Zaglađuje bore i obnavlja oštećenja: zašto će vaša koža obožavati vitamin E?

Vitamin E danas se može pronaći u sve većem broju formula namijenjenih različitim problemima kože – s obzirom na to da je ovaj sastojak poznat po iznimno širokom spektru primjena, ne iznenađuje činjenica da se sve češće može pročitati na etiketama proizvoda.

Baš poput većine najpoznatijih beauty sastojaka, i vitamin E se prirodno nalazi u našoj koži, a za njega ste mogli čuti i pod drugim nazivom – tokoferol.

Oksidativna zaštita

Riječ je o iznimno jakom antioksidativnom sredstvu, koji je zbog specifičnog mehanizma djelovanja jedan od najcjenjenijih u području zaštite od oksidativnog stresa.

Osim što će tjelesne stanice zaštititi od oštećenja koje uzrokuju slobodni radikali, ovaj će se prirodni sastojak – pogotovo u kombinaciji s vitaminom C, pobrinuti i za odstranjivanje slobodnih radikala iz organizma, čime se sprječava daljnje oštećivanje stanica.

Neutralizirajući oksidirajući učinak UV zračenja na lipide staničnih membrana i proteine u stanicama, spriječeno je nastajanje slobodnih radikala koji igraju presudnu ulogu u nastanku preuranjenih znakova starenja.

Kiehl’s Super Fluid Daily UV Defense SPF 50+ lagana je SPF formula koja sadrži i anti-pollution zaštitu. Napredna UVA/UVB tehnologija i dodatak vitamina E osigurava zaštitu od štetnog zračenja, ali i od prvih znakova starenja.

Zaglađuje sitne bore

Osim preventivnog djelovanja, vitamin E može se pohvaliti i korektivnim anti-age učinkom. Na kožu djeluje regenerativno, zaglađujući sitne borice i osiguravajući protuupalno djelovanje.

Bioderma Photoderm Spot Age SPF 50+ kombinira snagu tri dermatološki prepoznata aktivna sastojka s UV filtrima kako bi se postigao široki spektar zaštite (od ultraljubičastih i infracrvenih zraka te vidljivog zračenja). Na taj je način kreirana učinkovita njega koja sprječava i smanjuje znakove fotostarenja (pjege, bore, gubitak čvrstoće i elastičnosti).

Jedan od najvećih benefita koji donosi koži je činjenica da smanjuje i usporava gubitak vode iz stanica kože i međustaničnog prostora – a upitamo li dermatologe, upravo je adekvatna razina hidratacije ključan parametar u održanju mladolikosti kože.

Jača zaštitni sloj kože

Iznimno učinkovito protuupalno djelovanje vitamin E čini i jednim od omiljenih dermatoloških sastojaka za prevenciju upala, infekcija i oštećenja, a posebno je koristan nakon ozljeda i opeklina, jer dokazano pomaže u bržem i kvalitetnijem zacjeljivanju rana i obnovi tkiva.

 

Dermalogica multivitamin power serum – mikroinkapsulirani kompleks vitamina za dramatičnu obnovu kože. Vitamini A, C i E u liposomskim mikrokapsulama prodiru duboko u kožu, ublažavaju fine linije i duboke bore te hiperpigmentaciju (staračke pjege), potiču sintezu kolagena i popravljaju štetu nastalu UV zračenjem. Snažni peptidi povećavaju elastičnost i kontroliraju glavne biokemijske procese koji uzrokuju starenje.

Čak i ako vam je koža zdrava i bez vidljivih oštećenja, ovaj će joj sastojak biti vrlo koristan – posebice ljeti. Njegova hidratizirajuća svojstva osiguravaju održavanje adekvatne razine lipida u našoj koži, čime se štiti prirodna zaštitna barijera.

FOR EDITORIAL USE ONLY. Akris Backstage New York Ready to Wear. Spring/Summer 2016. Russian model Sasha Luss. ADDITIONAL IMAGES AVAILABLE ON REQUEST., Image: 305009414, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Anthea Simms / Camerapress / Profimedia

Hidrolipidni sloj inače na dnevnoj bazi trpi oštećenja, a redovno ga narušavaju brojni vanjski nepovoljni čimbenici – smanjenjem lipidnog sloja dolazi do bržeg isparavanje vlage iz stanica, pa je nadoknada i zaštita vanjske barijere kože ključna i za prevenciju dehidracije, ali i za smanjenje vidljivosti borica.

Nikel Hyaluron Ulje za čišćenje+E vitamin uklanja makeup i nečistoće bez isušivanja kože, a istovremeno jača zaštitni sloj kože i ima umirujući učinak. Može se nanositi i za masažu lica, vrata i dekoltea prije nanošenja kreme.

Briše čak i tamne mrljice

Zaglađivanje borica i poticanje hidratacije nisu jedini razlozi njegove popularnosti među poznavateljima kozmetike – vitamin E pomaže čak i u brisanju tamnih mrljica.

Sitne hiperpigmentacije na nosu, obrazima, čelu, ramenima ili dekolteu vrlo su česta pojava ljeti, a gotovo da ne postoji dama koja se s njima neće susresti prije ili kasnije.

Pročitajte još i ...