Vrhunski proizvod za prekrasnu kosu bez štetnih i iritirajućih sastojaka

Posljednjih godina sve više jača svijest o prednostima korištenja prirodnih proizvoda na biljnoj bazi, čiji su sastojci čisti, neiritirajući i blagi, a uz to ne štete okolišu. Jedan od brendova koji je takav pristup zauzeo kada je zdravlje, njega i ljepota kose u pitanju je Klorane.

Neumorna strast za otkrivanjem najučinkovitijih sastojaka

Laboratoriji Klorane razvili su cijeli raspon linija proizvoda na biljnoj bazi za njegu kose poštujući jedno od brojnih pravila prirodne njege – ne stavljaj na kožu ono što ne bi pojeo. Tako na njihovom ‘jelovniku’ svatko može naći nešto za sebe: od koprive i manga do zobi i kamilice.

Djelatne tvari iz svih tih „delicija“ pažljivo se biraju i inkorporiraju u njihove proizvode za njegu kose,  koji život čine ljepšim – i tako već više od 50 godina. U srcu kompanije leži velika i neumorna istraživačka strast za otkrivanjem najprikladnijih biljnih vrsta čiji ekstrakti odgovaraju na specifične zahtjeve različitih tipova kose.

Bez štetnih sastojaka – proizvodi koji smanjuju štetan utjecaj na okoliš

Vodeći se filozofijom „Čista kosa, čist planet“, u srcu ove kompanije je vizija čistog zelenog planeta. Plastika je možda praktična, no plastični otpad i njegova upotreba mogu imati razorne posljedice na okoliš i naše zdravlje. Upravo 40 % štetnog utjecaja na okoliš imaju odbačena pakiranja proizvoda.

Laboratoriji KLORANE još od 2016. koriste bočice izrađene od 50 % reciklirane plastike. Vjeruju u odgovorniji svijet i svakodnevno djeluju putem jednostavnih i konkretnih radnji, stvarajući proizvode koji troše manje prirodnih resursa i energije te smanjuju stvaranje otpada i emisiju C02.

KLORANE proizvodi izrađeni su od najčišćih biljnih ekstrakata, bez sulfata i u eco-prijateljskoj su biorazgradivoj ambalaži. Danas s ponosom mogu predstaviti prvi KLORANE kruti šampon s mangom – velikodušan prema prirodi ali i prema suhoj kosi bez sjaja.

Voćna formula za suhu kosu bez sjaja

Mango se uzgaja u tropskim krajevima kako bi se dobila slasna pulpa. Plod manga bere se zreo, nakon čega se njegove koštice obično bace. KLORANE inovira koristeći ono što se nekada smatralo otpadom. Koštice se hladno prešaju kako bi se izdvojio iznimno hranjiv maslac: eko prijateljski resurs i dodatni prihod za lokalne zajednice.

Kloraneovi botaničari odabrali su maslac manga, Mangifera indica L., zbog jedinstvenog sastava masnih kiselina, koje vlaže i hrane vlakna kose. Uz ovu novu ekološku njegu kremaste teksture i zadivljujućeg mirisa kosa je dubinski nahranjena od prve primjene, sjajna je, mekana i podatna.

Ovaj je proizvod u potpunosti bez sastojaka životinjskog podrijetla, visoko je podnošljiv, biorazgradiv, a oblik krutog šampona ekvivalent je dvama tekućim šamponima te sadrži 94 % manje ambalaže u odnosu na klasični šampon.

Ovaj renomirani brend danas je favorit u europskim ljekarnama

Laboratorija KLORANE koji već više od 50 godina istražuju biljke i otkrivaju djelatne tvari koje jamče kozmetičke proizvode visokog stupnja kvalitete, djelotvornosti i podnošljivosti, ali jamče i sigurnost za okoliš. Danas je KLORANE brend broj jedan za njegu kose u europskim ljekarnama, a njegova farmaceutska i botanička baština važnija je nego ikad jer je potražnja za prirodnim, sigurnim, ali i ekološki prihvatljivim proizvodima koji su jednostavni za korištenje iz dana u dan sve veća.

Uz klinička i toksikološka istraživanja, KLORANE laboratoriji su prihvatili izazov u stvaranju formula s do 98 % sastojaka prirodnog podrijetla, bez ugrožavanja učinkovitosti i podnošljivosti. Kod odabira prirodnih sastojaka, KLORANE izbjegava one koji mogu izazvati iritacije ili alergijske reakcije, poput prirodnih sulfata i esencijalnih ulja.

Jedna biljka – jedan problem

Poznat je i njihov koncept jedna biljka – jedna indikacija. Laboratoriji KLORANE diljem svijeta pažljivo odabiru najprikladnije biljne vrste od kojih dobivaju najbogatije ekstrakte za zdravlje i ljepotu kose. Tako su odabrali zob zbog bogatog sadržaja ugljikohidrata, lipida i vitamina te iznimnih omekšavajućih svojstava; kamilicu zbog bogatstva apigeninom, djelatnom tvari s prirodnim posvjetljujućim svojstvima, te YLANG-YLANG s otočja Komori, zbog tankog sloja nepropusnog i otpornog voska koji pokriva cvjetove i predstavlja prirodnu obranu od vanjskih agresija i UV zraka.

Posebno su posvećeni istraživanju  čistog i 100 % prirodnog soka vodene metvice, ekstrahiranog iz nadzemnih dijelova biljaka, koji ima dokazanu učinkovitost u zaštiti vlasišta od onečišćenja. Tu su još brojne biljke, poput manga, lana, božura, dragoljuba, koprive…, sve odabrane s istim ciljem podrške u strukturnom jačanju, obnovi i revitalizaciji kose.

Pročitajte još i ...