg hodanja u haljinama ili kratkim hlačama.

Ova se regija tijela prilično uspješno može remodelirati ciljanim vježbanjem, no kad je u pitanju tvrdokorno potkožno masno tkivo i opuštena koža, proces može biti zaista dug, naporan i često obeshrabrujuć…

Iz tog razloga u svijetu kozmetologije, estetske medicine i kirurgije postoje brojni preparati, metode, tretmani i zahvati namijenjeni upravo stanjivanju bedara, zatezanju opuštene kože, uklanjanju viška kože te eliminaciji tvrdokornih potkožnih masnoća na ovoj regiji. Ovisno o tome o kojem se stupnju problema radi, idealno rješenje za vas može biti ono kirurško, ali i aparativno ili pak kozmetičko – a mi vam donosimo pregled najučinkovitijih rješenja, od potpuno neinvazivnih do kirurških.

Kirurško zatezanje – kada je nužno?

Počinjemo s najinvazivnijom opcijom – kirurškim uklanjanjem viška kože i zatezanjem bedara. Ovim se postupkom postižu ljepše konture i zategnutiji izgled nogu, no većina žena na ovu će se opciju odlučiti tek kada iscrpi sve nekirurške mogućnosti.

U slučaju drastičnog mršavljenja, najčešće dolazi do veće količine opuštene kože koju je nemoguće ukloniti bez kirurškog pristupa, a postupak se izvodi s ciljem uklanjanja viška kože, ali i potkožnog masnog tkiva – od gornje unutarnje strane bedara pa sve do koljena. Ovaj se zahvat popularno naziva inner thigh lift, a njime se zateže i potkožno vezivno tkivo koje se uslijed promjena opustilo.

Zahvat podrazumijeva rez od prepona do koljena, a najveći minus su vidljivi ožiljci. Kirurg će nastojati preciznim rubovima učiniti ožiljak što manje vidljivim, no nastanak ožiljka prvenstveno ovisi o biologiji tkiva te je važno pacijenta unaprijed informirati o svim mogućnostima.

U slučaju manje količine viška kože, rez se može smjestiti i samo na području prepona te je u tom slučaju ožiljak moguće sakriti donjim rubljem. Ako se rez proteže do stražnje strane bedara, istovremeno je moguće i blago zategnuti stražnjicu – a upravo se podizanje stražnjice često kombinira s ovim kirurškim zahvatom.

Moćan tretman koji zamjenjuje skalpel

Kad su u pitanju nekirurške opcije, svakako prednjače moćni uređaji bazirani na najmodernijoj tehnologiji koja imitira rezultate estetske kirurgije.

Med Contour Multipower je uređaj najnovije generacije koji kombinira ultrazvuk i radiofrekvenciju, u cilju efikasnog, sigurnog i bezbolnog nekirurškog preoblikovanja tijela – uklanjanja celulita i zatezanja kože tijela. Ovaj tretman djeluje na uzroke – razbija membranu masnih stanica i oslobađa njihov sadržaj, dok kod celulita razbija vezivna vlakna što je osnovno i nužno da se ukloni celulit i zategne koža. Upravo se celulit često javlja u kombinaciji s opuštenom kožom na bedrima, zbog čega je ovaj tretman koji djeluje na oba problema jedan od najboljih na tržištu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Poliklinika Bagatin (@bagatinclinic)

Dodatno efikasnim čini ga tretman limfne drenaže, koji slijedi nakon tretmana ultrazvukom, koja je od izuzetnog značaja za eliminaciju oslobođenih masti, pospješivanje cirkulacije i eliminaciju viška tekućine posebno kod celulita.

Uređaj za kućnu upotrebu koji daje rezultate

U slučaju da se na posjet estetskom liječniku još niste odlučili, imamo dobre vijesti. NuBody by NuFACE uređaj je koji nam oblikovanje i zatezanje tijela omogućuje u udobnosti vlastitog doma, a o njegovoj će učinkovitosti odlučivati žiri estetskih kirurga Estetica Premium Product 2022 powered by  LUUN ® – Luxury Uniforms natječaja.

NuBody funkcionira na principu mikro struje, koja poboljšava tonus te učvršćuje i zaglađuje kožu. Ovaj se moćni i iznimno učinkoviti uređaj preporučuje koristiti u petominutnim tretmanima, a u kompletu s uređajem dolazi i hidratantni gel-primer s kojim će izvođenje tretmana biti potpuno ugodno. Za najbolje rezultate, možete se tijekom tretmana usredotočiti na određeno problematično područje unutar šireg područja tretiranja, tijekom punih 5 minuta ciklusa, a zatim ponovite po ostalim područjima po potrebi.

