Dr. Jelena Jakić: zašto me oduševila nova formula ovog vrhunskog seruma

Piše: dr. Jelena Jakić, spec. dermatovenerologije

Serum Advanced Genifique na tržištu je već dugo posebno zapažen, a i u dermatološkim je krugovima sveprisutan.

Zadnja promijenjena formulacija uključuje sastojke koji su rezultat gotovo 15 godina istraživanja i skoro 15 milijuna prodanih bočica – što ga definitivno uvrštava na listu najpopularnijih kad je riječ o naprednoj njezi kože.

Dr. Jelena Jakić, dermatovenerologinja i vlasnica Poliklinike dr. Jelena Jakić

Advanced Genifique serum nudi vidljivu promjenu i rezultat već nakon sedam dana upotrebe, što je dalo šansu i najnestrpljivijim ženama da dođu u fazu oduševljenja ovom formulacijom.

Serum jamči sjaj, elastičnost, čvrstoću, pojačani tonus i nježniju površinu kože. Sastojci koji su zaslužni za taj učinak su patentirani, a jedan od ključnih je bifidus ekstrakt koji kožnu barijeru vraća u ravnotežu. Nova je formula poboljšana sa sedam pre i probiotika koji utječu na mikrobiom kože tako da ga ubrzano obnavljaju, što rezultira snažnijom i pomlađenom kožom.

Serum koji vraća balans mikrobiomu

Na koži živi jedan cijeli mikrosvijet sastavljen od zdravih bakterija i gljivica, koje imaju ogromnu ulogu u održavanju zdravlja kože. Razna stanja organizma, prehrana i stres odražavaju se na ovaj mikrosvijet koji balansira i održava ravnotežu kako bi kožna barijera bila u homeostazi, a koža zdrava. Ako uđemo u patofizilogiju najčešćih stanja kože koja vidimo kao problematična, u sklopu njih se uvijek nađe i disbalans mikrobioma – koji mora biti održan kako bi se koži vratilo zdravlje. Serum Advanced Genifique zdravoj koži pomaže održati balans, a oštećenu vraća u zdravo stanje, stanje ravnoteže.

Ovo je proizvod koji u sklopu njege možemo preporučiti i 20-godišnjacima i 60-godišnjacima, kao bazu za zdravlje i anti-ageing. Naime, bogat antioksidansima, serum mladu kožu čuva od svakodnevnih oštećenja UV zrakama i štetnih utjecaja nečistog zraka, a kod starije kože popravlja oštećenja i čuva od nastanka novih.

OVDJE pročitajte recenziju još jedne popularne dermatologinje.

Značajan sastojak – i baza ovog proizvoda – je hijaluron, zlatni standard ovlaživanja, koji u kožu donosi molekule vode te je na taj način zaglađuje.

Visoki standardi proizvodnje

Moram naglasiti da je ovo proizvod tvrtke L’Oreal, što podrazumijeva visoke standarde proizvodnje. Uz to, nijedan se njihov proizvod niti sastojak ne testira na životinjama pa su upravo oni predvodnici alternativnih metoda već više od 30 godina.

Serum Advanced Genifique dobio je 130 internacionalnih nagrada upravo na temelju kliničkih ispitivanja, a nakon toga su stigla i prestižna priznanja na temelju ocjena potrošača.

Što će nam ova poboljšana formula još donijeti, pokazat će vrijeme. Dermatolozi je vole baš stoga jer objedinjuje anti-ageing i mogućnosti održavanja zdravlja kože, i mislim da će zato još više ući u svakodnevne rutine naših klijenata – jer će biti naša preporuka za svakodnevnu borbu za zdravlje kože.

Moram naglasiti da je ovo jedan od proizvoda koje podjednako preporučujem i muškarcima, upravo radi jednostavne primjene i fantastičnog učinka i na zdravlje, i na ljepotu.

I sama sam u nekoliko navrata koristila ovaj serum pa mi je njegov učinak rehidracije i sjaja bio poznat. Ovaj put sam već nakon prve aplikacije primijetila promjenu u smislu brzine upijanja. Prvi dojam? Raskošna formula i svilenkasti osjećaj čak bih rekla pomalo masnog seruma – no u kožu se upio u nekoliko sekundi… Moram priznati da je to meni bitno jer pri izlasku iz kuće uvijek malo kasnim – stoga ovo skraćivanje postupka njege nikako ne propuštam. Koža je nakon primjene bez masnih tragova (koje osobno ne volim), instant je meka i  prozračna, a nakon nekoliko dana dobiva i dodatni sjaj…

Savršen i za problematičnu kožu

Dodala bih i iskustvo koje mi je kao dermatologu bilo značajno… Uvijek se, naime, mučim sa savjetima najboljoj prijateljici koja ima problem sa rozacejom pa često završi na antibioticima kako bismo zaustavili pojavu velikih crvenih prištića i popratno crvenilo. U fazama poboljšanja na kraju smo ostajali na bazičnoj njezi jer se bojala pogoršanja nakon aplikacija anti-ageing proizvoda s aktivnim sastojcima.

Prenosim njezine riječi: “Koža mi je osjetljiva, sklona iritaciji i stvaranju prištića. Uz bazičnu njegu počela sam koristiti Advanced Genifique serum. Već nakon dva tjedna redovite primjene moja se koža promijenila: mirnija je i zaglađenija, nema znakova crvenila niti loklanih upalnih zbivanja, manje se masti… Dosad nisam pronašla preparat koji bi tako djelovao na moje lice.


Pročitajte još i ...