Vrhunska formula poboljšava konture lica i poništava znakove starenja

Možemo li izbjeći znakove starenja s godinama? Naravno da ne možemo – no njihovu pojavu možemo znatno ublažiti i usporiti.

Poseban učinak na usporavanje produbljivanja znakova starenja vidljiv je u aspektu borbe protiv vanjskih štetnih faktora, poput UV zračenja, okolišnog zagađenja te supstancija koje dolaze u kontakt s našom kožom.

Znate li što je 20/80 efekt?

U posljednjih desetak godina istraživanja povezana sa starenjem kože pokazuju fenomen koji se naziva i 20/80 efekt. O čemu je riječ?

Dokazano je kako 80% znakova starenja uzrokovano eksternim i internim faktorima životnog stila – poput izlaganja sunčevom zračenju, stresu, zagađenju, neprilagođene prehrane i slično, dok je tek 20% znakova starenja direktno uzrokovano genetskim faktorima.

Ovo je zapravo izvrsna vijest – jer nam pokazuje da promjenom životnog stila i dnevne rutine možemo utjecati na pojavu većine znakova starenja.

Ovaj je broj još impresivniji kod osoba mlađe dobi – tako se smatra da kod 30-godišnjakinje 100% znakova starenja uzrokuju vanjski faktori, dok se nakon 40-e udio genetike u procesu starenja povećava.

Iako se protiv protoka vremena ne možemo boriti, protiv znakova koje ono ostavlja na licu – itekako možemo.

Ključna riječ – kolagen

Kad je u pitanju prevencija uznapredovalih znakova starenja – ključno je fokusirati se na komponentu kože direktno odgovornu za mladolik izgled. Pogađate, riječ je o kolagenu. Ovaj protein našem tijelu služi kao jedan od glavnih “gradivnih blokova” u mnogim tkivima, a kad je u pitanju prevencija znakova starenja, ključna je kvaliteta kolagenskih vlakana u koži.

Cate Blanchett arriving at the world premiere of The House with a Clock in Its Walls at Westfield in White City, London., Image: 385431174, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Press Association

Čvrsta vlakna kolagena sprječavaju opuštanje kože i daju licu mladenački, “punašni” izgled. Iako naše tijelo samo proizvodi novi kolagen, ta se produkcija s godinama znatno usporava, a dodatnu ju smanjuje izlaganje nepovoljnim faktorima okoliša i životnog stila. Procjenjuje se da svake godine izgubimo oko 1% prirodnog kolagena – iako ovaj broj ne zvuči pretjerano visok, nakon 50-e gubitak je toliko značajan da su izraženi znakovi starenja neminovni.

Upravo iz tog je razloga važno da u svakodnevnu njegu uvrstimo proizvode koji pomažu koži da prirodno restrukturira kolagenska vlakna, kako bi se efekti njihova slabljenja maksimalno umanjili. Takvi se proizvodi nalaze u Blue Therapy Red Algae Uplift liniji renomiranog brenda Biotherm.

Crvena alga – moćni sastojak koji pomaže u restrukturiranju kolagena

Blue Therapy Red Algae Uplift rutina kreirana je upravo s ovim vrhunskim sastojkom – crvenom algom, moćnim morskim sastojkom koji na kožu djeluje učvršćujuće. Ova se alga smatra jednom od najmoćnijih na svijetu, a raste na kamenitim dijelovima obale Atlantskog oceana – od Europe do Sjeverne Amerike, a njena se moć krije u iznimnoj mogućnosti transformacije. S obzirom na to da raste u vrlo različitim uvjetima, ovisno o lokaciji, ima mogućnost transformacije i unutarnjeg restrukturiranja ovisno o izazovima koje pred nju postavlja okoliš u kojem raste.

Biolozi iz Biotherma uspjeli su snagu i prirodne karakteristike crvene alge pretočiti u formule za njegu kože – zahvaljujući njihovom bioafinitetu, odnosno sličnosti s dermalnim matriksom, ovi proizvodi imaju mogućnost restrukturiranja kolagenskih vlakana te sprječavaju pucanje elastinskih vlakana.

Na taj način, konture lica postaju definiranije, a čak i izražene bore se vidno zaglađuju.

Kompletna rutina za zaglađen ten i smanjene bore

Posebno nam je zanimljiv sastojak Collagen Peptide Fraction – fragment kolagenskog peptida porijeklom iz Francuske, čiji je sastav 98% biorazgradiv. Riječ je o spoju, odnosno simbiozi dvaju fragmenata peptide koji djeluju sinergijski kako bi ponovno uspostavili mladolik, zdrav i pun izgled kože te njenu prirodnu čvrstoću i elastičnost.

Blue Therapy Red Algae Uplift Day Cream temelji se na moćnoj kombinaciji aktivnih sastojaka – crvene alge i učvršćujućih fragmenata kolagenskih peptida.

Svježa, lagana, svilenkasta uljno-vodena tekstura ove njegujuće kreme pod prstima ostavlja dojam emulzije, a odmah nakon nanošenja prekrasno zaglađuje kožu – dok se njen efekt u restrukturiranju kontura lica može očekivati već nakon nekoliko tjedana korištenja.

Blue Therapy Red Algae Uplift Rich Cream posebno je formulirana kako bi ovaj izvrsni učvršćujući efekt pružila i suhoj koži, zbog čega je obogaćena njegujućim i nutritivno bogatim lipidima poput arganovog ulja i shea maslaca. Dubinski hrani kožu, vraća joj potrebna ulja i sprječava gubitak vlage, kako bi lice postalo blistavo, zaglađeno i meko.

Kad je noćna njega u pitanju, Blue Therapy Red Algae Uplift i za to se pobrinuo – u liniji se nalazi i Night Cream – bogata noćna njega koja omogućuje koži samoobnovu dok spavamo. Redovitim korištenjem vidno smanjuje vidljivost bora, redefinira konture lica te učvršćuje kožu, dajući licu blagi lifting efekt.

Pročitajte još i ...