Pripreme za korištenje su vrlo jednostavne – odaberite područje tijela koje ćete tretirati, očistite kožu proizvodom bez ulja te obrijte prekomjernu količinu dlaka s odabranog područja.

Rezultati ovog neinvazivnog kućnog tretmana vidljivi su vrlo brzo – koža postaje zaglađenija i čvršća, a sitne nepravilnosti na njenoj površini se smanjuju. Uređaj djeluje na isporučujući mikrostrujne impulse niske razine na ciljana mjesta na tijelu, a čak četiri elektrodne sfere dizajnirane su za optimalan kontakt s  kožom.

Vrhunska kozmetika može pomoći – ako je pravilno odaberemo

Dermokozmetika nove generacije nudi nam nevjerojatne učinke, i to u prilično kratkom roku. Kad je u pitanju rješavanje potkožnih masnoća i zatezanje kože, izvrsno rješenje je BioNike DEFENCE BODY Anticelulitna gel-krema, nominirana u ovogodišnjem Estetica Premium Product 2022 powered by  LUUN ® – Luxury Uniforms, u kategoriji Najboljeg proizvoda protiv celulita.

Iako joj naziv sugerira da je riječ o kremi koja se bori isključivo s celulitom, njeni su učinci izvrsni i u pogledu zatezanja kože i popravljanja njene teksture. Kremasti gel temelji se na učinku grijanja i hlađenja koji trajno stimulira kapilarnu mikrocirkulaciju, potičući drenažu tekućine i toksina u potkožnom tkivu. Poticanjem kapilarnog krvotoka ovaj medicinski proizvod omogućava bolju opskrbu tkiva kisikom, zaglađuje i vraća tonus kože.

Aktivni sastojak iz ekstrakta kurkume, kurkumin, djeluje kao snažan antioksidans i potiče smanjenje bijelih masnih stanica koje pohranjuju masnoće. Klinčić potiče cirkulaciju i izmjenu tvari. Ekstrakt đumbira zaglađuje kožu, potiče izmjenu tvari, mikrocirkulaciju i ubrzava metabolizam masnih stanica. Spirulina je bogata mineralnim tvarima i dokazano joj je snažno antioksidativno i protuupalno djelovanje. Lonicera pojačava aktivnost masnih stanica, osobito izmjenu tvari i djeluje na smanjenje veličine masnih stanica. Genistein potiče proizvodnju kolagenskih vlakana, učvršćuje kožu, jača čvrstoću kože, vena i kapilara te štiti od formiranja masnog tkiva. Kada se koristi na bedrima, proizvod se nanosi od koljena do stražnjice, a potom se kružnim pokretima masira, u smjeru limfnog toka. Za optimalne rezultate, proizvod treba nanositi svakodnevno u ponavljajućim ciklusima, uz zdravu prehranu i redovitu fizičku aktivnost.

 


* Generalni sponzor projekta Estetica Premium Product 2022 je brend LUUN ® Luxury Uniforms. Hrvatski brend luksuzne i moderne medicinske odjeće stvoren je kako bi medicinskom osoblju donio osjećaj udobnosti i elegancije u jednom. Kombinacijom modernog dizajna i besprijekorne funkcionalnosti –  kreirane su očaravajuće, luksuzne medicinske uniforme u kojima ćete se svakog dana osjećati jedinstveno. Iskusni tim strastvenih profesionalaca kreirao je medicinske uniforme koje donose dašak ekskluzivnosti i mode u svakodnevnu radnu rutinu – luksuz se u slučaju LUUN ® uniformi ne odnosi samo na vrhunski dizajn, već i na funkcionalnost, kvalitetu izrade i materijala, sofisticiranost, eleganciju i jednostavnost. U medicinskoj profesiji prvi dojam je presudan, a odjeća koju nosimo odražava i ciljeve i viziju naše tvrtke. LUUN ® Luxury Uniforms na pitanje: „može li odjeća medicinskih radnika biti moderna i elegantna“? odgovara: „može!“, a kao najveću inspiraciju ističu zadovoljne kupce iz cijelog svijeta, koji neprestano daju moć istraživanja, rasta i razvoja.

Pročitajte još i ...