Vitamini koje biste trebali uvesti u svoju skincare rutinu!

Briga o koži trebala bi biti jednaka kao i režim brige o tijelu. Ipak se radi o najvećem i najizloženijem organu ljudskog tijela. Osim što nas štiti od vanjskih utjecaja, sudjeluju u sintezi vitamina koji je neophodan za imunitet, ujedno nas i grije, hladi, a gotovo sve zdravstvene promjene očituju se upravo na koži.

Stoga, danas više nego ikada, posredstvom užurbanog načina života, ali i klimatskih promjena, briga o koži stavljena je visoko na listu zdravstvenih prioriteta. Neophodno joj je pružiti što više hranjivih tvari kako bi nas i dalje tako dobro štitila i pazila i mazila…

Upravo zato su vitamini jedni od esencijalnih sastojaka u skincare rutini. No, znati kada i što upotrijebiti, a naročito na ispravan način je vrlo bitno. Stoga vam donosimo mali vodič kroz abecedu vitamina koji će vam pomoći održati kožu prvenstveno zdravom, pa onda lijepom, blistavom i svježom. A naravno da je dodana vrijednost to što nekih od ovih moćnih sastojaka djeluju na hiperpigmentacijske mrlje, suzbijanje akni…

Vitamin A

Njegova supermoć leži u tome što ubrzava obnovu stanica ne oštećujući pritom vanjski sloj epidermisa, a ako je koža oštećena suncem ili ima još neki drugi problem, dobro mu je dodati i neke blage kiseline. One će pospješiti proces uklanjanja mrtvih stanica i otvoriti pore, dok će vitamin A pospješiti zdrav razvoj stanica. Retinol je ujedno i jedan od derivata vitamin A koji ne samo da je dobar za uklanjanje prvih znakova starenja, već i za suzbijanje akni.

Kiehl´s Retinol Skin-Renewing Daily Micro- Dose Serum

Inspirirana medicinskom znanosti „mikrodoziranja”, odnosno upotrebom snažnih sastojaka u malim i preciznim dozama, Kiehl’sova posljednja inovacija u obliku seruma sadrži pažljivo osmišljenu dozu retinola koja djeluje tako da postojano potiče obnovu površinskih stanica kože. Sa svakom dozom dnevne količine potrebne snage, nove stanice postupno izbijaju na površinu te daju koži svjež i obnovljen izgled.

Vitamin C

Vitamin C jedan je od ključnih igrača u mnogim antiaging proizvodima. Ujedno se nalazi i u epidermisu, vanjskom sloju kože, kao i u dermisu, unutarnjem sloju, a njegova uloga je borba protiv prvih znakova starenja jer sudjeluje u sintezi kolagena.

La Roche-Posay Pure Vitamin C10

Ovaj jedinstveni proizvod temelji se na visokoučinkovitoj formuli koja kombinira kozmetički „flash royal“, ili dobitnu kombinaciju anti-aginga: 10-postotni čisti vitamin C, salicilnu kiselinu koja djeluje eksfolirajuće, neurosensin s fiziološkim pH kože zaslužan za sjaj te umirujuću termalnu vodu.

Vitamin E

Riječ je o iznimno jakom antioksidativnom sredstvu, koji je zbog specifičnog mehanizma djelovanja jedan od najcjenjenijih u području zaštite od oksidativnog stresa. Osim što će tjelesne stanice zaštititi od oštećenja koje uzrokuju slobodni radikali, ovaj će se prirodni sastojak – pogotovo u kombinaciji s vitaminom C, pobrinuti i za odstranjivanje slobodnih radikala iz organizma, čime se sprječava daljnje oštećivanje stanica.


Nikel Hyaluron Ulje za čišćenje+E vitamin

Nikel Hyaluron Ulje za čišćenje+E vitamin uklanja makeup i nečistoće bez isušivanja kože, a istovremeno jača zaštitni sloj kože i ima umirujući učinak. Može se nanositi i za masažu lica, vrata i dekoltea prije nanošenja kreme.

Pročitajte još i ...